NSV’46 laat MMO (te) lang in leven

Noorden | Meer dan een uur hield MMO stand tegen een veel beter NSV’46. Nooit zal het thuispubliek de angst hebben gekend dat de volle buit mee zou gaan naar Hoogmade, MMO stelde namelijk voetballend hevig teleur en zal geen hoge ogen gaan gooien als promovendus. NSV’46 liet het publiek alleen wel weer vrij lang wachten op de bevrijdende goal.

Dat MMO überhaupt zo lang in het duel bleef had men te danken aan doelman Albin van Wieringen. Met veel kunst en vliegwerk én een paar meer dan puike reddingen hield hij zijn ploeg lang op de been.

De eerste helft voorkwam hij een zeker lijkend doelpunt van Robin van Koert die van enkele meters voor het doel de bal voor zijn voeten gekopt kreeg door Stefan van Tol, maar Van Wieringen voorkwam de openingstreffer. De bezoekers beperkten zich tot verdedigen en NSV’46 wist de eerste helft geen gaatje te vinden.

De tweede helft, of eigenlijk de thuisploeg, kwam na een minuut of zeven op stoom. Waar MMO eerst tot drie keer toe goed wegkwam bij een scrimmage in het doelgebied was er daarna een grote kans voor Kamiel Disseldorp. Menno de Jong bediende hem met een crosspass, maar de spits liet de volley niet lekker van zijn voet vertrekken. Kans na kans werd er gecreëerd in deze fase en veelal begon de aanval bij Jeffrey Pieterse die alle vrijheid kreeg om op het middenveld het spel te verdelen.
Zo vond hij na bijna een uur spelen Menno de Jong die vervolgens op het aluminium schoot. De rebound viel hoor de voeten van Yassine el Mariami, maar weer was het Van Wieringen die een goal voorkwam. Drie minuten later was het dan toch raak. Robin van Koert leek te hinten op een voorzet en zag de bal onderweg via een knie getoucheerd worden en bij de tweede paal achter een nu wel kansloze Van Wieringen tegen de touwen verdwijnen.
De spits, die vandaag ten faveure van Lars de Jong zijn eerste basisplaats van het seizoen had, sprak na afloop over een ‘bekeken balletje’…

Van Koert combineerde twee minuten later schitterend met El Mariami en zag laatstgenoemde Van Wieringen onder vuur nemen, maar de sluitpost had voor deze inzet zijn mooiste save bewaard en toonde zo andermaal zijn klasse.

“MMO had nou ook niet echt de beste tactiek uitgekozen om ons pijn te kunnen doen”

Menno de Jong zag zijn ploeg geen moment in de problemen komen

De thuisploeg ging wisselen en dit kwam het spel in eerste instantie niet ten goede. De snelheid ging uit het aanvalsspel en op het middenveld vielen er grote ruimtes en was er minder druk op de bal waardoor MMO zowaar ook iets langer in balbezit kon komen. De bezoekers waren enkel niet bij machte hier ook iets mee te doen, maar Dennis Tijssen zal niet tevreden zijn over deze fase. Desondanks had de laatste linie van NSV’46 dus niets te vrezen van MMO, dat de tweede helft was gaan spelen met Leroy van Goozen als aanspeelpunt. Maar de nieuwe aanvalsleider was veel te statisch en alles behalve balvast. Dat het de verkeerde man op de verkeerde plek was werd helemaal duidelijk toen Jim Groenendijk een te korte terugspeelbal van zijn voet liet gaan. Van Goozen werd vervolgens met gemak op snelheid geklopt en zo ging de enige ‘mogelijkheid’ voor MMO hopeloos verloren.

Niet dat het veel uitgemaakt had, want twee minuten hiervoor had invaller Lars de Jong de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Hij speelde zich knap vrij en schoot met links raak.

De laatste kans om het krachtsverschil toch nog in mooiere cijfers uit te drukken was voor Groenendijk die vrij voor Van Wieringen werd gezet, maar de open doelkans langs en over het doel schoot.

Menno de Jong was zoals verwacht blij met de punten. “We spelen denk ik een prima pot alleen laat de eerste goal zo lang op zich wachten. Wanneer je vroeg scoort tegen zo’n ploeg wordt het allemaal wel wat makkelijker natuurlijk. Maar alle credits voor die doelman die had een paar fantastische reddingen, zeker die op dat schot van Yassine. Na de 1-0 weet je dat ‘ie binnen is. Zij hebben natuurlijk echt helemaal niks gecreëerd. Ze hadden nou ook niet echt de beste tactiek uitgekozen om ons pijn te kunnen doen zeg maar…”

Bekijk hier de uitslagen en de stand in 4A

Opstelling NSV’46:
Berry Mastwijk; Dorus Boddeke (67. Renzo Goedhart), Perry Lok, Stefan van Tol © (67. Sebastiaan van der Voorn) Jim Groenendijk; Menno de Jong, Kevin Fransen (67. Lars de Jong), Jeffrey Pieterse, Yassine el Mariami; Robin van Koert (76. Pim Koster), Kamiel Disseldorp

Foto’s: Arjan de Jong

Voorbeschouwing zaterdag 14 oktober (Speelronde 4)

Zevenhoven blijft zonder punten na onnodig verlies tegen RKDES