Zevenhoven met pijn en moeite langs Linschoten

Linschoten | Het was verre van hoogstaand wat de mannen van Chris Snatersen lieten zien in en tegen Linschoten. Een mooi doelpunt van Falco de Lange vlak voor rust bleek echter genoeg om – net als vorige week – drie punten mee naar huis te nemen.

Zevenhoven startte slordig aan de wedstrijd, wist de bal voorin zelden vast te houden en kwam zodoende nooit in haar spel. Het slordige spel zorgde er in de 25e minuut voor dat Linschoten de grootste kans van de eerste helft kreeg. De betrouwbare sluitpost Jordy Aartman wist de bal echter knap met de voet uit het doel te werken. Aartman, die te kennen heeft gegeven te gaan stoppen met voetballen, zal volgend seizoen, mede door dit soort reddingen, node worden gemist bij de geelhemden. Vlak voor rust wist Maurits Splinter met een prachtige pass spits Falco de Lange te lanceren. De spits nam de bal knap aan, zette hiermee de keeper van Linschoten direct op het verkeerde been en kon de bal vervolgens in een leeg doel afronden. Het was overigens de eerste en enige kans in de eerste helft voor de matig spelende bezoekers.

‘Bij de eerste kaart raak ik niet eens mijn overdreven schreeuwende tegenstander en bij de tweede is het niet meer dan een schouderduw. Twee gele kaarten voor niets!’

Marco Pellegrom | Aanvaller Zevenhoven

Na rust verving Tobias van der Voorn de ongelukkig spelende Nick Mooren. De talentvolle spits had veel moeite de bal vast te houden, zijn plek in de spits werd logischerwijs overgenomen door Marco Pellegrom. Met Pellegrom en De Lange voorin werd Zevenhoven iets balvaster en kreeg het middenveld wat vaker de kans om bij te sluiten. Toch was de beste kans in de tweede helft voor de thuisploeg. Een toegekende vrije trap op de rand van de zestien meter werd snoeihard laag in de hoek van het doel geschoten. De kansloze keeper Jordy Aartman haalde opgelucht adem toen hij zag dat het vlagsignaal van interim-grensrechter Martijn Brouwer door scheidsrechter Paping werd overgenomen. Zevenhoven had geluk dat de bal onderweg moet zijn aangeraakt door een Linschoten speler. Diezelfde Paping eiste tien minuten voor tijd nog een hoofdrol voor zich op toen hij na een ogenschijnlijk onschuldige overtreding Marco Pellegrom trakteerde op zijn tweede gele kaart. In een vrij sportieve wedstrijd lukte het de warrig fluitende leidsman om maar liefst zes gele kaarten te tonen, hij had ze allen met een mondelinge waarschuwing af kunnen doen. Met tien man hielden de bezoekers toch makkelijk stand en had Falco de Lange zelfs nog de kans om de score vlak voor tijd te verdubbelen. Het bleef uiteindelijk bij 0-1. Zevenhoven pakte wederom drie punten, maar verloor dus wel spits Marco Pellegrom voor de wedstrijd van aanstaande dinsdag tegen Sportief.