Vroege voorsprong helpt Nicolaas Boys niet in Velserbroek

Velserbroek | Het wil dit seizoen nog niet lukken bij de zwart-groenen uit Nieuwveen. Vooral een gebrek aan scorend vermogen breekt de ploeg van Dijar Kasim wekelijks op. In de uitwedstrijd tegen VSV ontbraken de voorhoedespelers Menno Moerdijk en Luke van Veen, hierdoor moest Sjef de Groot noodgedwongen als spits opereren.

Mede door de afwezigheid van zijn spitsen – en mogelijkerwijs ook door de resultaten van de laatste weken – koos Kasim ervoor om met zijn ploeg behoudender te spelen dan normaal. Dit strijdplan leek al snel goed uit te pakken, want centrale verdediger Rik Verkerk wist de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. Een corner van Jim Janmaat kwam bij Verkerk terecht, die vanaf de penaltystip raak schoot: 0-1.

Zeker na de voorsprong bleef Nicolaas Boys gokken op fouten bij de tegenstander en probeerde het via de counter gevaar te stichten. Tot kansen leidde dit helaas niet. Na een klein half uur spelen kwam VSV op gelijke hoogte, ondanks dat de thuisploeg tot dat moment ook nog nauwelijks gevaar had gesticht. Ze kregen – mede door de uitstekende organisatie bij Nicolaas Boys – alleen wat mogelijkheden via corners en voorzetten vanaf de zijkant. Met een 1-1 tussenstand werd de rust gehaald.

In de tweede helft eenzelfde wedstrijdbeeld. VSV in balbezit, Nicolaas Boys dat wachtte en loerde op de counter. In de zeventigste minuut kreeg VSV loon naar werken en kwam het op een 2-1 voorsprong. De Nieuwveners moesten in de achtervolging, maar konden de gelijkmaker niet meer forceren. Hierdoor is Nicolaas Boys – dat met nacompetitie aspiraties aan het seizoen begon – al tegen zijn derde competitienederlaag aangelopen. Volgende week moet er in de thuiswedstrijd tegen RKDES gewonnen worden, anders kan het wel eens een lang seizoen worden voor Nicolaas Boys.

Koen Verlooij; Jordy van Eijk, Tom van Gils, Rik Verkerk, Ravi Pijper; Rowan Sassen (46. Ivan Djurovic), Peter Burgmeijer, Joost Verkerk; Jim Janmaat (69. Fitz MacLean), Sjef de Groot, Finn Janmaat

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)