TAVV pas na uur langs degradant VVC

Ter Aar | TAVV heeft op een zonovergoten zaterdagmiddag weer uitstekende zaken gedaan. Zelf wist het met 2-0 te winnen van hekkensluiter FC VVC – dat daardoor officieus gedegradeerd is – en daarnaast zag het FC Oudewater en Alphia gelijkspelen waardoor het nog maar respectievelijk vijf en drie punten achter staat in de strijd om het kampioenschap. Wel zijn er nog maar drie wedstrijden te spelen…

Net als in de heenwedstrijd was TAVV heer en meester in de eerste helft, desondanks werd met de brilstand de rust gehaald. Eigenlijk mocht deze stand een wonder wezen, aangezien de thuisploeg een handjevol grote kansen om zeep hielp. Toch waren de bezoekers uit Nieuw-Vennep ook een aantal keer gevaarlijk.

‘Het is toch eigenlijk best gek dat de 1-0 als een bevrijdend gevoel werkte’

Jeffrey Pieterse | Middenvelder TAVV

Na de rust konden de goals dan ook niet uitblijven en uiteindelijk zette Randy Verwoerd – na een uur spelen – de 1-0 op het scorebord na een mooi uitgespeelde aanval. Clubtopscorer Eric van der Hout maakte niet veel later de 2-0 en daarmee werd de wedstrijd definitief beslist.

Middenvelder Jeffrey Pieterse moest bekennen dat het niet de beste wedstrijd van zijn ploeg was. ‘Het was niet zo’n bijzondere wedstrijd van onze kant. Het is toch eigenlijk best gek dat de 1-0 tegen de onderste als een bevrijdend gevoel werkte. De drie punten zijn op dit moment het belangrijkst voor ons om de druk naar boven te houden en om de derde plaats te behouden.’

Rodney Pater; Jesse Modderaar, Sebas van der Voorn, Lars van der Pijl © (40. Yannick Otto), Chiel Konings (46. Björn Valentijn); Donny van der Neut (70. Lyndon de Bruijn), Jeffrey Pieterse (70. Yassine El Mariami), Nick Straver, Randy Verwoerd; Robin van Koert, Eric van der Hout

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)