Zevenhoven blameert zich tegen hekkensluiter

Zevenhoven | Na twee overwinningen op rij leek de wedstrijd tegen de nummer laatst Alphense Boys een mooie springplank voor de mannen van Chris Snaterse om weer aan te kunnen sluiten bij de top van de 4e klasse B. De ploeg liep zich echter negentig minuten lang stuk op de opgetrokken Alphense muur en kwam uiteindelijk niet verder dan een zeer teleurstellende 0-0.

Onderlinge verwijten waren er bij Zevenhoven genoeg na afloop van de zeer matige wedstrijd van afgelopen zaterdag. Even werd vergeten dat voetbal toch nog altijd een teamsport is en dat de slechte wedstrijd tegen hekkensluiter Alphense Boys toch echt een collectief falen betrof, niemand uitgezonderd. Of het kwam door de afwezigheid van coach Chris Snatersen, hij ontbrak vanwege corona, zal altijd de vraag blijven. Feit was wel dat er vanuit tactisch oogpunt laat werd overgeschakeld naar een 4-3-3 systeem waarbij een massaal verdedigende ploeg natuurlijk vele malen makkelijker uit elkaar te spelen is. Spits Marco Pellegrom speelde wederom vanaf het middenveld, daar waar de topscorer – zeker in wedstrijden als deze – ten aller tijden terug te vinden hoort te zijn op de voor hem best passende positie, namelijk in de spits.

‘In de laatste twintig minuten krijg je 100% kansen die we door niet goed naar elkaar te kijken om zeep helpen’

Marco Pellegrom | Aanvaller Zevenhoven

Natuurlijk waren er kansen genoeg voor de veel betere thuisploeg, maar keer op keer stond Alphense Boys keeper Yoeri Halverhout Zevenhovens succes in de weg. In de laatste 20 minuten, waarin Zevenhoven uiteindelijk kans op kans creëerde, was het bijna ondenkbaar dat de thuisploeg uiteindelijk geen drie punten overhield aan deze eenzijdige wedstrijd. Niets bleek echter minder waar, want zowel Marco Pellegrom, Maurits Splinter als Falco de Lange hadden het vizier niet op scherp staan. De beste kans van de wedstrijd was vlak voor tijd, voor de in de tweede helft naar linksbuiten geposteerde, Berry Peters. Zijn prima schot werd uiteindelijk knap gepareerd door de sta-in-de-weg van deze middag, keeper Halverhout.

Marco Pellegrom was logischerwijs zeer teleurgesteld na afloop: ‘Het bleef lang 0-0 en wij gingen steeds onrustiger en veel te druistig spelen. Ondanks dat krijgen we gewoon echt grote kansen. In de zestienmeter houden we gewoon te weinig overzicht. Maurits had moeten scoren na een goede actie maar bij zijn actie daarna moet hij wel overzicht houden en die bal gewoon afleggen, Falco en ik stonden vogelvrij.’

Zevenhoven mag aan de bak de komende weken en zal moeten opstaan als team. De tijd van naar elkaar wijzen is inmiddels wel geweest en op basis van het vertoonde spel van afgelopen zaterdag is er ook niemand in het team van Snatersen die het recht heeft om een ander te bekritiseren.