0172SPORT, NSV46-Linschoten

NSV’46 voorkomt in knotsgekke slotfase eerste nederlaag

Noorden | De thuiswedstrijd van NSV’46 tegen Linschoten betekende bijna de eerste competitienederlaag voor de Noordenaren, maar een knotsgekke slotfase leverde alsnog een zwaarbevochten punt op.

De bezoekers hadden vooraf slechts vier punten, maar al tijdens het eerste kwartier bleek er een team te staan dat niet zomaar eventjes opzij geschoven zou gaan worden. Wat resulteerde was dan ook een gelijkgaand schouwspel. Beide teams wisten wat kansjes te creëren maar het eerste wapenfeit was namens Menno de Jong voor de thuisploeg. Zijn schot vanaf randje zestien was niet zuiver genoeg. De Noordenaren noteerden twee levensgrote kansen. Eerst stond Kamiel Disseldorp aan het einde van de mooiste aanval van de middag maar hij zag van dichtbij hoe keeper Eric Nell redding bracht. Net toen iedereen dacht met de brilstand de kleedkamer op te gaan zoeken verscheen Cas van der Hoorn alleen voor Nell. Tot tweemaal toe faalde hij. Eerst schoot hij op de handen van Nell, de misschien nog wel makkelijkere rebound die vervolgens ontstond schoof hij naast…

In plaats van dat NSV’46 heerlijk de rust in ging kreeg het direct na de thee de deksel op de neus. Geklungel tussen Mika Valentijn en Bas Kalshoven bood spits Jordi de Vormer de kans het leer binnen te knikken. Twintig minuten na rust leek de wedstrijd gespeeld toen Linschoten vanuit een corner op 0-2 kwam. Weer zag de Noordense defensie er niet goed uit bij een standaard situatie tegen. NSV’46 leek klaar voor de definitieve nekslag en het was de bezoekers te verwijten dat men deze niet uitdeelde. De Noordenaren lieten elkaar steeds meer vallen en bij balverlies werd er niet meer omgeschakeld. De kansen die dit opleverde werden echter niet benut. Ook had Valentijn nog eenmaal alle geluk dat de uitstekend leidende arbiter Manon Plandsoen de voordeelregel toekende toen hij een veelbelovende aanval op roekeloze wijze wilde onderbreken. Het ‘missen’ van zijn tegenstander plus het balvoordeel behoedde hem misschien wel van een domme rode prent.

Het bleef echter 0-2 en als een duveltje uit een doosje zette de verder onzichtbare Lars de Jong in de zesentachtigste minuut op schitterende wijze de 1-2 op het bord. Van een meter of twintig verdween zijn uithaal over Nell in de verre hoek. Het gaf ‘de koeten’ zichtbaar hoop en als team trok men weer ten strijde. Al binnen de minuut leverde dit de gelijkmaker op. Weer was het Lars de Jong die goed doorzette op rechts en uiteindelijk met het hoofd de bal voor de voeten legde van invaller Jefrey van Capel. Zijn eveneens mooie uithaal verdween ook in de verre hoek tegen de touwen, 2-2.

‘De impuls die de wissels vandaag brachten ben ik zeer blij mee’

Robert Swart zag invaller Jefrey van Capel een punt veilig stellen

Bijna was alles voor niks geweest want wederom bij een corner tegen waren de Linschotenaren dichtbij de 2-3. De bal werd ternauwernood via de onderkant van de lat van de lijn gewerkt. In de slotseconden viel de treffer bijna ook nog aan de andere kant. Invaller Raoul van der Zwet haalde nog maar eens uit en zijn schot verdween via de grond over Nell tegen de binnenkant van de paal. Dit leverde de instormende Disseldorp nog een kans op maar hij werd met gevaar voor eigen leven uitstekend verdedigd door één van de roze-hemden.

Het had ook teveel geweest erkent ook NSV’46-trainer Robert Swart: ‘Het was geen goede wedstrijd van onze kant maar we creëren denk ik in de eerste helft meer dan zij. Na de 0-2 leek het klaar en zag ik een paar momenten waar ik niet vrolijk van werd. We lieten het zeker tot tweemaal toe volledig lopen en mogen blij zijn dat de 3-0 niet viel. Ik ben dan ook blij met de impulsen van de wissels vandaag. Zij brachten in mijn ogen vandaag wat nieuw elan. Uiteindelijk moeten we tevreden zijn met dit punt, het moet beter maar we zijn nog altijd ongeslagen.’