Zevenhoven blijft zonder punten na onnodig verlies tegen RKDES

Zevenhoven | Het eerste dik verdiende puntje leek om kwart over vier al bijna binnen voor de ploeg van trainer Danny ter Hoeve. RKDES-speler Lorenzo Zorn dacht daar anders over toen hij de bal vlak voor tijd op prachtige wijze wist binnen te schieten. Het rake afstandsschot duwde Zevenhoven hiermee nog dieper in de zorgen want de teller staat, na vier speelronden, nog steeds op nul voor de geelhemden.

De thuisploeg startte zoals vorige week al door ter Hoeven werd aangekondigd in een 4-4-2 opstelling. Lars Jansen keerde terug in de basis en verving de afwezige Sjoerd Zuijdervliet. Aangezien Berry Peters op vrijdagavond ruzie had gehad met zijn eigen padelracket, wat de linkervleugelspeler een aantal hechtingen in de wenkbrauw opleverde, mocht achterin Robin van Mever zijn opwachting maken. Zowel Jansen als Van Mever speelden een prima wedstrijd, evenals Nino van Eck en Jop Vianen. De jonge Zevenhovense achterhoede hield eenvoudig stand en gaf zelfs geen kans weg in de eerste helft. Nu drong RKDES ook geen seconde aan, de ploeg wachtte af, hield de eigen achterhoede gesloten, nam geen enkel risico en maakte er dus geen geheim van de nul achterin heilig te verklaren. En wanneer beide ploegen met deze spelopvatting spelen is er voor de kijker over het algemeen weinig aan. Dat Zevenhoven daar op dit moment lak aan heeft, kijkend naar de stand op de ranglijst, is logisch, dat de bezoekers niet meer uit hun schulp durfde te kruipen was op z’n zachts gezegd vrij opmerkelijk te noemen.

“Het stond achterin als een huis, daar kan ik niets anders van zeggen, we hebben het prima gedaan vandaag. Maar we hebben ook echt geen geluk hé!”

Danny ter Hoeve | Trainer Zevenhoven

Ook in de tweede helft was het degelijkheid troef voor beide partijen, kansen bleven uit en de wedstrijd leek langzaam dood te bloeden. Maurits Splinter probeerde namens de thuisploeg met afstandsschoten en een tweetal vrije trappen de ban te breken maar de middenvelder had het vizier duidelijk niet op scherp staan. Nick Mooren werd continu afgestopt door twee verdedigers en was daardoor vrij onzichtbaar. Een kopbal van Falco de Lange diep in de tweede helft had een beter lot verdiend maar ging ver naast. De bezoekers drongen aan het einde van de wedstrijd misschien iets aan maar van een slotoffensief was absoluut geen sprake. Eén van de schaarse aanvallen van RKDES leverde vlak voor tijd wel een corner op die door keeper Jordy Aartman de zestienmeter werd uit gestompt maar vervolgens werd opgevangen door aanvoerder Zorn die de bal goed aannam, even liet stuiteren en prachtig in de kruising deed belanden. Toen in de allerlaatste minuut Aartman ook mee ging naar voren bij een laatste cornerbal voor de thuisploeg werd het genomen risico direct afgestraft want de daaropvolgende counter betekende zelfs ook nog de 0-2 en tegelijk het einde van de wedstrijd.

Na vier gespeelde wedstrijden kan Zevenhoven de conclusie trekken dat het naar behoren voetbalt. Nu het vier ex-tweede klassers heeft mogen bestrijden en dat het qua veldspel niet veel onder doet voor de opponent maar moeizaam tot scoren komt en ziet dat de tegenstanders daarentegen weinig kansen nodig hebben om tot scoren te komen. Een leerzaam begin van het seizoen dat vroeg of laat punten zal moeten gaan opleveren.