Voorbeschouwen met Berry Peters en Mika Valentijn op Zevenhoven – Altior

Zevenhoven | Aanstaande zaterdag worden de competities – mits de weergoden ons gunstig gezind zijn – hervat en in de 3e klasse A staat direct de derby tussen Zevenhoven en Altior op het programma. Na een moeizame eerste seizoenshelft bivakkeert Zevenhoven vooralsnog op de laatste plaats. Ook Altior bevindt zich nog in de gevarenzone, maar wist in de laatste wedstrijden voor de winterstop de weg omhoog in te slaan. We kijken vooruit op deze derby met Langeraarder Berry Peters, die bij de senioren echter alleen nog maar het geel en rood van Zevenhoven heeft gedragen, en de geschorste Altior-verdediger Mika Valentijn die in het verleden ook nog drie seizoenen het gele tricot van de thuisploeg droeg.

Berry, traditiegetrouw beginnen we bij de thuisspelende ploeg. Jullie kenden een teleurstellende eerste helft van de competitie. Hoe kijk jij daar op terug?
“We balen natuurlijk dat we te weinig punten hebben gehaald, maar ik kijk er desondanks wel met vertrouwen op terug. We zijn maar één wedstrijd echt weggespeeld, dat was tegen Soccer Boys wat ik echt een hele goede ploeg vind. Het verbaasd mij dan ook dat ze zo laag staan. Tegen TAVV zakten we als collectief door het ijs, maar ik weet zeker dat we thuis weer kans tegen ze hebben. We hebben ook te veel wedstrijden gehad waar we in de laatste minuten de deksel op de neus kregen, denk hierbij aan Kouderkerk, RKDES, DoCoS en RVC. Daar hadden we recht op meer, en dan is het heel zuur en ook gewoon pech hebben dat je het in de laatste minuten verspeeld. Tegen Lugdunum kregen we in de laatste minuut nog twee bizar grote kansen op een overwinning en die gingen er ook niet in. Kortom, terugkijkend hadden we meer punten kunnen hebben. Ik heb er dus veel vertrouwen in dat we de tweede helft van het seizoen meer punten gaan pakken.”

Inmiddels zijn jullie de voorbereiding op de tweede seizoenshelft begonnen, zijn jullie er weer klaar voor?
“We hebben een aantal pittige trainingen afgewerkt, dus conditioneel zullen we er met z’n allen weer staan. Aan de wil en scherpte gaat het ook zeker niet liggen. Iedereen weet hoe laat het is, we moeten Altior in het zicht blijven houden. Wij zijn klaar voor zaterdag.”

En hoe is dat voor jullie Mika?
⁠”Ondanks een paar blessures en een schorsing denk ik dat we er zeker klaar voor zijn.”

Ondanks dat jullie de laatste wedstrijd voor de winterstop van Aarlanderveen verloren leken jullie steeds beter in vorm te komen. Zie jij dat ook zo?
⁠⁠”Jazeker. We werden steeds fitter en raakten ook steeds meer op elkaar ingespeeld. Onze kracht is dat we zeker niet opgeven en vechten tot de laatste minuut. Hierdoor hebben we steeds meer punten gepakt.”

“Ik hoopte al heel lang dat Altior naar de zaterdag zou gaan. Ik kijk er dan ook erg naar uit om tegen m’n eigen dorp te mogen voetballen”

Berry Peters over het weerzien met zijn dorpsgenoten

Jullie hebben dus de opgaande lijn te pakken, wat wordt jullie doelstelling voor de rest van het seizoen?
“⁠Als wij zo doorgaan als de laatste wedstrijden voor de winterstop, denk ik dat wij de top-3 kunnen aanvallen.”

Berry, jullie zullen met de huidige stand op de ranglijst ongetwijfeld voor handhaving gaan, alhoewel de nacompetitie het maximaal haalbare lijkt te zijn. Wordt dat dan ook jullie doelstelling?
“Onze doelstelling blijft onszelf veilig spelen, maar ik ben het met je eens dat dit een zware opgave wordt. De nacompetitie is inderdaad reëler. Wij zullen iedere wedstrijd alles moeten geven tot aan het einde aan toe om punten te pakken. Ieder punt is cruciaal om uiteindelijk de nacompetitie te halen en misschien zelfs om ons veilig te spelen.”

Dan naar de wedstrijd van zaterdag. Je bent opgegroeid in Langeraar, maar speelt al sinds de jeugd bij Zevenhoven. Hoe ben je bij Zevenhoven terechtgekomen en heb je nooit voor Altior willen spelen?
“In de jeugd speelde ik bij Altior, toen werd ik gevraagd om bij Alphense Boys te voetballen. Ik wilde toen voor het hoogst haalbare gaan en ging daarheen. Toen ik bij Alphense Boys streed om in de topklasse te voetballen werd ik gevraagd door Argon en daar kreeg ik de zekerheid om hoofdklasse te spelen. Daar heb ik gevoetbald totdat uitgaan belangrijker werd, dus belandde ik weer bij Altior in de B1. Ik had het in die tijd niet naar mijn zin bij Altior en ik zat met twee echte Zevenhovenaren in de klas op school. Die adviseerde mij naar Zevenhoven te komen, dus dat had ik toen gedaan. Ik dacht eerlijk gezegd wel dat ik ooit wel weer terug zou gaan naar Altior, maar die voetbalden op zondag en dat zag ik zelf niet zitten. En daarbij komt kijken dat ik het nog steeds heel erg naar mijn zin heb bij Zevenhoven, ik heb hier veel opgebouwd en dat ga ik niet meer weggooien door een overstap te maken.”

Maakt de wedstrijd tegen Altior nog wel wat extra’s bij je los?
“Ja dat zeker, ik hoopte heel lang al dat Altior naar de zaterdag zou gaan en nu is het eindelijk zover dat ik tegen m’n jeugdclub en eigen dorp mag voetballen. Ik kijk hier dan ook erg naar uit.”

“Ik denk dat wij de top-3 kunnen aanvallen als we zo door blijven gaan”

Mika Valentijn over de doelstelling van Altior

Dan naar jou Mika. Het is weer je eerste seizoen bij Altior na uitstapjes bij Zevenhoven en NSV’46. Hoe bevalt het?
“Ja het gaat erg goed, ik heb vroeger met een hoop jongens al gevoetbald. Het voelt goed om terug te zijn.”

Je speelde dus ook een aantal seizoenen bij Zevenhoven. Kijk jij ook uit naar deze derby?
“Zeker, ik heb drie verschrikkelijk mooie jaren gehad bij Zevenhoven. Alleen is het erg jammer dat ik niet mee mag doen vanwege een schorsing.”

Zevenhoven kent dus nog niet een heel geweldig seizoen. Wat zijn in jouw ogen de grootste kwaliteiten van hen en waar zijn ze te pakken?
“Ze hebben in Nick Mooren een erg goede spits en achterin hebben ze een paar verdedigers lopen die hun mannentje wel staan. Ik denk dat we ze kunnen pakken op het middenveld en met onze snelle spitsen.”

En hoe zie jij dat Berry. Waar ligt te grootste kwaliteit van Altior en waar kunnen jullie ze pijn doen?
“De grootste kwaliteit ligt bij de gebroeders Van der Weijden. Het is bovendien een jonge ploeg die veel energie in een pot kan stoppen. Wij moeten er in ieder geval voor zorgen dat we hun twee toppers afstoppen en meer energie in die wedstrijden gooien dan Altior. Ze zullen er niet van houden als je er kort op zit, dus daar zijn ze te pakken.”

Durven jullie voor aankomend weekend een voorspelling te wagen?
Berry: “Wij gaan overtuigend de tweede helft van het seizoen in met een 3-1 overwinning.”
Mika: “Daar ben ik het niet mee eens, het wordt 1-2 voor Altior.”

Bedankt mannen en uiteraard beide heel veel succes komende zaterdag. Deze wedstrijd is – evenals alle andere nog te spelen derby’s dit seizoen – de JRM Reizen wedstrijd van de week waarmee je dus dubbele punten kunt verdienen in onze Bakker de Kruijf Poule. Je voorspellingen nog niet ingevuld? Doe dat dan nu hier…

Jan Wouters ook komend seizoen trainer van Sportief

Voorbeschouwing zaterdag 12 januari (Speelronde 12)