Zevenhoven profiteert in tweede helft van windvoordeel

Zevenhoven | Vorige week werd de uitwedstrijd tegen Floreant halverwege gestaakt vanwege de weersomstandigheden. Ook ditmaal lieten de weergoden zich gelden en stond er opnieuw veel wind. Zevenhoven maakte hier in de tweede helft dankbaar gebruik van.

Zevenhoven begon op eigen veld tegen de wind in en hoopte hiervan in de tweede helft te profiteren. En in deze missie slaagde de ploeg van Chris Snatersen. ‘Er stond weer veel wind, dus het was opnieuw lastig om te voetballen. Doordat wij de eerste helft tegen de wind in speelde hadden we als opdracht om de nul te houden en wilden we er in de tweede helft overheen klappen’, aldus aanvoerder Sjoerd Zuijdervliet.

‘Wij speelden de eerste helft tegen de wind in, hadden als opdracht om de nul te houden en wilden er in de tweede helft overheen klappen’

Sjoerd Zuijdervliet | Aanvoerder Zevenhoven

‘Het was moeilijk om aan voetballen toe te komen. We probeerden zoveel mogelijk over de grond te spelen, maar door de hoge druk van de tegenstander werd eigenlijk alles in het werk gesteld om de nul te houden. De organisatie stond echter als een huis en Roodenburg wist nauwelijks iets te creëren. Ze speelden veel lange ballen, maar door de harde wind gingen de meeste over de zij- of achterlijn.’ Zevenhoven kreeg in de tegenstoot wel een aantal kansen. Wesley Fransen mist alleen voor de doelman, Nick Mooren mikte een voorzet van Erik de Boer net naast en Berry Peters schoot na een goede actie over. Zodoende werd met een 0-0 stand de rust bereikt.

In de tweede helft besloot Zevenhoven de tegenstander vol onder druk te zetten en dit plan slaagde opnieuw. Het middenveld won veel de tweede bal, waardoor Zevenhoven de tegenstander goed onder druk kon houden. Daarnaast lag er veel ruimte aan de zijkanten en daaruit ontstond ook de verdiende voorsprong. Een lange bal van Sjoerd Zuijdervliet belandde bij Erik de Boer, die gaf de bal mee aan de opgekomen Niels van Rijn. Zijn voorzet vond het hoofd van Robert Mooren, die vervolgens prachtig binnen kopte: 1-0. Na de openingstreffer ging Zevenhoven op zoek naar een verdubbeling van de score. Berry Peters kon de wedstrijd op slot gooien, maar zag zijn inzet één-op-één met de Roodenburg goalie gekeerd worden. In de slotfase viel uiteindelijk de bevrijdende 2-0. De net ingevallen Max Koot nam een corner en deze vloog – met dank aan de wind – in één keer binnen.

Al met al een terechte overwinning voor Zevenhoven vond ook Zuijdervliet: ‘Wij hadden in de tweede helft het betere van het spel. Doordat wij veel de tweede bal wonnen konden zij er niet uitkomen via de counter. Ze probeerde nog wat over de flanken met voorzetten, maar gingen eigenlijk vooral voor eigen succes. Maar door onze druk leden ze veel balverlies en kwamen ze niet aan voetballen toe’.