Altior komt niet door ROAC-muur, incasseert twee vrije trappen én eerste nederlaag

Rijpwetering | In een weinig aantrekkelijk duel is het Altior niet gelukt de eerste winstpartij van het seizoen te bewerkstelligen. In de streekderby tegen ROAC, was het de mindere ploeg en creëerde het eigenlijk geen echte kansen. Twee vrije trappen deden de ploeg van Arjan van der Laan uiteindelijk de das om.

De eerste vrije trap zat er al vroeg in en hier zal Jeroen Sassen vannacht nog wel een keer wakker van zijn geschrokken. ROAC-aanvallerThijs van Seggelen stond achter de bal en leek een voorzet te gaan geven maar verraste iedereen inclusief Sassen met een schot in de korte hoek, 1-0.
Tien minuten voor rust was het andermaal Van Seggelen die zich meldde voor een vrije trap. Dit leek wat opportunistisch gezien de ligging van de bal op ruim vijfendertig meter, ware het niet dat zijn poging onderweg van richting werd veranderd waardoor Sassen ineens kansloos was en dus andermaal moest buigen.

“Bij die eerste ga ik niet vrijuit”

Jeroen Sassen moest tweemaal buigen voor een vrije trap

De 2-0 voorsprong werd meegenomen naar de rust en ook in de tweede helft kwam Altior niet in de buurt hier nog wat aan te gaan veranderen. ROAC speelde verdedigend sterk en leunde op een prima organisatie. Eén of twee speldenprikjes konden de ‘rippers’ dan ook niet verontrusten en voor de derde maal dit seizoen behield ROAC de nul. Het was gewoonweg allemaal niet genoeg, zag ook één van de hoofdrolspelers. “Het was echt niet veel vandaag nee. Twee vrije trappen doen ons hier de das om eigenlijk. Ik moet wel zeggen, bij die eerste ga ik niet vrijuit natuurlijk en daar baal ik goed van. Die tweede is puur geluk dus uiteindelijk zijn het twee ongelukkige doelpunten. Zelf zetten we er niet veel tegenover ook dus er valt ook niet veel op af te dingen”, aldus Sassen.

Jeroen Sassen; Sven de Regt, Sebastiaan van Veen, Tom van Vliet (Rody Blommestein), Stan Janssen; Reber Taha (Joost Sassen), Sem van den Berg, Tom van der Weijden ©, Tim Heikoop (Bram Hartveld); Luuk den Haan (Eray Bozkurt), Rick Keijzer

Still ©Twitter ROAC: Jeroen Sassen wordt in de korte hoek verrast