Zevenhoven verrast in Oegstgeest

Oegstgeest | Zeven punten uit de laatste drie wedstrijden, dat was het doel van Zevenhoven trainer Chris Snatersen liet hij afgelopen vrijdag in de uitzending van De Kale Kenners weten. Een ambitieus doel zou je ook op voorhand zeggen, wetende dat Zevenhoven zelf slechts dertiende op de ranglijst staat en het in de eerste van de drie wedstrijden tegen FC Oegstgeest – de nummer twee van de ranglijst – moest aantreden. Echter werd er in Oegstgeest verrassend met 3-4 gewonnen en ligt men op schema om het doel te bewerkstelligen.

‘We hebben vandaag als collectief een zeer goede prestatie neergezet. De organisatie stond net als in de vorige ontmoeting tegen het sterke Oegstgeest erg goed. We voetbalden de eerste helft verdienstelijk en creëerde een aantal mogelijkheden. De grootste kansen waren echter voor Oegstgeest, hoewel deze met name ontstonden door eigen slordigheden’, aldus Snatersen. In de veertigste minuut kwam Zevenhoven aan de leiding. Damon Boon wist een mooi uitgespeelde aanval te verzilveren: 0-1. De onrust bij de thuisploeg nam toe – er werd flink tegen elkaar gemopperd – desondanks wisten ze op slag van rust op gelijke hoogte te komen uit een corner: 1-1.

‘Oegstgeest heeft een fantastische ploeg, maar onze strijd, organisatie en een aantal goed voetballende momenten hebben gezorgd voor een verdiende overwinning’

Chris Snatersen | Trainer Zevenhoven

Zevenhoven begon vol vertrouwen en goede moed aan de tweede helft en kwam al snel op een 1-2 voorsprong. Robert Mooren onderschepte drie minuten na rust de bal. De doelman van Oegstgeest kwam ver uit zijn doel, maar Mooren wist de lastig stuiterende bal over de keeper heen te werken halverwege de helft van de tegenstander. In de vijfenvijftigste minuut wist Erik de Boer er zelfs 1-3 van te maken. Hij schoot de bal vanaf de linkerzijde van de zestienmeter schitterend in de rechterbovenhoek. Twee minuten later moest Zevenhoven een tegengoal incasseren en stond er weer een 2-3 stand op het scorebord. Een kwartier voor tijd vergrootte Berry Peters de voorsprong naar 2-4 door een counter binnen te schieten na goed voorbereidend werk van Damon Boon. De thuisploeg bleef aandringen en wist vlak voor tijd op onsportieve wijze de 3-4 te maken. Zevenhoven speelde bij een blessure van Damon Boon de bal uit, echter werd de bal daarna niet teruggespeeld maar doodleuk de aanval gekozen. In de zes minuten blessuretijd die volgde was het nog even billenknijpen voor Zevenhoven, maar de ploeg van Snatersen hield stand.

Snatersen: ‘Conner (Van Heertum, red.) had in de eerste helft twee onzekere momenten, maar heeft ons ook zeker goed in de wedstrijd gehouden. Oegstgeest heeft een fantastische voetballend en betere ploeg, maar onze strijd, organisatie en een aantal goed voetballende momenten hebben ervoor gezorgd dat we de wedstrijd terecht hebben gewonnen’