Zevenhoven stunt met driepunter bij sterk ESTO

Bodegraven | De eerste punten na de winterstop zijn al direct binnen voor de ploeg van Danny ter Hoeve. Zijn ploeg stond weliswaar de gehele tweede helft onder zware druk, maar wist toch stand te houden tegen een fris en frivool spelend ESTO. Man van de wedstrijd werd verassend genoeg Damon Boon die normaal gesproken in het derde elftal van Zevenhoven uitkomt.

Met Boon als verassende naam in de spits, en Maurits Splinter en Robert Mooren terug in de basis na langdurige blessures kon ter Hoeve eindelijk weer eens keuzes maken en beschikken over een sterke bank. Dat de basisplek voor Boon een juiste keuze was bleek al snel in de wedstrijd want de sterke spits wist de bal voorin steeds knap bij zich te houden. Nick Mooren bloeide door de steun voorin direct op en speelde een sterke eerste helft die hij in de zestiende minuut wist te bekronen met een prachtige goal. Een afgeslagen bal werd door de beweeglijke spits opgevangen en net buiten de zestienmeter heerlijk op de pantoffel genomen. Doelman Tom Vink dook nog wel maar tegen beter weten in, want de sluitpost bleek volledig kansloos op de doeltreffende uithaal. ESTO zette na deze achterstand nog meer aan. In het eerste kwartier had de ploeg met goed voetbal al laten zien over veel kwaliteiten te beschikken. Toch hield Zevenhoven knap stand en wist het, soms met kunst en vliegwerk, de voorsprong te behouden. Daarnaast lukte het, ondanks het overwicht van de thuisploeg, om bij de spaarzame uitvallen, voor gevaar te zorgen bij het vijandelijk doel. De onvermoeibare Berry Peters was vaak degene waar de aanval begon, hij maakte op links continue gebruik van de geboden ruimte. Peters was het dan ook die na dertig minuten spelen Damon Boon wist te bereiken, maar die had net iets teveel tijd nodig om de bal te controleren en daardoor op het lichaam van de bodegraafse sluitpost schoot. Met een 0-1 ruststand mochten beide ploegen uiteindelijk de kleedkamer opzoeken en leverde Zevenhoven met deze minimale voorsprong zijn beste helft van het seizoen af.

“Op basis van onze sterke eerste helft verdienen we zeker een resultaat. De 2e helft was gewoon overleven”

Danny ter Hoeve | Trainer Zevenhoven

Beide ploegen waren nog niet koud uit de kleedkamer of de 1-1 stond al op het scorebord. Falco de Lange werkte een ongevaarlijk ogende voorzet verkeerd weg, lag de bal onbedoeld panklaar neer voor de tegenstander die het presentje vervolgens dankbaar uitpakte. Amper bekomen van de 1-1 leek Zevenhoven twee minuten later op achterstand te komen door een knappe kopbal van Bas van Zoest. Nino van Eck leek de bal, nadat deze de lijn was gepasseerd, weer in het spel te brengen maar scheidsrechter Theunissen zag er geen doelpunt in en zodoende bleven de bezoekers in de wedstrijd. ESTO bleef druk zetten op de Zevenhovense verdediging, overheerste op het middenveld, en het leek, naarmate de tweede helft vorderde, een kwestie van tijd tot er een Bodegraafs doelpunt zou vallen. Toch bleef deze uit, sterker nog, uit het niets wisten de mannen van trainer Danny ter Hoeve na zo’n zeventig minuten spelen genadeloos toe te slaan. De voor Maurits Splinter in het veld gekomen Gareth Rowlands brak door op rechts, wist de bal knap laag terug te leggen op Damon Boon die knap met zijn favoriete linker de bal bekeken in de hoek schoot. De verassende voorsprong zorgde vervolgens voor nog meer hachelijke momenten voor de goal van de uitstekend keepende Jordy Aartman, die vlak voor tijd met een omhoog getrokken been nog maar eens een onmogelijke redding uit de hoge hoed toverde. Nadat scheidrechter Theunissen de ijzersterk spelende Lars Jansen volledig onterecht een gele prent voorschotelde en aanvoerder Sjoerd Zuijdervliet na commentaar hetzelfde lot moest ondergaan vloog nog even de vlam in de pan. Na deze actie leek Zevenhoven alles tegen te krijgen van de leidsman die de wedstrijd tachtig minuten lang zeer goed in de hand had. Zijn laatste fluitsignaal van de middag klonk de geelhemden dan ook als muziek in de oren en de driepunter werd vervolgens luidruchtig bejubeld door iedereen die Zevenhoven een warm hart toedraagt.

“Op basis van de eerste helft terecht dat we hier met een resultaat het veld aflopen”, zei Ter Hoeve direct na afloop. “Die 2e helft was overleven maar ze hebben er voor geknokt en het uiteindelijk gered. Ik ben echt trots op die gasten! En ja, Damon Boon willen we er natuurlijk bijhouden. Daar is al over gesproken en ik denk dat dit goed gaat komen.” Aanvoerder Sjoerd Zuijdervliet zat er aardig doorheen na afloop. “Ja dit was hard werken voor de punten, maar als je dat met z’n allen doet en het levert dit resultaat op dan is dat wel heel lekker! Voor ons is het van groot belang dat iedereen nu fit blijft. Het zal niet makkelijk worden om rechtstreekse degradatie te voorkomen, maar laten we eerst maar eens gaan proberen om van die laatste plaats af te komen en als we blijven leveren zoals we vandaag hebben gedaan worden we in ieder geval een lastige tegenstander voor iedereen.”