Degelijk Aarlanderveen schrijft drie punten bij

Nieuw-Vennep | Aarlanderveen heeft op bezoek bij hekkensluiter VVC geen fout gemaakt en boekte een solide overwinning (0-3). Toch wilde Sander van Dijk niet van een ‘makkie’ spreken.

‘De eerste vijftien minuten waren moeizaam, maar gelukkig maakten we snel daarna de 0-1’, aldus de oefenmeester, die deze winter zijn contract met twee seizoenen verlengde. De openingstreffer kwam op naam van Alessio van der Straaten. De makkelijk scorende middenvelder was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken nadat de diep gestuurde Moussa Kalisse op doelman Neal Wessel stuitte.

‘Verdedigend zijn we geen moment in de problemen gekomen’

Sander van Dijk | Trainer Aarlanderveen

Halverwege de tweede helft scoorde Van der Straaten nogmaals, ditmaal met een lob over de VVC-goalie. Opnieuw deed Kalisse het voorbereidende werk, waarbij de assist nu ook daadwerkelijk op zijn naam kwam te staan. Voor de 0-3 was de oud-prof zelf verantwoordelijk. Een dieptebal van Thom Nouwens werd door de ontketende spits op waarde geschat. Hij kapte vervolgens zijn tegenstander uit en schoot de bal in de verre hoek binnen.

Sander van Dijk was na afloop een tevreden man. ‘We zijn de hele wedstrijd nauwelijks in de problemen gekomen. Verdedigend gaven we niets weg. Eigenlijk was het dus een lekkere wedstrijd en ik ben ook blij met de drie punten’. Met deze drie punten herstelde Aarlanderveen zich van het onverwachtse verlies tegen VVSB en door de 0-1 overwinning van koploper FC Oudewater bij FC Oegstgeest is het ook weer terug op de tweede plaats.