NSV’46 toont karakter ondanks ruime nederlaag

Noorden | Vooraf aan de ontmoeting met SCH’44 was er veel te doen op Sportpark De Koet in Noorden. Zo werd officieel de nieuwe hoofdsponsor gepresenteerd en was er een Drentse invasie van sv Pesse die ruim honderdtachtig kilometer hadden afgelegd om ‘verloren zoon’ Gerben Slomp in actie te zien in het wit-rood van de Noordense formatie. Helaas voor hen zat Slomp op de bank naast trainer Robert Swart die hele andere dingen aan zijn hoofd had dan sponsordeals of voetbalsentimenten. Hij had een plan gesmeed waarmee hij de verwachtte kampioen dacht te kunnen ontregelen…

Het plan van Swart pakte tijdens het eerste bedrijf goed uit. Startend in een 4-2-3-1 opstelling hielden zijn mannen de ploeg uit Harmelen goed in toom. In balbezit zocht men misschien net iets te snel naar de eenzame Kamiel Disseldorp, die het voorin tegen twee centrale verdedigers meestal aflegde maar beide ook bezig hield met verbeten duels en loopacties. Hierdoor kon SCH’44 steeds weer een aanval opzetten maar tot kansen kwam men niet. De organisatie stond goed waardoor SCH’44 zich genoodzaakt voelde het over de zijkanten te proberen waar de gevaarlijke Lars van der Plank de één tegen één duels opzocht met Niels Leliveld. De ex-speler van Alphense Boys en Sportlust ging steevast naar binnen en vond daar net zo vaak een woud aan benen die zijn inzetten blokten. De rechtspoot liep zich steeds vast ook omdat hij niet één voorzet met zijn mindere been voor het doel wist te brengen. De enige grote kans kwam voort uit een fout van NSV’46 aanvoerder Stefan van Tol die zich op de achterlijn kinderlijk eenvoudig liet aftroeven, waarna de bal op randje zestien werd afgeleverd en middenvelder Hugo Peters rakelings langs het doel van Bas Kalshoven schoot.
Na iets minder dan een half uur counterde de thuisploeg zich naar de eerste goede mogelijkheid toen Mitchel Pijpers de diepte zocht. Hij koos er voor om vroegtijdig te schieten maar produceerde een rolletje dat geen gevaar vormde voor doelman Nick Mansveld. Wel gaf dit de Noordenaren zichtbaar hoop en trokken zij hierna met meer spelers ten aanval wanneer de mogelijkheid er was. Zo ook een viertal minuten later toen men zich naar de beste kans van de wedstrijd voetbalde. Na een mooie combinatie tussen Robbin Verhaar en Jeffrey van Capel werd Cas van den Hoorn aan de linkerkant vrijgespeeld maar zijn inzet werd door Mansveld onschadelijk gemaakt.
Het zei veel over het spelbeeld toen SCH’44-trainer Renato Dijksterhuis zich tien minuten voor rust woedend langs de zijlijn meldde en zijn spelers een gebrek aan inzet en motivatie verweet. Op het veld en het terras in Noorden werd dit door NSV’ers gezien als teken dat men de zaakjes goed voor elkaar had. Net toen het dacht met een brilstand te gaan rusten kwam SCH’44 op voorsprong. Dat dit vanuit een counter gebeurde was veelzeggend. De thuisploeg nam een corner die door SCH’44 werd weggewerkt en rond de middenlijn claimde Van Tol vervolgens bij het ontstane luchtduel een overtreding op hem werd begaan. De arbiter zag hier niks in en zo vond een SCH’44-aanvaller de vrije doortocht naar Kalshoven die hij kansloos liet en zo de 0-1 ruststand op het bord zette.

‘Na de 0-2 was het min of meer de schade beperken’

Jeffrey van Capel | NSV’46-middenvelder

De tweede helft was een minuut of tien oud toen de Drentse supportersclub zich kon laten horen. Slomp stond klaar om de moegestreden Disseldorp te vervangen en dit ging gepaard met gejoel en wat fakkels. Van een heel gelukkige invalbeurt kan men niet spreken. Slomp kon de bal niet vasthouden en wist weinig gevaar te stichten en de Harmelense defensie. Vier minuten na zijn entree was het over en uit in Noorden en zag ook Jeffrey van Capel zag dat het klaar was. ‘Eigenlijk was het de eerste keer dat ze ons echt uiteen speelden en het was toen ook direct raak. Het geloof op een stunt verdween en vanaf toen was het min of meer de schade beperken…’
Alles en iedereen bij de ex-zondag tweede klasser was zichtbaar opgelucht en zij vierden de bevrijdende treffer dan ook uitbundig. Ook dit was veelzeggend voor het wedstrijdbeeld tot dan toe. Twintig minuten voor tijd viel de 0-3 en het kwartet aan doelpunten werd gecompleteerd in de slotfase. NSV’46 liep zo uiteindelijk alsnog tegen een ruime nederlaag op maar het moraal was na afloop hoog. ‘Na de 0-2 konden we geen vuist meer maken en liepen we achter de feiten en achter de tegenstander aan. Er kwamen meer ruimtes, vooral op het middenveld waar ze een paar handige voetballers hadden staan. Wij zijn denk nog één keer voor hun doel verschenen toen Daan Koot Jelle Verlooij vrijspeelde maar een punt zat er gewoon niet meer in. We stonden vandaag goed in de organisatie en iedereen was bereid elkaars fouten op te lossen. Op deze voet moeten we doorgaan’, aldus Van Capel.

Opstelling NSV’46:
Bas Kalshoven; Niels Leliveld, Jelle de Jong, Stefan van Tol ©, Robbin Verhaar (77. Daan Koot); Kevin Fransen, Jeffrey van Capel; Mitchel Pijpers, Michael van Koert, Cas van den Hoorn (73. Jelle Verlooij); Kamiel Disseldorp (55. Gerben Slomp)

Foto’s: Kees Verhaar. Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd

Bekijk hier de uitslagen en de stand in de vierde klasse B

VVSB te sterk voor geplaagd Aarlanderveen

Zevenhoven walst over Alphense Boys heen