CSW dompelt Nieuwkoop dieper in de problemen

Wilnis | De wedstrijden beginnen langzaam maar zeker te tellen voor SV Nieuwkoop, de ploeg dat vorig jaar met de bekerwinst en het kampioenschap nog zulke hoge ogen gooide. De laatste overwinning is nog van voor de winterstop en de ploeg van Boris van Es zakt dieper de degradatiezone in. Dit weekend stond de ontmoeting met CSW op het programma, een directe concurrent van de oranjehemden. In Nieuwkoop trok de ploeg van oud-trainer Michel Strating al aan het langste eind en ook in Wilnis kon de Amsterdammer juichen en duwde daarmee zijn oude club dieper in de degradatiezorgen.

Het verhaal van SV Nieuwkoop is bekend: het scoort moeilijk en heeft te kampen met flink wat blessures. Ook op bezoek bij CSW stond er een jonge ploeg op het veld. Dat jonge elftal hield vorige week knap koploper VUC nog op 1-1, maar moest in Wilnis al na drie minuten een tegenslag slikken. Via de onderkant van de lat kopte Teun Gieling de 1-0 binnen en liet daarmee doelman Demian van der Lek kansloos.

“We gingen eigenlijk vol goede moed de wedstrijd in. Vorige week hadden we, met een wat andere speelwijze, natuurlijk een goed resultaat behaald tegen VUC en dit wilden we graag doorzetten tegen CSW. Wanneer je dan al meteen op achterstand komt, weet je gewoon dat het een hele lastige wedstrijd gaat worden. Zeker ook omdat we moeite hebben met het maken van doelpunten”, keek aanvaller Dave Verhage terug op het duel.

De ploeg van Van Es probeerde de rug te rechten, wat in fases ook lukte. Uit een snelle uitbraak ontstond na een kwartier voetballen een goede kans. Het was uiteindelijk Stan Boekel die de bal op de paal schoot. Een kwartier later werd Noë Esselink vrij voor de CSW-keeper Rahim Gok gezet, maar Gok kwam als winnaar uit de strijd. Kansloos was Nieuwkoop dus zeker niet, maar hoogstaand voetbal werd er van beide ploegen ook niet op de mat gelegd. Buiten de openingsgoal kreeg CSW in de eerste helft geen kansen.

De tweede helft zagen we Nieuwkoop meer aan de bal, zoekend naar mogelijkheden. CSW leunde achterover en probeerde met snelle uitbraken het duel in het slot te gooien. Twee keer greep doelman Van der Lek snel na rust goed in. Tot echte kansen voor Nieuwkoop kwam het – ondanks het balbezit – niet. Er leek een gebrek aan vertrouwen om echt door te stoten richting het doel. Een kwartier voor tijd kwam de goede kans dan toch. Een hoekschop vloog gevaarlijk voorlangs, maar niemand kreeg zijn voet tegen de bal.

“Het belangrijkste is dat we als team bij elkaar blijven en elke wedstrijd gaan zien als een finale”

Dave Verhage houdt vertrouwen in een goede afloop

Ondanks de beperkte mogelijkheden wist CSW het duel negen minuten voor tijd te beslissen. Een vrije trap werd bij de tweede paal door middenvelder Robbert Kompier ingekopt. De bezoekers kregen vlak voor tijd nog een goede mogelijkheid via Thijs van der Zon, maar de invaller raakte de lat. De punten bleven zodoende in Wilnis en Nieuwkoop zakt steeds dieper in de zorgen.

“De problemen zijn er, maar we moeten nu vooral het vertrouwen in onszelf niet gaan verliezen. Ik denk dat het belangrijkste is dat we als team bij elkaar blijven en elke wedstrijd gaan zien als een finale. Met deze instelling en de kwaliteiten die wij hebben als groep, zie ik de punten in de komende weken nog wel op ons afkomen”, sprak Verhage na afloop. “Het helpt ook zeker niet mee dat we veel belangrijke spelers missen door blessures. In deze moeilijke periode heb je iedereen hard nodig, maar gelukkig zijn Joris Verweij en Mike Boelee weer op de weg terug. Sam Vijfhuizen en Dirk van den Haak zijn beide wel weer op het veld bezig, met Sem Meertens moeten we nog even geduld hebben. Het is te hopen dat die jongens snel weer inzetbaar zijn, zodat we ook meer wapens hebben die we in kunnen zetten.”
“Vandaag zijn we ondanks de vroege achterstand als team verdergegaan met het spelen van ons eigen spelletje en hebben we alles gegeven. We hebben grote kansen gecreëerd en verder weinig weggeven, maar dan beloon je jezelf weer niet om een goal te maken en krijg je aan het einde van de wedstrijd nog de 2-0 om je oren. Dit heeft ons al te vaak punten gekost.”

Bekijk hier de uitslagen en de stand in 2C

Opstelling SV Nieuwkoop:
Demian van der Lek; Rick Pouw (62. Jeffrey van Lith), Noë Esselink, Lucas Kooy, Thijs Rekelhof; Sami Chourak (82. Richard Voorend), Sam van der Hoorn, Boy Vork ©; Stan Boekel (46. Thijs van der Zon), Robin Voorend (62. Melvin van den Hooren), Dave Verhage.

Door: Rick Sinnige en Luuk Valentijn

0172SPORT, Altior-RVC '33

Altior schiet na enerverend duel weinig op met punt tegen RVC ’33

Voorbeschouwing zaterdag 23 maart (Speelronde 19)