Voorbeschouwingen zaterdagvoetbal 4B (met NSV’46 – Zevenhoven)

Opvallende zaken spelen zich af in deze vierde klasse. De “kenners” hadden zich vooral meer voorgesteld van NSV’46, dat weliswaar twee lastige uitwedstrijden heeft moeten verteren maar toch, en minder van Zevenhoven. De geel-roden van trainer Chris Snatersen staan trots op de tweede plaats met hetzelfde aantal punten als titelfavoriet SCH’44. Sportief heeft het nog niet dit seizoen, ook al waren er tekenen van herstel zichtbaar de laatste twee weken.

NSV’46 – Zevenhoven
Het is “derby-day” in onze regio. Twee keer rechtsaf vanuit Zevenhoven gezien is men al op Sportpark De Koet. Geografisch gezien dus enkele te verwaarlozen kilometers. En hoe anders is de positie waarin zij verkeren? Zevenhoven heeft tot nu toe de volle buit weten te behalen met negen uit drie en heeft nog geen enkele tegentreffer hoeven te incasseren. Onder aanvoering van de teruggekeerde Jordy Aartman lijkt de defensie van de formatie van Chris Snatersen een niet te nemen hindernis. Voorin lijkt het ook wel goed te zitten met een gemiddelde van drie treffers per wedstrijd. Met dat laatste aspect kan NSV’46 zich wel meten. Zij beschikken eveneens over een schotvaardige voorhoede, maar als doelman Bas Kalshoven bijna wekelijks uitblinkt, dan weet men ook dat de achterste linie verre van solide oogt. Dat is te meten in het aantal tegentreffers en juist dát moeten de koeten zien te voorkomen. Aan Dennis van den Ing wordt gevraagd om een resultaat te gaan boeken en een derby is daar een uitgelezen kans voor. Sentimenten zullen echter wel een rol spelen in het verloop van deze wedstrijd. Kán Zevenhoven de ongeslagen status behouden óf gaat NSV’46 alle schroom van zich afspelen en over tot een wurggreep? We gaan het allemaal meemaken. Beide teams hebben aanknopingspunten voldoende om een goed resultaat te kunnen halen. Maar ja, wie gaat er uiteindelijk mee aan de haal of krijgen we een herenakkoord?
André’s Jumbo Bas Bobeldijk Poule tip: 2-2

Sportief – Kamerik
Deze wedstrijd kun je nog nét geen derby noemen, ook al ligt Woerdense Verlaat niet ver van Kamerik vandaan. De start van de Green White Army is toch dusver in punten dramatisch te noemen. Het zal toch geen “Rijnstreek-scenario” gaan worden voor Cor Stoof en de zijnen? Elke week weer ligt er een vraagstuk op tafel, dat met creatieve breinen opgelost dient te worden. Het rijtje geblesseerden, geschorsten, vakantiegangers en werkenden lijkt met de week langer te worden, dus dat beperkt de mogelijkheden ook nog eens. Máár, positief als we zijn in doen en denken, zijn er in het spel wel verbeteringen zichtbaar. Er worden kansen gecreëerd. Weliswaar nog niet altijd benut, maar dit feit alleen al zorgt er wel voor dat er vertrouwen komt in een ploeg. Over vertrouwen gesproken: Kamerik zal hier vol mee zitten. Men achtte het niet voor mogelijk om het sterker geachte Alphense Boys op een gelijkspel te houden (1-1) nadat een week eerder op dezelfde accommodatie nog een forse nederlaag (0-5) werd geleden tegen Zevenhoven. Een goed resultaat kan dus iets met een ploeg doen. Ineens is het geloof er weer en dat wordt vaak gekoppeld aan een bereidwilligheid om juist die “vuile extra meters” wel te maken, daar waar deze anders blijven liggen. Sportief snakt ook naar zo’n moment en waarom niet vandaag? Je moet er tenslotte een keer mee gaan beginnen, al blijft men daar wel afhankelijk van wie er zich allemaal gaan aandienen richting de aftrap op het Govert van Tilburg Sportpark…
André’s Jumbo Bas Bobeldijk Poule tip: 3-2

Archieffoto Kees Verhaar

Beau Snellink, 0172SPORT

Snellink schaatst zichzelf naar snelste juniorentijd op de 5 kilometer

Zinderende zaterdag op RTV Hollands Midden