Aarlanderveen boekt eclatante zege op Lugdunum

Leiden | Op bezoek bij Lugdunum heeft Aarlanderveen zijn vijfde overwinning van de competitie geboekt en zich daarmee op de derde plaats genesteld. Een goede openingsfase stond aan de basis van deze driepunter.

Aarlanderveen-trainer Sander van Dijk koos voor dezelfde elf namen als in de verloren thuiswedstrijd tegen Alphia. Zijn gekozen manschappen betaalde dit vertrouwen met verve uit. Aarlanderveen begon uitstekend aan de wedstrijd, combineerde er naar hartelust op los en binnen een half uur stond het al op een 0-2 voorsprong.

Na amper tien minuten spelen zorgde Luca Janszen voor de openingstreffer na een fraaie voorzet van de uitblinkende aanvoerder Thom Nouwens. Een kwartier later verdubbelde Jorn Poelwijk de score. Hij kreeg een voorzet van Davey Grimmelius – die ook ditmaal weer een ware plaag voor de defensie was – op een presenteerblaadje en kopte de bal diagonaal strak in de kruising.

‘Na de 2-4 hebben we het heel goed uitgespeeld met kansen op meer’

Sander van Dijk | Trainer Aarlanderveen

Toch kwam de thuisploeg vanuit het niets terug in de wedstrijd. Een foute terugspeelbal van Janszen werd door Lugdunum-spits Jayden Bergwijn keihard afgestraft: 1-2. Vlak voor rust bracht Poelwijk de marge weer op twee. Bij een voorzet van rechtervleugelverdediger Bram Egberts torende hij opnieuw boven de verdediging van de thuisploeg uit en knikte zijn tweede van de middag in de touwen.

Vlak na rust leek Aarlanderveen even in de problemen te komen toen Tom Dijkhuizen voor de volgende aansluitingstreffer zorgde. Echter maakte Killian Bouwhuis halverwege het tweede bedrijf een einde aan deze illusie door voor de 2-4 te zorgen. Lugdunum werd na deze treffer nog eenmaal gevaarlijk, maar Jari van Veen hield zijn ploeg op de been. Zelf kreeg Aarlanderveen ook nog kansen om de score in de omschakeling verder uit te breiden, echter stond het vizier niet meer op scherp.

Van Dijk was content met de prestaties van zijn ploeg. ‘We begonnen prima aan de wedstrijd en komen al snel met 0-1 voor. Daarna werd het wat slordiger, maar bleven we de overhand houden. Na de 1-2 van Lugdunum werd het direct 1-3. Het werd weer spannend toen na rust de 2-3 viel. De 2-4 was dan ook belangrijk en daarna hebben we het heel goed uitgespeeld met kansen op meer.’