Aarlanderveen begint teleurstellend aan belangrijke reeks

Koudekerk | Aarlanderveen is op bezoek bij Koudekerk tegen een 4-1 nederlaag aangelopen. Hoewel het resultaat teleurstellend was, viel de ploeg van Sander van Dijk eigenlijk weinig te verwijten.

In de eerste helft deden beide ploegen niets voor elkaar onder. Zowel Koudekerk als Aarlanderveen probeerden van achteruit te voetballen en zette elkaar constant onder druk. Het tempo in de wedstrijd lag dan ook erg hoog en de kansen gingen over en weer, waarvan er twee doeltreffend waren. Aarlanderveen kwam door een rechtstreekse vrije trap van Thom Nouwens vanaf de zijkant van het veld aan de leiding. De 1-1 viel uit een afstandsschot van Sem van Aalst vanaf vijfentwintig meter.

Na de rust trok Aarlanderveen het initiatief naar zich toe, maar verzuimde het om op een 1-2 voorsprong te komen. Bij de eerste de beste mogelijkheid aan de andere was het wel direct raak. Aarlanderveen moest in de achtervolging en ging hierbij alles of niets spelen. Daarbij moest centrumverdediger Steven van der Pijl ook nog eens aan de noodrem trekken door de doorgebroken Mitchel Bons af te stoppen. Met tien tegen elf liep het vervolgens in het mes en wist de thuisploeg in de slotfase nog tweemaal te scoren, waardoor Aarlanderveen met lege handen Koudekerk verliet.

Aarlanderveen had erg goede zaken op de ranglijst kunnen doen, want ook medekoploper Nieuwkoop en DWO gingen onderuit. Lugdunum, de nummer vier op de ranglijst, speelde op eigen veld met 1-1 gelijk tegen SCW. Door deze uitslagen neemt de spanning op de ranglijst verder toe, aangezien het puntverschil tussen de nummers één en acht nu slechts vier punten bedraagt. Volgende week komt Lugdunum op bezoek bij Aarlanderveen.

Opstelling Aarlanderveen:
Sven Koelewijn; Bram Egberts, Valentijn Oudijk, Steven van der Pijl, Ramon Aronius (46. Robbie Nagtegaal); Lars Overbeek, Davey Grimmelius, Thom Nouwens ©; Killian Bouwhuis, Moussa Kalisse, Sallem Chemlali (76. Ruben Rossél)

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Archieffoto: Leiden Amateurvoetbal

0172SPORT, Bodegraven-Sportief

Sportief ziet Bodegraven eerste elftal terugtrekken

Zevenhoven ontsnapt in eerste helft en slaat daarna toe