Aarlanderveen beslist wedstrijd binnen tien minuten

Aarlanderveen | Aarlanderveen begon wat gehavend aan de wedstrijd tegen Football Factory door weekendjes weg en blessures. Er stonden vier andere spelers in de basis ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen Alphense Boys. Zo mocht Sven Koelewijn – normaliter de doelman van JO19-1, zijn competitiedebuut maken onder de lat.

De start voor de thuisploeg was fantastisch, want binnen negen minuten stond Aarlanderveen op een 2-0 voorsprong door twee treffers van Jorn Poelwijk na goede voorbereidende acties van Sallem Chemlalli en Mike Busse. Na deze vroege voorsprong deed Aarlanderveen het wat rustiger aan en werd de rust bereikt met dezelfde stand.

Na de thee was het invaller Aziz El Bouazatti die de wedstrijd definitief op slot gooide met twee prima goals. Vooral zijn laatste goal was fantastisch uitgespeeld. El Bouazatti kreeg ook nog de ideale gelegenheid om een hattrick te maken. Echter zag hij bij een 3-0 stand zijn penalty gekeerd worden.

Twintig minuten voor tijd maakte jeugdspeler Max Perkins (JO19-1) zijn debuut en twee minuten later scoorde hij direct door bij zijn eerste balcontact de keeper van Football Factory te omspelen en vervolgens binnen te tikken: 5-0.

‘Het is ook fijn dat de jeugd aan de deur klopt, gezien het basisdebuut van Sven Koelewijn en invaller Max Perkins’

Arjen Linstra | Trainer Aarlanderveen

Tien minuten voor tijd wisten de bezoekers de eretreffer op het bord te zetten na een ongelukkig verdedigende actie van Aarlanderveen. Dit doelpunt was er echter vooral één voor de statistieken.

‘Het was een prima wedstrijd van onze kant, ondanks dat vijf á zes spelers afwezig waren. Het is ook fijn dat de jeugd aan de deur klopt, gezien het basisdebuut van Sven op de goal en de latere invaller Max Perkins. Bij Aarlanderveen zijn we erg blij met ons onder de negentien elftal wat zich goed ontwikkeld en langzaam naar de selectie toe begint te groeien. Ze zijn er nog niet, maar het is wel fijn om te weten als trainer dat er een aantal leuke spelers vanuit de eigen jeugd aan zitten te komen. Complimenten aan de ploeg en voor invallend keeper Sven Koelewijn, die terug kan kijken op een heel aardig basisdebuut. Het is een ideaal leermoment voor hem geweest. Dat Max bij zijn debuut scoort is natuurlijk helemaal fantastisch, een mooie zaterdag zo’, aldus Aarlanderveen trainer Arjen Linstra.