Zwammerdam op alle fronten sterker dan NSV’46

Noorden | De ploeg van Robert Swart speelt zijn laatste wedstrijden om des keizers baard en trof dit weekeinde Zwammerdam dat nog volop meedoet om het kampioenschap. Zeker toen men zelf NSV’46 zonder al te veel moeite aan de kant zetten en na afloop vernam dat SC Woerden zich had verslikt in Linschoten. Dat de Noordenaren een kampioenskandidaat troffen was zeker in de eerste helft goed zichtbaar.

Zwammerdam begon uitstekend aan het duel en liet van meet af aan zien dat het kwam om te voetballen. Het team speelt frivool en het aanvalsspel is constant dreigend. De thuisploeg had moeite met de vele positiewisselingen en de opkomende backs waardoor Damme steeds een overtalsituatie creëerde op het middenveld. En dan staan ook nog de gebroeders Bons op de vleugels die de backs van NSV’46 een zeer lastige middag bezorgde. Mitchell Bons maakte na zo’n twintig minuten de openingstreffer en verdubbelde zelf de marge in de vijfendertigste minuut naar een verdiende 0-2.
Het was een wonder dat Zwammerdam in de eerste helft niet verder uitliep gezien het grote krachtsverschil. NSV’46 schoot in het eerste bedrijf niet eenmaal op doel.

De tweede helft tapte de thuisploeg uit een iets ander vaatje en werd er meer energie in de wedstrijd gelegd. Het aanvalsspel van Zwammerdam werd vaker onderbroken en de Noordenaren meldde zich zo nu en dan ook eens voor het vijandelijke doel. Tot goals leidde dit echter niet. Zwammerdam scoorde wel nog eenmaal. De ingevallen Pieter Boot zette in de slotseconden de 0-3 einduitslag op het bord.

Stefan van Tol kon niet meer dan erkennen dat Zwammerdam een maatje te groot was: ‘Ja zij waren gewoon beter. Met name op het middenveld kwamen we steeds een man te kort doordat ook de backs bij hun veelal meedoen in het aanvalsspel. Onze middenvelder konden dat een minuut of twintig belopen maar toen was het wel gedaan. Die buitenspelers zijn ook levensgevaarlijk, daar kwam het meeste gevaar vandaan. Het is dat ze niet zo’n goede spits hebben anders hadden ze het vele balbezit misschien om kunnen zetten in doelpunten.’