0172SPORT, Altior-Pancratius

Weinig spektakel bij puntendeling tussen Altior en Pancratius

Langeraar | In de strijd om de vierde plaats kregen de Langeraarders Pancratius op bezoek, de nummer vier van de ranglijst. Bij winst zou men over de opponent uit Badhoevedorp heen wippen. Het werd echter een doelpuntloze puntendeling.

Een guur windje stond dwars over het veld in Langeraar en beide ploegen hadden hier moeite mee. De bezoekers hadden de eerste helft het beste van het spel en ook qua kansenverhouding “wonnen” zij deze helft. De eerste grote kans viel na zo’n twintig minuten te noteren toen een crossbal vanaf links de rechterflank van Pancratius bereikte. Het verrassende schot dat volgde ging rakelings langs het doel van een aan de grond genagelde Jeroen Sassen. Verdere plaagstootjes van de bezoeker zullen de sluitpost niet verontrust hebben.
Aan de andere kant was Sassen zelf betrokken bij de grootste kans van Altior. Een lange uittrap werd gedragen door de wind en bereikte in de vijandelijke zestien Tim Heikoop, die de bal na twee instanties naast zag hobbelen.

De tweede helft stond ook niet bol van het spektakel. Waar de eerste helft voor de bezoekers was, had Altior tijdens het tweede bedrijf het betere van het spel. Zo wel Arjan van der Laan als zijn concullega in de andere dug-out probeerden middels een wissel meer lijn aan te brengen in het spel. Zo posteerde Van der Laan Eray Bozkurt in de spits en bracht de trainer van Pancratius de bonkige Dave Hertog binnen de lijnen. In beide gevallen moest de wisseling zorgen voor een aanspeelpunt voorin. Bozkurt kreeg geen voet aan de grond, Hertog slaagde er wel in als kapstok te fungeren.

‘Die twee Italiaans achtige verdedigers voor me speelden een dijk van een wedstrijd’

Jeroen Sassen over het duo Van Veen – Blommestijn

Wel was het Bozkurt die het dichtstbij de openingstreffer was, maar na een goede actie van Ed van der Weijden kwam hij een teenlengte te kort om binnen te werken. Ook Hertog deed van zich spreken toen hij zich losmaakte van zijn bewakers en uit de draai Sassen onder vuur nam. De Altior-goalie liet zich echter niet verrassen en pareerde knap. Ook in een scrimmage die voortkwam uit een één tegen één situatie was Sassen de baas. Het verdedigingsblok van Altior met Sesastiaan van Veen en Rody Blommestijn stond als een huis en kwam hierna niet meer in de problemen. Altior creëerde vijf minuten voor tijd nog ene mooie aanval over meerdere schijven die de rappe en voor Bozkurt ingevallen Rick Keijzer door de as van het veld lanceerde, echter was zijn aanname belabberd wat de prima mogelijkheid deed smoren.

Een doelpuntloze puntendeling was alles dat het publiek uiteindelijk te zien kreeg en dit was gezien het spelbeeld terecht zag ook Sassen: ‘Jullie hadden net zo goed thuis kunnen blijven he?’, was de eerste reactie de doelman. ‘Het was niet hoogstaand vandaag, maar verdedigend stond het als een huis. We hebben achterin bijna tot niks weggegeven, een compliment aan het centrale duo die speelden echt een dijk van een wedstrijd. Ik had er ook echt vertrouwen in dat we de nul zouden houden met twee van die Italiaans achtige verdedigers voor me. Qua voetbal was het weinig vandaag, maar daar was het de wedstrijd gewoon niet naar. Punt in de tas en vizier op volgende week.’

Opstelling Altior:
Jeroen Sassen; Sven de Regt, Sebastiaan van Veen, Sven van Vliet; Eray Bozkurt (76. Rick Keijzer), Sam van der Meer, Tom van der Weijden, Thijs Noordsij; Ed van der Weijden, Tim Heikoop (54. Sem van den Berg)

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Foto’s: Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd)

Aarlanderveen wint zonder groots te spelen

Tweede versterking voor Aarlanderveen