Beau Snellink, 0172SPORT

Snellink schaatst zichzelf naar snelste juniorentijd op de 5 kilometer

Heerenveen | Waar hij vorige week al mooie resultaten boekte in Thialf, stonden deze week op hetzelfde ijs de 1500 meter en de 5 kilometer op het programma voor Noordenaar Beau Snellink. En ook op deze afstanden wist hij te imponeren…

Hoewel Snellink zaterdag tijdens de 1500 meter direct een persoonlijk record reed, was hij allerminst tevreden met zijn optreden. Met een tijd van 1:55,20 mocht de A-junior tevreden zijn, maar er zat voor zijn gevoel meer in.
Dat “meer” zat er achteraf gezien zeker in en dat had Snellink bewaard voor de zondag. Het was lang wachten in Heerenveen want Snellink vond zichzelf in het schema terug tijdens de op één na laatste rit. De rit na hem moest Jordy van Workum in actie komen – vorige week op de 3 kilometer nipt de winnaar ten faveure van Snellink.

De 18-jarige Noordenaar startte goed en had direct een lekker ritme te pakken. Na drie kilometer lag hij prima op schema en kon hij een tijd van 3:56,83 van het bord aflezen. Met nog vijf rondes voor de boeg lag er een mooie tijd in het verschiet, zo merkte ook Snellink. ‘Die laatste vijf rondjes verliepen soepel en het gevoel wat ik al het hele weekend had werd bewaarheid. Ik kwam binnen in een tijd van 6:37,78, een nieuw persoonlijk record. Maar liefst twaalf seconden sneller. En naast dat is het ook een clubrecord van IJsvereniging NINO.’

Het was nog even spannend toen Van Workum zijn rit reed, maar toen hij over de streep kwam en een tijd noteerde van 6:38,05 was het duidelijk: Snellink was de snelste van de dag. Zijn tijd betekende tevens dat hij op dit moment ook de snelste is van alle junioren op deze afstand, een prachtig resultaat en een goede opsteker voor de komende weken.

Vanaf nu gaat het vizier op de Holland Cup en Residentie Cup die wordt gehouden op 9 en 10 november in de Uithof. Daar wordt ook de selectie bekend gemaakt voor de World Cups: het ultieme doel van Snellink.

Foto: ©Focus by Hanneke

Voorbeschouwingen zaterdagvoetbal 3A (met Aarlanderveen – Nieuwkoop)

Voorbeschouwingen zaterdagvoetbal 4B (met NSV’46 – Zevenhoven)