Altior moet de punten aan Koudekerk laten

Langeraar | In een redelijk gelijkgaand en zeker geen hoogstaand duel is het Altior niet gelukt om 2024 te beginnen met een overwinning. Het hooggeplaatste Koudekerk ging er met de zege vandoor en pakte – zo bleek na afloop – door het verrassende verlies van Aarlanderveen bij RCV’33, zelfs de gedeelde koppositie.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en viel vooral op dat het normaliter voetballend sterke Koudekerk moeite had met de speelwijze van de thuisploeg. Altior, met keeper Mike van Tol in de basis voor de geblesseerde Koen den Elzen, moest het doen met een paar pogingen van afstand, maar het vizier van de aanvallers stond niet op scherp.
Aan de andere kant maakte Van Tol soms een wat onzekere indruk maar met enkele prima reddingen op schoten in de hoek wist hij zijn ploeg vooralsnog toch een achterstand te behouden. En zo eindigde de redelijk vlakke eerste helft in 0-0.

Na rust was het Koudekerk dat steeds meer de touwtjes in handen nam. Dit resulteerde erin dat de bezoekers binnen het uur tweemaal tot scoren kwamen. Tweemaal zag het er verdedigend bij de ploeg van Arjan van der Laan niet al te sterk uit. Bij beide doelpunten werden verdedigers eenvoudig uitgespeeld en wisten Jari Meertens en Sem van Aalst namens Koudekerk met beheerste schoten het net te vinden.

Middels enkele verse wissels probeerde Van der Laan het spelbeeld nog te veranderen maar Koudekerk hield gemakkelijk stand.
Na 89 minuten en 27 seconden vond scheidsrechter Ivo Yanover het wel goed en floot dus voortijdig af. Dit tot groot ongenoegen van de Langeraarders want door wat blessures en veel wissels was er alle reden er wat tijd bij te trekken…

Door het verlies zakt Altior verder op de ranglijst en zijn punten de komende weken hard nodig om niet al vroegtijdig in de absolute gevarenzone te geraken. Het gat naar de veilige negende plaats is inmiddels opgelopen tot vier punten.