Zevenhoven verspeelt bijna nog ruime voorsprong maar pakt uiteindelijk wel koppositie

Leiden | Na vijfentwintig minuten spelen had Zevenhoven tegenstander LSVV’70 alle hoeken van het veld laten zien en leidde de ploeg van trainer Danny ter Hoeve met liefst 1-4. Aan het eind van de tweede helft kwam de voorsprong bijna nog in gevaar toen de thuisploeg twee keer achter elkaar wist te scoren. Deze verassende opleving zorgde voor schrik bij de bezoekers maar de overwinning kwam uiteindelijk niet meer in gevaar.

Zevenhoven knalde uit de startblokken met een uitstekend spelende Jordy Zwart, die voor de gelegenheid in de spits was geposteerd. De verdediger bleek over verborgen aanvallende kwaliteiten te beschikken. Eerst stuurde hij de snelle Robin Leliveld alleen op de keeper af die de 0-1 mocht aantekenen. Later wist de geboren verdediger zelfs ook nog tot score te komen. Zwart schreef de 1-3 op zijn naam met een kopbal na een voorzet van Berry Peters. Nick Mooren had eerder de 0-2 op zijn naam geschreven en niet veel later wisten keeper Connor van Heertum en Sjoerd Zuijdervliet, na een groot misverstand, LSVV’70 een doelpunt te schenken. De 1-4 van Nick Mooren viel nog binnen de eerste twintig minuten en aangezien de wedstrijd al om twaalf uur begon werd het meegereisde Zevenhoven publiek dus al vroeg op de dag verwend.

“Na de vroege 1-4 leek dit een mooie wedstrijd voor het doelsaldo, uiteindelijk ben je blij dat je ‘m wint”

Danny ter Hoeve | Trainer Zevenhoven

Zo soepel als het in de eerste helft verliep, zo moeizaam ging het in het het tweede bedrijf. Zevenhoven leverde simpelweg minder arbeid, genoot van het mooie weer, wisselde naar hartenlust en dacht vroeg of laat nog wel een vijfde doelpunt te kunnen scoren. LSVV’70 geloofde het ook wel en net toen de wedstrijd leek dood te bloeden scoorde de studenten ploeg uit het niets de 2-4. Aangezien bij de eerstvolgende aanval direct de 3-4 werd binnen geschoten werd het dus nog even billenknijpen voor de geelhemden, maar mochten er uiteindelijk weer drie belangrijke punten worden bijgeschreven. Uitermate belangrijk zelfs, want later op de dag morste BSC ‘68 punten en mag Zevenhoven zich twee wedstrijden voor het eind weer koploper en titelfavoriet noemen.

Trainer Danny ter Hoeve was duidelijk in z’n commentaar na afloop. “Ik was gezien de opdracht die ik ze had meegegeven een uitermate tevreden mens met de 1-4 na twintig minuten. We waren heer en meester ondanks een fout bij de tegengoal. In de rust ook gezegd dat we door moesten drukken omdat een eventueel doelsaldo bepalend kan zijn voor een kampioenschap, echter was er geen schim meer over van wat we eerste helft op de mat hebben gelegd. Ondanks dat ben ik blij dat we terecht gewonnen hebben en natuurlijk helemaal toen om kwart over vier bleek dat we weer bovenaan stonden. Nu de komende weken keihard trainen want we willen deze koppositie niet meer uit handen geven natuurlijk.”