Wegen scheiden tussen SV Aarlanderveen en Arjen Linstra

Aarlanderveen | Aan het eind van dit seizoen vertrekt Arjen Linstra als hoofdtrainer bij SV Aarlanderveen. Linstra heeft dan zes jaar bij de club gezeten en zijn tijdperk was uiterst succesvol, aangezien de club onder zijn leiding voor het eerst in de geschiedenis kampioen wist te worden. Desondanks heeft de club besloten om afscheid van hem te nemen.

‘Het afscheid komt voor mij onverwacht gezien de goede resultaten en de uitstekende samenwerking binnen de club. De voorzitter zegt dat ik de dupe ben geworden van mijn eigen succes en dit klinkt voor mij heel raar. Ik houd er dan ook een wrange nasmaak aan over en heb dit ook intern laten weten. Ik ben in ieder geval tot aan mijn teennagels gemotiveerd om samen met onze fantastische spelersgroep en staf volle bak de achtervolging in te zetten op TAVV het aankomende half jaar’, aldus een teleurgestelde maar getergde Arjen Linstra.

‘De voorzitter zegt dat ik de dupe ben geworden van mijn eigen succes en dit klinkt voor mij heel raar’

Arjen Linstra over zijn noodgewongen vertrek

De samenwerking en chemie tussen Linstra en de rest van de vereniging is altijd meer dan goed geweest. In de laatste vier seizoenen onder de Koudekerse oefenmeester wist de club maar liefst vier keer de 0172SPORT-CUP (voorheen RTV Lokaal Bokaal) te winnen, diverse periodetitels te behalen en als absolute bekroning werd afgelopen seizoen het kampioenschap in de vierde klasse gevierd. Ook dit seizoen in de derde klasse loopt alles voortvarend, getuige een tweede plaats op de ranglijst kan men spreken van een fantastische entree op dit niveau. Toch heeft het bestuur besloten om volgend seizoen een andere trainer voor de groep te zetten.

Voorzitter Leo de Jong namens het Aarlanderveen bestuur: ‘Het is voor ons als bestuur niet makkelijk geweest om deze beslissing te nemen, maar Arjen heeft van ons ook een fantastische kans gehad om met zo’n staf en spelers te kunnen werken. Hij is bovendien al zes seizoenen onze hoofdtrainer. Wij hebben alles afgewogen en met Arjen vervolgens een constructief gesprek gehad. Als bestuur denken wij dat dit een verstandige beslissing is. Het is ook echt het bestuur dat besloten heeft want er zijn verder geen argumenten om met hem te stoppen, zowel de spelersgroep als de staf zijn namelijk tevreden over Arjen.’

Linstra: ‘Ik kan niks aan deze situatie veranderen en wens Aarlanderveen veel succes en wijsheid toe de aankomende jaren. Ik ben door de voordeur gekomen en wil door de voordeur weer vertrekken. Ik heb veel aan de club te danken gehad en andersom is dit ook het geval. De afgelopen drie weken verdienden niet de schoonheidsprijs, maar dat gebeurd in iedere relatie wel eens dus ook tussen een club en trainer. Ik ben meegegroeid met de club en heb een rugzak met ervaring opgedaan. Ruim vijf jaar geleden heeft deze club mij ook de kans gegeven, daar ben ik ze dankbaar voor en ik zal dan ook zeer gemotiveerd zijn om er een mooi einde van te maken.’

‘Onder leiding van Arjen zijn we van het lelijke eendje in de vierde klasse uitgegroeid tot de trots van de polder’

Voorzitter Leo de Jong over de succesvolle periode onder Arjen Linstra

‘Namens het bestuur en alle supporters van Aarlanderveen willen wij Arjen bedanken voor zijn inzet, betrokkenheid en loyaliteit in de afgelopen zes jaren. Daarnaast wensen wij hem succes bij het vinden van een nieuwe uitdaging. Wij twijfelen er niet aan dat deze snel op zijn pad zal komen. Arjen geeft aan samen met de staf en spelersgroep er alles aan te doen om ook dit seizoen succesvol af te sluiten. Het bestuur heeft hier ook alle vertrouwen in, want de afgelopen jaren zijn we van “het lelijke eendje in de vierde klasse” uitgegroeid naar “de trots van de polder” onder leiding van Arjen’, aldus voorzitter De Jong, die verder aangeeft dat men nog niet bezig is met de opvolging van Linstra en dat Henk van Hof zal aanblijven binnen de technische staf.

Archieffoto website Aarlanderveen

Arjan van der Laan

Van der Laan: ‘Voetbal is niet langer de hoofdmoot’

André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!

De “Alles is Anders Show”