Gehavend Aarlanderveen blijft winnen

Aarlanderveen | Aarlanderveen begon zwaar gehavend aan de thuiswedstrijd tegen Koudekerk. Door werk, blessures en schorsingen miste Arjen Linstra maar liefst negen spelers. Het gevolg hiervan was dat er op de bank twee junioren van zestien zaten en de 17-jarige Max Perkins begon zelfs in de basis.

In de eerste helft was Aarlanderveen duidelijk de bovenliggende partij en creëerde het al gauw de nodige mogelijkheden. Het vizier van Perkins, Jorn Poelwijk en met name Lekan Adekanye (hij miste één-op-één) stond echter niet op scherp. Na een kleine twintig minuten kwam Aarlanderveen toch aan de leiding. Adekanye was de Koudekerk doelman in een rechtstreeks duel de baas en tekende voor de openingstreffer. Hierna kregen Aziz El Bouazatti en Poelwijk nog een aantal mogelijkheden, maar ook deze werden onbenut gelaten. Een onmachtig Koudekerk wist in de eerste helft niets te creëren, maar kwam toch vanuit het niets op gelijke hoogte. Na een domme duwfout in de zestienmeter kreeg men een terechte strafschop, deze werd in eerste instantie gestopt door doelman Maico de Chatinier, echter was hij in de rebound kansloos: 1-1.

Na de rust leek de wedstrijd honderdtachtig graden gedraaid, want in het eerste kwartier na rust was Koudekerk duidelijk de bovenliggende partij. Het raakte tweemaal de paal en wist een aantal goede kansen niet goed uit te spelen, het verdiende dan ook een 1-2 voorsprong. Na een uur spelen maakte de zestienjarige Dante Ibrahim zijn debuut bij Aarlanderveen, hij kwam in de ploeg voor Valentijn Oudijk die na langdurig blessureleed noodgedwongen in de basis moest starten. Ibrahim drukte meteen zijn stempel op de wedstrijd. Na twee minuten kreeg hij al een terechte gele kaart en niet veel later mocht hij van geluk spreken dat hij niet opnieuw op de bon werd geslingerd. Na deze hachelijke momenten herstelde hij zich prima en kon hij van een verdienstelijk debuut spreken.

‘Het eerste kwartier na rust stonden wij niet goed en had Koudekerk ons veel pijn kunnen doen’

Arjen Linstra | Trainer Aarlanderveen

Halverwege de tweede helft kreeg Aarlanderveen een corner, deze kwam terecht bij El Bouazatti. De clubtopscorer wist wel raad met deze buitenkans en schoot de bal vanuit de draai stijf in de kruising: 2-1. In de laatste tien minuten maakte ook Mats Westmaas nog zijn competitiedebuut en reservedoelman Sven Koelewijn moest noodgedwongen de laatste vijf minuten als veldspeler in actie komen door een liesblssure bij Jimmy Nieumeijer. Desondanks kwam Aarlanderveen niet meer in de problemen en boekte het uiteindelijk een verdiende overwinning.

‘In de eerste helft hadden wij met minimaal twee of drie goals afstand moeten nemen, maar stond het zeer geflatteerd 1-1. Het eerste kwartier na rust stonden wij niet goed en had Koudekerk ons veel pijn kunnen doen, zij speelden zich heel goed onder onze druk uit omdat. Wij pakten hun verdedigende middenvelders niet goed op, na een omzetting vanaf de bank was de wedstrijd weer in balans en gaven uiteindelijk onze individuele kwaliteiten de doorslag’, aldus Aarlanderveen trainer Arjen Linstra. ‘Een groot compliment gaat uit naar de A-junioren Max, Dante, Sven en Mats. Zij hebben ons goed geholpen en hebben allen laten zien dat ze de potentie hebben om op langere termijn uiteindelijk aan te haken bij de selectie. Wij zijn als vereniging dan ook erg blij en trots op onze A-junioren die het ook erg goed doen in hun competitie. Voor mij persoonlijk is het speciaal om te winnen van Koudekerk. Ik heb daar zelf een heel mooi verleden als selectiespeler en jeugdtrainer. Iedere zaterdagochtend ben ik er nog omdat mijn zoon Tieme in de JO8 speelt en het is een club die ik alles gun, behalve tegen ons uiteraard. Ik vind dat wij na ons kampioenschap onze sportieve plicht prima ingevuld hebben, op naar de laatste twee wedstrijden tegen Woubrugge en Roodenburg.’