Sportief strijdend ten onder tegen SCH’44

Woerdense Verlaat | Sportief is sinds dit weekend officieus gedegradeerd naar de 5e klasse. Linschoten pakte verrassend een puntje bij SC Woerden waardoor het gat nu negen punten is met nog drie wedstrijden te spelen. Zelf verloor Sportief op eigen veld van nummer drie SCH’44, de vooraf gedoodverfde titelfavoriet.

Voor de ontmoeting hadden Cor Stoof en zijn mannen een plan gesmeed om de sterke Harmelaren te bestrijden en dit pakte alleraardigst uit. Sportief speelde goed georganiseerd en de bezoekers hadden het hier lastig mee. Het deelde wel wat kleine plaagstootjes uit maar echt gevaar leverde het allemaal niet op voor doelman Nick Stark.
De grootste kans was zelfs voor de thuisploeg, maar een mooie volley van Collin Griffioen werd door doelman Nick Mansveld ternauwernood gekeerd. Een minuut of tien voor rust betekende een afstandsschot alsnog voor een 0-1 voorsprong voor de bezoekers uit Harmelen.

‘Degradatie is nu wel een feit, daar veranderen we niks meer aan’

Tosca Wens hoopt binnen een jaar in de 4e klasse terug te keren

Na de rust leek SCH al snel op een 0-2 voorsprong te komen maar Stark wist een kopbal van dichtbij knap te keren. Tien minuten na rust kwam Sportief verrassend op gelijke hoogte. Een kort genomen corner van SCH werd onderschept en enkele tellen later gaf Stijn Molenaar de bal voor waar Justin Verkerk bij de eerst paal Mansveld verschalkte, 1-1.
Lang konden de groen-witten niet genieten van de gelijkmaker want binnen vijf minuten pakte SCH vanuit een binnen geknikte voorzet alweer de voorsprong.
Sportief ging verder vooruit voetballen, op zoek naar de gelijkmaker maar ondanks kansen voor Molenaar en Verkerk viel deze niet. SCH wachtte geduldig af en sloeg in de slotfase vanuit de tegenstoot nog driemaal toe en bepaalde zo de eindstand op 1-5.

Misschien afgelopen week al, maar na afloop was het besef van een niet meer af te wenden degradatie ook bij Tosca Wens doorgedrongen: ‘Ja dit is nu wel een feit ja, daar veranderen we niks meer aan. Met opgeheven hoofd in ieder geval, zeker als je naar de wedstrijd van vandaag kijkt. Iedereen voerde perfect zijn taak uit van het plan dat we vooraf hadden besproken. We hebben het SCH in ieder geval niet gemakkelijk gemaakt. Toen wij in het laatste kwart wat meer risico namen kwam de kwaliteit van SCH wel om de hoek zetten en zag je hoe dodelijk ze kunnen zijn in de tegenstoot.’