Balletje slaan bij TVTA

Ter Aar | Tennisvereniging Ter Aar doet mee aan het initiatief ‘Balletje slaan’. Wie een keer wil ervaren hoe het is om te tennissen, kan zich vrijblijvend aanmelden. Leden van TVTA slaan klaar om dat balletje met jou te slaan.

TVTA heeft sinds een aantal jaar een nieuw park met zes gravelplus-banen waardoor er van begin maart tot begin december getennist kan worden. Verder heeft de vereniging een padelbaan voor het flitsende padellen, een snelle combinatie van tennis en squash.

Het initiatief ‘Balletje slaan’ is een idee van proftennisser Robin Haase die door corona werkloos is. Hij heeft deze gedwongen pauze aangegrepen om in actie te komen voor een gezonder Nederland. Op zijn initiatief zet de complete Nederlandse tennistop zich de komende weken, samen met honderden tennisverenigingen, in voor de breedtesport. Met de actie ‘Balletje slaan?’ nodigen ze mensen uit op de tennisbaan.

Leden van honderden tennisverenigingen staan klaar om niet-tennissers een warm onthaal te geven en met hen een balletje te slaan. Ook de Nederlandse tennistop is bij de actie betrokken, waaronder nummer 7 van de wereld Kiki Bertens, het Nederlands Davis Cup-team, ’s werelds beste rolstoeltennisster Diede de Groot en oud-Wimbledonwinnaar Richard Krajicek.

Wie mag er een balletje slaan? Iedereen, zowel jeugd als senioren. Van topfitte sporters die eens wat anders willen tot de beginnende sportschoolbezoeker die door coronamaatregelen zijn klasjes mist. Mensen kunnen zich alleen of samen aanmelden. Deelname is vrijblijvend en gratis.

Inschrijven voor het balletje slaan kan op www.wijzijntennis.nl.

Zwemvereniging de Plas mag weer zwemmen

André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!

De sport is helemaal van streek