Waterlanders speelt eerste competitiewedstrijd en verliest met 2-3

Nieuwkoop | Waar de meeste teams in de Promotieklasse D van het volleybal al twee of drie wedstrijden in de benen hadden, speelde Waterlanders Heren 1 op zaterdag 8 oktober pas zijn eerste competitiewedstrijd. “Iedereen had er erg veel zin in om weer te gaan spelen en dan zeker tijdens een eerste thuiswedstrijd”, zo sprak Waterlanders trainer en coach Niels de Nijs na afloop. Waterlanders kan best tevreden zijn over het verloop van de eerste gespeelde wedstrijd. In een vijfsetter pakte Volevo – momenteel eerste op de ranglijst – uiteindelijk drie punten en Waterlanders twee (22-25, 30-28, 26-24, 15-25 en 10-15).

Het team uit Voorburg had al drie wedstrijden gespeeld voordat het zaterdag afreisde naar de Nieuwkoopse Steupel. “Dat was in hun spel ook wel te merken. Ik vond Volevo stabieler en constanter. Wij begonnen met ons passing er goed en kwamen tot goede set-ups. De aanvallers waren helaas nog iets te onrustig en onnauwkeurig in de beginfase”, zo analyseert De Nijs. Waterlanders kwam in de eerste set een aardig stuk achter maar knokte zich tegen het einde van de eerste set steeds beter in de wedstrijd.

Strijd en passie
In de tweede set nam bij Waterlanders Edwin van ’t Wout de spelverdeling over van Puck Willemse. “Ondanks dat Puck goed speelde in de eerste set is Edwin ingebracht om iets meer strijd en passie te brengen. Het werd een spannende set waarbij ons spel steeds beter werd. Er waren veel goede aanvallen door met name passer-lopers Rolf en Tieme. Gedurende de set kwam Yop erin voor Jos en dat pakte erg goed uit. Na een erg spannende eindfase trokken wij gelukkig de set naar ons toe.”

Energie en concentratie
De derde set leek qua spel erg veel op de tweede set. Waterlanders pakte al snel een voorspong. Volevo maakte er nog een spannende eindstrijd van, maar ook de derde set wist Wateranders te winnen. “Het winnen van de tweede en derde set heeft behoorlijk wat gevraagd van onze energie en concentratie. De vierde set werden wij erg onder druk gezet door Volevo en kwamen wij hier helaas niet meer onderuit. In twee specifieke rotaties kregen wij onze pass niet meer goed bij de spelverdeler. Ondanks diverse wissels van Undana en Puck kregen wij het niet gekeerd. Aan het einde van set kwamen wij nog wel aardig terug, maar dat was helaas te laat.”

In de beslissende en laatste vijfde set liet Waterlanders een vergelijkbaar spel aan de vierde set zien. “Er waren passend helaas teveel problemen om goed weerstand te kunnen bieden tegen een erg degelijk spelend Volevo.” Al met al is De Nijs redelijk tevreden over de eerste gespeelde wedstrijd. “Ik ben zeker tevreden over het spel van de eerste drie sets. Acheraf gezien hadden wij misschien voor een andere oplossing kunnen kiezen om wellicht nog een kans te maken op winst in de vijfde set.”

Op vrijdagavond 14 oktober speelt Waterlanders uit in Delft tegen Kratos ’08. De eerstvolgende thuiswedstrijd in sporthal de Steupel is op zaterdagmiddag 19 november. Publiek is welkom om te komen aanmoedigen!

Foto Kees van de Ven (Waterlanders-aanvaller Marco de Jong slaat de bal behendig langs de blokkering van Volevo)

Altior komt niet door ROAC-muur, incasseert twee vrije trappen én eerste nederlaag

Zevenhoven verassend onderuit tegen hekkensluiter Kickers ’69