Nieuwkoop verrassend onderuit tegen Gouda

Nieuwkoop | Een week na de verloren derby tegen TAVV stond voor Nieuwkoop opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Ditmaal kwam SV Gouda naar Sportpark de Dulen, een ploeg in degradatienood. Die nood is voor Nieuwkoop al een tijdje uit zicht dus al te veel zorgen maakte men zich niet vooraf. Uit werd er tenslotte met 1-4 gewonnen…

De eerste kans van de wedstrijd was voor Thijs van der Zon, maar zijn inzet werd na vier minuten gepakt door de Goudse doelverdediger. Aan de andere kant zagen we in de openingsfase een mogelijkheid voor Gouda uit een vrije trap, maar die werd goed gepakt door Sem van Wijngaarden, die andermaal Thomas Boekestein onder de lat verving. Beide ploegen kwamen moeilijk tot kansen, maar na twintig minuten was de in de basis teruggekeerde Boy Vork heel dichtbij de openingstreffer. Hij schoot alleen naast in plaats van in het doel. Veel invloed had ook de scheidsrechter, die bijzonder weinig toeliet. Daardoor was het moeilijk voor beide ploegen om tot goede aanvallen te komen.

In het laatste kwartier voor rust kreeg Gouda nog een paar mogelijkheden. Twee pogingen van de bezoekers eindigden naast het doel. Nieuwkoop was vooral slordig. Zo werd heel veel de bal achter de medespeler gespeeld, waardoor het aanvalsspel enorm werd vertraagd. Een logische ruststand was 0-0.

‘Van de plannen die we vooraf hadden gemaakt en besproken kwam niks terecht’

Rick Pouw bestempelde het optreden van zijn ploeg las erg matig

Kort na rust al snel een grote kans voor Nieuwkoop. Uit een vrije trap kopte een Gouda-verdediger net naast het eigen doel. Nieuwkoop wist Gouda na rust flink onder druk te zetten op eigen helft, maar tot grote kansen kwam het niet. Na bijna zeventig minuten kreeg Gouda een vrije trap op randje strafschopgebied na hands van Niels van Rijn. De bezoekers maakten hier optimaal gebruik van want de bal werd langs de muur in de korte hoek binnengeschoten, 0-1.

De enige reactie die Nieuwkoop kon geven kwam van de voet van Sallem Chemlali, maar hij zag zijn schot van grote afstand naast vliegen. De thuisploeg was de tweede helft gelijkwaardig aan Gouda, maar tot grote kansen kwamen beide ploegen niet. Tot gele kaarten wel, want zeker in de slotfase waren er nog een aantal pitte overtredingen. In de blessuretijd was Nieuwkoop nog dichtbij een gelijkmaker, maar bij een scrimmage vlak voor het doel werd de bal tot drie keer toe van de doellijn gehaald. Een 0-0 eindstand had beter gepast, maar na 90 minuten was de eindstand toch echt 0-1.

‘Dit was een erg matig optreden van ons vandaag. We gaven weinig weg, maar creëerden ook weinig. Van de plannen die we vooraf hadden gemaakt en besproken kwam niks terecht. Zelf krijgen we nog wel de grootse kansen, maar het wilde echt niet. De scheidsrechter was overigens ook een groot drama, die floot alles af. De wedstrijd wordt uiteindelijk beslist door een vrije trap. Typisch zo’n wedstrijd waar dat dan ook niet meezit’, aldus verdediger Rick Pouw die in de rust in de kleedkamer achterbleef met hamstringklachten.