TAVV draagt rode lantaarn over aan RVC ’33

Ter Aar | TAVV heeft de thuiswedstrijd tegen ASC met 1-0 gewonnen. Door deze overwinning heeft men afstand gedaan van de laatste plaats en houdt men hoop op handhaving in de tweede klasse.

TAVV was vrijwel de gehele wedstrijd de betere ploeg, de overwinning kan dan ook verdiend genoemd worden. Al in de eerste helft kreeg TAVV een handvol goede kansen, uiteindelijk was het Mike Keijzer die na een half uur spelen de 1-0 voorsprong op het scorebord zetten. Dit deed hij na goed voorbereidend werk van Eric van der Hout. Op slag van rust kreeg Donny van der Neut de ideale gelegenheid om de score te verdubbelen, maar de naar ARC vertrekkende aanvaller liet dit na.

“Ik werd vanochtend wakker met hoofdpijn en dat kwam niet omdat het gisterenavond zo gezellig was maar doordat ik alle lange ballen van ASC heb staan terugkoppen”

Sebas van der Voorn | Aanvoerder TAVV

Na de rust had TAVV opnieuw het betere van het spel en liet het na om verder afstand te nemen. Toch werd ook ASC een aantal keer gevaarlijk. Doordat de marge slechts één doelpunt bleef brak daarna een hectische laatste twintig minuten aan waarin ASC met een slotoffensief op zoek naar de gelijkmaker ging. Met kunst en vliegwerk bleef men op de been, maar dit leverde wel de broodnodige overwinning op.

Gelegenheidsaanvoerder Sebas van der Voorn sprak van een verdiende overwinning. “Eindelijk hebben we weer drie punten. We begonnen de wedstrijd goed en de eerste helft was voor ons. Wij waren de ploeg die kwamen om te voetballen, ASC heeft alleen maar de lange bal gehanteerd. Ik werd vanochtend wakker met hoofdpijn en dat kwam niet omdat het gisterenavond zo gezellig was maar doordat ik alle lange ballen van ASC heb staan terugkoppen.”

Door deze overwinning heeft TAVV de laatste plaats afgestaan aan RVC ’33 en heeft men ook nog maar twee punten achterstand op Legmeervogels. Volgende week gaat men op bezoek bij FC Oudewater.

Rodney Pater; Kevin van Wijk, Sebas van der Voorn ©, Roel Vogel, Bjorn Valentijn; Dorus Boddeke, Stan van Smoorenburg (Chiel Konings), Mike Keijzer (Yoeri Bakker), Yassine El Mariami (Ahmed Sharief); Eric van der Hout, Donny van der Neut (Sem van der Hoorn)

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Archieffoto Kees Verhaar

Voorbeschouwen met Robbie Nagtegaal en Sam van der Hoorn op Aarlanderveen – Nieuwkoop

Zevenhoven pakt de 2e periode na overwinning in sfeervolle derby tegen Nicolaas Boys