Voorbeschouwing zaterdag 12 januari (Speelronde 12)

Van de redactie | Onze ploegen pakken dit weekend de competitie weer op en wij daarmee ook de Bakker de Kruijf Poule. Jorrit van Doorn is de te kloppen man de tweede seizoenshelft. Weet hij zijn voorsprong uit te bouwen of wordt hij snel bijgehaald? Wij als redactie hebben de koploper met onze 25e positie ook nog in zicht en zijn van plan om het eerste weekend direct in te gaan lopen. Mocht dit lukken betekent dit voor onze ploegen geen goed nieuws daar wij enkel voor TAVV en Nicolaas Boys een zege voorspellen. De derby Zevenhoven – Altior waar iedereen naar uitkijkt kent volgens ons geen winnaar en ook Nieuwkoop trapt 2024 af met een remise. NSV’46 en Sportief grijpen naast de punten. Maar de kans dat we dit alles niet goed hebben is groter natuurlijk, zondag weten we meer! Iedereen weer veel plezier langs de lijn en succes in de poule!

Foreholte – Nieuwkoop
Nieuwkoop kende een prima start en zakte daarna even weg. Na een opleving ging de laatste twee wedstrijden voor de winterstop weer mis waardoor de ploeg van Boris van Es zichzelf halverwege terugvind op de achtste plaats. Twee plaatsen hoger staat de tegenstander van dit weekend, Foreholte. De ploeg uit Voorhout kende een redelijke eerste seizoenshelft en zette een paar mooie resultaten neer en verloor maar twee keer (tegen de zes nederlagen van Nieuwkoop). Wel moest het bestuur van de Voorhouters onverwacht op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer toen Mario Koswal geen vertrouwen meer voelde en in december opstapte. Met oud Nicolaas Boys-trainer Mo Bougrine werd snel een opvolger gevonden, hij verliet Roodenburg en maakte zijn rentree bij de ploeg waar hij zelf voetbalde en zijn trainerscarrière startte. Of deze trainerswissel nog van invloed zal zijn op de prestaties zullen we moeten afwachten. Wij vullen een gelijkspelletje in…
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-1

Zevenhoven – Altior
Met thuiswedstrijden tegen Altior en RVC ’33 krijgt Zevenhoven direct te maken met twee ploegen uit de onderste regionen en om nog wat van het seizoen te kunnen maken moet daar eigenlijk van gewonnen worden. Tussendoor staat ook nog de uitwedstrijd tegen het tot dusverre tegenvallende ESTO op het programma. Waar de ploeg van Arjan van der Laan de lijn naar boven al heeft ingezet, heeft Zevenhoven in de laatste drie wedstrijden voor de winterstop pas zijn eerste punten bij elkaar kunnen sprokkelen. Daarmee heeft het voorlopig alleen nog zicht op DoCoS, maar bij een overwinning op de oranjehemden uit Langeraar wordt de marge naar de nacompetitieplaatsen wel verkleind. Toch is dat dus makkelijker gezegd dan gedaan, want Altior was voor de winterstop vijf wedstrijden ongeslagen totdat het bij koploper Aarlanderveen onderuit ging. De bezoekers lijken dan ook licht de favoriet, maar Zevenhoven hoopt ongetwijfeld zijn laatste strohalm te grijpen.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-1

DoCoS – TAVV
DoCoS wist dit seizoen pas tweemaal te winnen en staat hierdoor op een teleurstellende 13e plaats. En dat terwijl ze met torenhoge ambities aan het seizoen begonnen om na een jaar weer terug te kunnen keren in de tweede klasse. Voorlopig is de vierde klasse echter dichterbij… TAVV staat halverwege op een keurige vijfde plaats en daar had men op voorhand voor getekend. Veel spelers hebben de club afgelopen zomer verlaten, echter heeft Ludo Pistorius – die in de winterstop zijn contract met een jaar verlengd heeft – er een hecht geheel van gesmeed. Na een veelbelovende seizoensstart met negen punten uit drie wedstrijden moest men zich daarna tevreden stellen met hetzelfde aantal punten in de acht wedstrijden die hierna volgde. Maar met de wederom verzwaarde degradatieregeling moet men ook na de winterstop punten blijven pakken, anders kan het alsnog een tegenvallend seizoen voor de Ter Aarders worden. Wat ons betreft starten ze wel met drie punten in 2024 en dat verschaft ze direct wat lucht. Sterker nog, daarmee komen ze waarschijnlijk op een virtuele nacompetitieplaats voor promotie te staan.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-2

NSV’46 – SJZ
Hoe komt NSV’46 uit de winterstop? Dat is de grote vraag. Van de ploeg van Dennis Tijssen werd veel verwacht, maar ging de winterstop in met negen punten achterstand op koploper Teylingen en vind zichzelf terug op een ietwat teleurstellende vijfde plaats. De laatste wedstrijd voor de onderbreking ging men daarnaast ook nog keihard onderuit bij Warmunda. Gelukkig was deze zeperd niet van invloed op de tweede periode, iets waar de Noordenaren nu op mikken. Wil men hier kans op maken met er wel direct een grote horde genomen worden, want nummer twee SJZ komt een bezoek aan Sportpark de Koet brengen. De ploeg uit Zoeterwoude verloor slechts eenmaal en is daarnaast de meest productieve ploeg van de afdeling. Misschien nog indrukwekkender is het aantal tegengoals, slechts vijf in elf wedstrijden! NSV’46 kan zijn borst dus natmaken en met een goed strijdplan moeten komen. Op basis van eerdere wedstrijden is er bij ons niet het vertrouwen dat de punten in Noorden blijven, al hopen we dat we er helemaal naast zitten natuurlijk!
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-3

Stompwijk’92 – Nicolaas Boys
In de eerste wedstrijd na de winterstop gaat middenmoter Nicolaas Boys op bezoek bij het laaggeklasseerde Stompwijk’92. Op voorhand zou je dan ook zeggen dat de ploeg van René Ras met drie punten aan de haal gaat, zeker doordat men in de eerste seizoenshelft vrijwel alleen maar ‘logische’ resultaten neerzette. Er werd verloren van de topploegen en gewonnen van ‘de kleintjes’. Knap was echter de zege op het inmiddels afgegleden Meerburg en ook thuis tegen runner-up SJZ werd er een punt gepakt. De formatie uit Leidschendam wist voor de winter slechts tweemaal te winnen, maar deed dat beide keren wel overtuigend. Begin november had men het licht gezien met ruime overwinningen tegen MMO en Alphen. Daarna kwam de klad er weer in en werd er in de resterende vier wedstrijden geen enkel punten meer gepakt. Wij denken dat Nicolaas Boys het jaar begint met een nipte overwinning op het in 1992 opgerichte Stompwijk.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-2

Sportief – Bolnes
Vorig weekend stond deze pot ook al op de rol maar gooide koning winter nog roet in het eten. Deze week wordt er weer een poging gewaagd, maar in hoeverre de grasmat in Woerdense Verlaat het toelaat na de sneeuw- en regenval moeten we afwachten. Wanneer de wedstrijd groen licht krijgt zal Sportief de competitie hervatten tegen de koploper. Bolnes verloor slechts eenmaal en gaat met nog een wedstrijd tegoed fier aan kop. Aan de mannen van Jan Wouters de taak om de ploeg uit Ridderkerk de tweede nederlaag toe te brengen. Een lastige taak, maar de thuisploeg zal als underdog beginnen en vanuit de counter proberen toe te slaan, iets dat al vaker voor succes zorgde. Of het genoeg zal zijn moeten we afwachten, daarvoor moet men achterin scherper zijn dan in de eerste seizoenshelft want Sportief krijgt te veel tegengoals. Iets dat tegen de koploper grote gevolgen kan hebben…
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-3

De ‘JRM Reizen Wedstrijd van de Week’ is de derby in de derde klasse A tussen Zevenhoven en Altior.
Wil je aan het eind van het seizoen ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis voor 2 personen naar Engeland? Of iedere week op de taart en tegoedbon van € 25,- van Bakker de Kruijf? SPEEL DAN MEE MET ONZE POULE!

Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Gerard Haak

Voorbeschouwen met Berry Peters en Mika Valentijn op Zevenhoven – Altior

TAVV komt teleurstellend de winterstop uit