Veerkrachtig TAVV pakt verdiende overwinning op wilskracht

Ter Aar | TAVV haalde in de eerste twee thuiswedstrijden na de winterstop al vier punten en tegen Monster werd deze ongeslagen reeks doorgetrokken. Monster werd met een 2-1 nederlaag naar huis gestuurd. Hierdoor blijven de Ter Aarders in de race om degradatie te ontlopen.

Na een rommelige opening was het Monster dat een licht overwicht wist te creëren. Dit resulteerde in de zesde minuut in een vroege 0-1 voorsprong. Ondanks de vroege klap was het TAVV wat de rug rechte en langzaam de wedstrijd deed kantelen. Een prachtige voorzet van Yassine El Mariami werd ingekopt door Kevin van Wijk, maar mooi gekeerd door de doelman. Om helemaal terug te komen in de wedstrijd was hier wel de hulp van Monster voor nodig. Een vrije trap van El Mariami werd scherp ingedraaid, waarna de bal door een verdediger in eigen doel werd verwerkt: 1-1. TAVV rook bloed en zette direct vanaf de aftrap druk op de onzeker ogende achterhoede van Monster. Dit resulteerde direct in een foute breedtebal, welke werd onderschept door Kevin van Wijk die alleen voor de doelman geen fout maakte, hem simpel omspeelde en de 2-1 maakte. Niet veel later was het Mitch Keijzer die wederom een voorzet van El Mariami net over het doel kopte. Dit was het laatste wapenfeit voor de rust.

In de tweede helft met de ingevallen en weer bijna helemaal fitte Donny van der Neut voor Mitch Keijzer probeerde TAVV in de omschakeling toe te slaan. Dit gebeurde ook bijna toen diezelfde Van de Neut geloofde in een diepe bal, de verdediging in de luren legde en de bal achter de kansloze doelman op de lat schoot. Monster probeerde het wel met opportunistisch voetbal, maar onder leiding van de geweldig spelende aanvoerder Lars van der Pijl gaf TAVV niks weg en had keeper Edwin Pieterse zowaar een rustige middag. De meegereisde Monster supporters, een stuk of vijfenzeventig man die voor een geweldige en sportieve sfeer zorgde, werden steeds stiller en zagen het geloof op het veld ook afnemen. De sterk ingevallen debutant Marijn van der Leeden was in de slotfase nog dicht bij de 3-1 met een schot voorlangs, waar een voorzet op El Mariami een betere optie was geweest. Niet veel later floot de prima leidende scheidsrechter af en kon de equipe van Frenk van der Kleij weer drie punten toevoegen in de strijd onderin.