Zwemvereniging de Plas mag weer zwemmen

Nieuwkoop | Sinds eind mei mogen de leden van Zwemvereniging de Plas uit Nieuwkoop weer trainen in het zwembadwater van Zwembad de Wel en in de Nieuwkoopse Plassen.

Afgelopen weken zijn er door de vereniging droogtrainingen georganiseerd voor zowel de jeugd als senioren. Deze vinden plaats op het veld achter het zwembad. De droogtrainingen vallen zeer goed in de smaak, maar er gaat natuurlijk niets boven sporten in het water. Men heeft er een tijd op moeten wachten, maar des te groter het plezier wat de zwemmers en polojeugd ervaren gedurende de training.

Tijdens het zwemmen wordt er nauwkeurig gelet op het behouden van de nodige afstand. Zo zijn in het zwembad twee banen samengevoegd tot één om niet vlak langs elkaar te hoeven zwemmen. Daarnaast zwemmen er niet meer dan acht zwemmers per baan. Ook zijn er langs de badrand pionnen uitgezet: voor elke zwemmer één. Bij deze pion start en stopt de zwemmer steeds om de instructies van de trainer te horen.

Hoewel er voor de zwemmers en poloërs uiteraard geen wedstrijden meer op de planning staan in het huidige seizoen, zijn de leden van ZV de Plas ontzettend blij om weer in het water te kunnen voor de nodige meters waterplezier!

Theoretisch Gesproken, Theo Leliveld, Column, 0172SPORT

Vijf topspelers die onze regioclubs zijn ontgroeid

Balletje slaan bij TVTA