0172SPORT, AlphenseBoys-NSV46

Zevenklapper voor NSV’46 op bezoek bij Alphense Boys

Alphen a/d Rijn | NSV’46 heeft gedaan wat het moest doen: Een grote overwinning boeken op hekkensluiter Alphense Boys. Uiteraard ging het verdedigende systeem wat men afgelopen Paasweekend hanteerde overboord, de Noordenaren speelden frivool en drukten het krachtsverschil uit in zeven doelpunten.

Kamiel Disseldorp opende al heel vroeg in de wedstrijd de score voor de bezoekers. Vanuit de eerste corner kopte de spits de bal tegen de touwen. Disseldorp fungeerde bij de tweede treffer als aangever en nog binnen het kwartier verdubbelde Mitchel Pijpers de stand. De mooiste goal van de middag kwam op naam van Daan Koot die het eindstation was na een heerlijke Noordense aanval over meerdere schijven. Nog voor de thee wist Disseldorp met een hard schot in het dak van het doel de stand naar 0-4 te tillen.

Pijpers zorgde na rust voor de vijfde én zesde treffer en voerde middels de hattrick zijn seizoenstotaal op naar acht. ‘Het waren alle drie prima goals. Maar als ik er één moet bestempelen als de lekkerste dan kies ik de derde. Een mooie dieptebal van Daan Koot wist ik net na de stuit te raken voordat de keeper dit deed. Hij werd misschien nog licht getoucheerd daarna door een verdediger maar dit was de moeilijkste van de drie en de mooiste’, antwoordde de maker van de hattrick op de vraag welke van de drie doelpunten het lekkerst was. Geconfronteerd met het plaagstootje van zijn aanvoerder Stefan van Tol die meende dat de derde toch echt een eigen doelpunt was reageerde de flamboyante aanvaller gevat: ‘Haha zei ‘ie dat joh? Nou het is dat Alphense Boys zijn fouten niet afstraft anders wordt het hier vanmiddag gewoon 7-7 hoor!’

‘Het had gezien de kansen ook zomaar 0-14 kunnen worden vandaag’

Mitchel Pijpers nam zelf een hattrick voor zijn rekening

Het slotakkoord was voor invaller Mick Schutter die, na al een aantal keer dichtbij geweest te zijn, de eindstand op 0-7 bepaalde. ‘Al met al een prima wedstrijd van onze kant denk ik. We komen vroeg op voorsprong en bouwen dit ook snel uit, dan weet je dat je aan het doelsaldo kan gaan werken. Het enigste dat ons te verwijten valt is misschien het aantal goals, want gezien alle kansen had het ook zomaar 0-14 kunnen worden. De mooiste aanvallen gingen eigenlijk verloren vandaag. Daarnaast echt een groot compliment naar de tegenstander die ondanks de grote nederlaag tot het einde toe hebben gestreden en sportief bleven’, besloot Pijpers.

Opstelling NSV’46:
Bas Kalshoven; Nick Geerlof (72. Mick Schutter), Stefan van Tol ©, Jim Groenendijk, Robbin Verhaar; Michael van Koert (60. Perry Lok), Daan Koot, Lars de Jong (72. Renzo Goedhart), Raoul van der Zwet; Mitchel Pijpers en Kamiel Disseldorp

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Aarlanderveen te sterk voor Lugdunum in aantrekkelijk duel

Nicolaas Boys strijdend ten onder bij Woerden