VVSB te sterk voor geplaagd Aarlanderveen

Noordwijkerhout | VVSB en Aarlanderveen begonnen beide uitstekend aan de competitie. De ploeg uit Noordwijkerhout versloeg titelkandidaat CVC Reeuwijk met 3-4 en Aarlanderveen won thuis met maar liefst 4-0 van Be Fair. Beide ploegen keken dan ook vol vertrouwen uit naar de onderlinge confrontatie.

Ten opzichte van de seizoensouverture moest Gerald van der Klok bij Aarlanderveen nog twee spelers missen. De Griek Elias Karmiris en aanvaller Davey Grimmelius ontbraken. Vooral het gemis van laatstgenoemde was een flinke tegenvaller, aangezien Grimmelius met zijn snelheid een belangrijke rol vervult in het spelsysteem van Aarlanderveen. Een knieblessure gooide echter roet in het eten.

‘Vorige week konden we agressief drukzetten, maar vandaag hebben we dit nagelaten en waren we vaak te laat’

Gerald van der Klok | Trainer Aarlanderveen

Vanaf het begin af aan werd duidelijk dat VVSB ook dit seizoen een ploeg om rekening mee te houden is. Het volwassener geworden VVSB kwam al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Na deze openingstreffer probeerde Aarlanderveen het wel, maar zonder de aanwezigheid van Grimmelius, Jorn Poelwijk en Killian Bouwhuis bleek het aanvallend te zwak om het VVSB echt lastig te kunnen maken. Nog voor de rust verlieten aanvoerder Thom Nouwens (zou een half uur spelen na blessureleed) en Sallem Chemlalli (liesblessure) het veld, en vanaf dat moment verdween ook het laatste stukje creativiteit bij Aarlanderveen.

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. VVSB was voetballend de betere partij en liep relatief simpel uit naar een 3-0 voorsprong. Via voormalig Heerenveen jeugdspeler Brian Bor werd het nog 3-1, maar het werd geen moment meer spannend op Sportpark de Boekhorst.

Aarlanderveen trainer Gerald van der Klok was na afloop realistisch. ‘We hebben terecht verloren van een goed voetballend VVSB. We speelden net als vorige week wat behoudender, omdat we over meerdere voorhoedespelers niet konden beschikken. Het verschil tussen deze twee wedstrijden was dat we vorige week agressief druk konden zetten en dit vandaag totaal nalieten. We waren vaak te laat, reageerden pas als de bal gespeeld was in plaats van te anticiperen op de situatie. VVSB deed dit wel goed, hierdoor moesten we regelmatig aan de tegenstander aan. We zullen nu de wonden moet likken en ervoor moeten zorgen dat we er komende week tegen CVC Reeuwijk weer staan. Het zal dan wederom een pittige wedstrijd worden.’

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Opstelling Aarlanderveen:
Maico du Chatinier; Bram Egberts, Brian Bor, Luca Janszen, Jimmy Nieumeijer; Kafel Voorn, Steven van der Pijl, Younes Emaangoun, Thom Nouwens © (31. Robbie Nagtegaal); Sallem Chemlalli (41. Derk Gruppen), Esli Westmaas (76. Max Perkins)

Foto’s Website VVSB (klik hier voor meer foto’s)

Corona slaat toe bij TAVV, wedstrijd tegen Alphia uitgesteld

NSV’46 toont karakter ondanks ruime nederlaag