Aarlanderveen wint zonder groots te spelen

Aarlanderveen | Door zelf te winnen en doordat FC Oegstgeest verrassend verloor bij Blauw-Zwart heeft Aarlanderveen de tweede plaats nog steviger in handen gekregen.

Sander van Dijk, de oefenmeester van de thuisploeg, was na afloop tevreden. ‘Uiteindelijk was het een dikverdiende en terechte overwinning zonder dat we al te groots hebben gespeeld. In de eerste helft zakte Gouda erg ver in en was het moeilijk om de ruimtes te vinden en kansen te creëren. Gelukkig maakten we halverwege de eerste helft de 1-0’. Dit doelpunt kwam op naam van Bram Egberts. De rechtsback reageerde attent, nadat de bal de paal had getroffen.

‘Gouda zakte heel erg ver in en daardoor was het moeilijk om de ruimtes te vinden’

Sander van Dijk | Trainer Aarlanderveen

In de tweede helft verliet Gouda wat meer de verdedigende stellingen en stonden het hoger op het veld. Hier wist Aarlanderveen al snel van te profiteren. Na een balverovering van Thom Nouwens werd de ingevallen Killian Bouwhuis in de diepte gevonden. Zijn voorzet werd door Jorn Poelwijk binnen gewerkt. Twee minuten later was Poelwijk opnieuw de gevierde man, wederom na goed voorbereidend werk van Bouwhuis.

Van Dijk: ‘In het laatste half uur werden de ruimtes steeds groter en hebben we vergeten om de wedstrijd goed uit te spelen en meer goals te maken. Maar verder kunnen we wel spreken van een lekkere overwinning’.

Met wedstrijden tegen FC Oegstgeest en FC Oudewater in het vooruitzicht breken er belangrijke weken aan in Aarlanderveen. Men hoopt in elk geval de tweede plaats te verstevigen en wellicht zelfs de titelaspiraties nieuw leven in te blazen.