Wervelend TAVV laat VVSB alle hoeken van het veld zien

Noordwijkerhout | TAVV is bij de hervatting van de competitie uit de startblokken geschoten. In Noordwijkerhout liet het geen spaan heel van VVSB, een ploeg die vorige week nog te sterk was voor Aarlanderveen.

Vanaf de eerste minuut was TAVV de bovenliggende partij en dat had Robin van Koert – die na dit seizoen teruggaat naar NSV’46 – direct in de score kunnen uitdrukken. De spits had zijn vizier echter nog niet op scherp staan. Eric van der Hout had dit wel en zorgde halverwege de eerste helft voor de openingstreffer. De jonge flankaanvaller speelde zich knap vrij en liet doelman Lex van Rooijen na een dof afstandsschot voor de eerste maal de bal uit het net halen.

‘Gelukkig wonnen we de tos, waardoor we met wind tegen konden beginnen’

Jeffrey Pieterse | Middenvelder TAVV

Ook na de rust liet Van der Hout zich gelden en was hij nog tweemaal de gevierde man. Dat hij daarmee een hoofdrol opeiste staat buiten kijf, echter doen we daarmee de overige tien tekort. Met bij vlagen fantastisch voetbal speelde het VVSB van het kastje naar de muur. Ook Jeffrey Pieterse en Robin van Koert deden nog een duit in het zakje. Met een fantastische vrije trap zorgde Pieterse tien minuten na rust voor een verdubbeling van de score en Van Koert wipte hij de bal vanaf dertig meter over Van Rooijen in de touwen.

Doelpuntenmaker Pieterse sprak van een heerlijke overwinning. ‘Het ging erg lekker vandaag, ondanks dat het wat winderig was in Noordwijkerhout. Gelukkig wonnen we de tos, waardoor we de eerste helft met wind tegen konden beginnen. En als je dan na een half uur met 0-1 voorkomt is het natuurlijk helemaal lekker als je weet dat je in de tweede helft met wind mee gaat spelen. Binnen een kwartier maken we vervolgens drie goals en dan weet je dat het klaar is.’

Door deze knappe overwinning heeft TAVV weer aansluiting gevonden bij de subtop en doet het weer helemaal mee in de strijd om een periodetitel.

Rodney Pater; Jesse Modderaar, Sebastiaan van der Voorn (81. Luke van Veen), Yannick Otto ©, Chiel Konings; Jeffrey Pieterse (71. Randy Verwoerd), Yoeri Looyestein, Nick Straver; Yassine El Mariami (71. Mike Keijzer), Robin van Koert (76. Dorus Boddeke), Eric van der Hout