Zevenhoven pakt de 2e periode na overwinning in sfeervolle derby tegen Nicolaas Boys

Nieuwveen | SV Zevenhoven liet tegen SV Nicolaas Boys nog maar eens zien dat het dit seizoen de betere van de twee is en mee blijft strijden om het kampioenschap. Na de eerdere 4-0 overwinning thuis, wint het nu ook de wedstrijd in Nieuwveen met 0-2 en pakt daarmee ook nog eens de tweede periode.

Voorafgaand aan de wedstrijd was Vak-N weer bezig geweest en had het de kleedkamer en dug-out van Zevenhoven omgeturnd tot “Danny’s Darkroom”. Echter bracht dit Zevenhoven niet van zijn stuk en schoten ze tijdens de wedstrijd uit de startblokken. In de eerste vijf minuten kreeg het twee grote één-op-één kansen voor Nick Mooren en Marco Pellegrom, maar tot tweemaal toe was Xander Hardsteen alert en kon knap redding brengen. Nicolaas Boys had in de eerste fase moeite met het directe spel van de Zevenhovenaren welke de bal vanaf de zijkanten al vroeg de spitsen door de lucht probeerden te zoeken. Daarnaast viel na zeventien minuten ook nog eens Luke van Veen uit met een hamstringblessure en moest de op de bank gestarte Jari Wijfjes al snel in het veld komen om hem te vervangen.

In het tweede deel van de eerste helft kwam Nicolaas Boys beter in de wedstrijd en kwam het zelf ook tot een paar kansen. De eerste was voor Joey van den Haak welke na een goede actie van Fabio Dos Santos mocht aanleggen vanaf de zestienmeter. Echter lag de bal net niet goed en ging het schot met buitenkant rechts ver naast. Hierna kwam Zevenhoven weer tot een goede kans na opnieuw een lange bal van achteruit van Lars Jansen welke over de Nieuwveense verdediging werd gelegd. Nick Mooren had het vizier echter niet op scherp en schoot hoog over. De laatste kans voor rust was echter weer voor Nicolaas Boys. Sven Hoogervorst speelde met een mooie individuele actie zijn mannetje uit en bediende Milan Hoogervorst met een mooie bal. De bal sprong echter net te ver van zijn borst waardoor hij net de kort op de goed uitgekomen Jordy Aartman kwam en deze kon dus redding brengen.

“We begonnen de periode al met winst in Noorden en eindigen met de periodetitel in Nieuwveen kan niet mooier denk!”

Marco Pellegrom | Aanvoerder Zevenhoven

Na rust kon Nicolaas Boys het spel van de tweede fase in de eerste helft helaas niet doortrekken en kwam het aanvallend nauwelijks meer tot kansen. Zevenhoven kwam in de eerste fase van de tweede helft ook niet echt tot kansen, maar bleef wel de bovenliggende partij en trok het met de ervaren mannen binnen de ploeg de wedstrijd meer en meer naar zich toe. Met het inbrengen van Gareth Rowlands op de linkerflank voor de verdedigender ingestelde Jop Vianen liet het ook zien dat zij de wedstrijd wilden winnen. Na zestig minuten volgden de eerste kansen voor Marco Pellegrom en Lennart van Zon. Deze werden nog geblokt en gestopt door Hardsteen. Voor de voorsprong had Zevenhoven de hulp nodig Nicolaas Boys. Wat paniek binnen de Nieuwveense defensie zorgde ervoor dat Jari Wijfjes de bal probeerde weg te werken, echter schoot hij deze vol tegen ploeggenoot Joey van den Haak aan waarna de bal voor de voeten van Marco Pellegrom viel. Deze wist wel raad met deze kans en schoot zijn ploeg in de zesenzestigste minuut op een 0-1 voorsprong.

Na de voorsprong voor Zevenhoven was Nicolaas Boys niet bij machte om de rug nog te rechten en speelden het daarna een verloren wedstrijd. Zevenhoven kreeg via opnieuw Pellegrom en Zwart nog kansen om de score verder uit te breiden maar lieten dit na. Met een driedubbele wissel probeerde Mo Bougrine de wedstrijd nog om te draaien, maar dit mocht helaas niet baten. In de zesentachtigste minuut werd het verschil definitief gemaakt: Na een actie en voorzet van Nick Mooren kwam Maurits Splinter vrij voor Hardsteen, deze wist in eerste instantie nog knap redding te brengen maar in de rebound werd de bal alsnog binnen geschoten door Splinter: 0-2. Vervolgens speelden de Zevenhovenaren de wedstrijd keurig uit en mocht het feest vieren met het winnen van de druk bezochte en sfeervolle derby en het binnen halen van de tweede periode.

“We hadden een goed strijdplan gemaakt maar kregen te weinig kansen om Zevenhoven pijn te doen”

Joey van den Haak | Aanvoerder Nicolaas Boys

Marco Pellegrom, die bij afwezigheid van de nog altijd geblesseerde Sjoerd Zuijdervliet de aanvoerdersband draagt, was uiteraard blij met de derbywinst en het veroveren van de periodetitel. “Het was een rommelige wedstrijd waarin wij wel het initiatief hadden doordat zij vooral met veel mensen achter de bal stonden en loerde op de counter. Na de 0-1 moest Nicolaas Boys wat meer komen en dat leverde ons wat meer ruimte op waarin we uiteindelijk de wedstrijd in het slot gooide. Ik vind dat we geen moment in gevaar zijn geweest en hadden de wedstrijd onder controle zonder echt gevaarlijk te worden. We begonnen de periode al met winst in Noorden en niks is mooier om zo te eindigen met de periodetitel in Nieuwveen. Het toetje hebben we nu achter de hand, maar we gaan natuurlijk vol voor het kampioenschap.”

Nicolaas Boys aanvoerder Joey van den Haak baalde uiteraard van de nederlaag: “We hadden een goed strijdplan gemaakt, maar kregen te weinig kansen om Zevenhoven pijn te doen. Ondanks de twee nederlagen op rij, heb ik vertrouwen in ons team dat we nog genoeg punten gaan pakken. We moeten elke wedstrijd gewoon met veel passie en strijd erin klappen.”