Voorbeschouwing op speelronde 10

Van de redactie | Het was weer een bijzonder weekend voor ‘onze’ clubs. In 3A leden zowel koploper Aarlanderveen als achtervolger Nieuwkoop puntverlies, pakte TAVV een poule daarboven de eerste winst en wist Zevenhoven eindelijk eens op bezoek in Noorden te winnen van NSV’46. Nicolaas Boys profiteerde hier optimaal van zonder zelf groots te spelen en deelt nu de derde plaats met de Noordenaren. Ongekend spannend dus, zeker wanneer we naar het programma kijken. Voor de Noordenaren en Zevenhoven een lastige week, waar Nicolaas Boys op papier een makkie heeft en zich bij een misstap van de andere een toppositie kan gaan aanmeten. Het meest verrassend afgelopen weekend was het puntverlies van Sportief, een week voor de topper tegen MMO. Dit is uiteraard de onze Jumbo-wedstrijd van de week, maar het hád ook de wedstrijd om de koppositie moeten zijn eigenlijk. Verder achterop raken mag niet gebeuren, want de groen-witten willen einde seizoen met de schaal staan. Er moet dus gewonnen worden thuis van de grote en enige concurrent!

DONK – TAVV
De eerste overwinning is binnen en dat smaakt naar meer voor TAVV. En dat is eigenlijk wel nodig ook, want pas dan komen de veilige plaatsen weer een beetje in zicht voor de ploeg van Dennis Tijssen. TAVV gaat dit weekend op bezoek bij DONK, bij de Goudse ploeg zwaait voormalig Zevenhoven-trainer Pieter van Zoest de scepter. DONK begon met veel ambities aan dit seizoen, maar vindt zichzelf vooralsnog ietwat teleurstellend terug in de middenmoot en wist pas driemaal te winnen. Voor TAVV kan DONK dus wel eens de ideale tegenstander zijn om de ingezette lijn verder door te trekken. Echter maakt één zwaluw nog geen zomer, het vertrouwen is desondanks helemaal terug in Ter Aar. Op bezoek bij DONK gaan wij voor een geniepige overwinning en daarmee komt TAVV weer helemaal tot leven.
Poule tip: 1-2

Aarlanderveen – FC Oegstgeest
Een week na het behalen van de eerste periode moest Aarlanderveen het doen met een gelijkspel bij Blauw-Zwart. Met dit gelijkspel kon men leven, aangezien het tot tweemaal toe tegen een achterstand aan keek en het in de eerste helft de onderliggende partij was. Gelukkig heeft men bij ‘De Trots van de Polder’ veel scorend vermogen. Thom Nouwens, Killian Bouwhuis en Moussa Kalisse hebben er allen al minimaal vijf in liggen en kunnen vanuit het niets een doelpunt maken. En dat is lekker voor de equipe van Sander van Dijk, zeker nu men dit seizoen achterin ook veel stabieler is geworden. In tegenstelling tot afgelopen seizoen heeft men thuis nog geen puntverlies geleden, dus bij voorbaat zou je dan ook een overwinning voor Aarlanderveen invullen. Echter blijft FC Oegstgeest een ‘raar’ ploegje. Ze staan momenteel in de subtop, wisten vijfmaal te winnen maar verloren ook al drie keer. Daarbij moet gezegd worden dat ze ook veel ploegen uit het linkerrijtje gehad hebben. Toch denken wij dat ook nu de kwaliteiten van Aarlanderveen de doorslag geven en dat Aarlanderveen zijn koppositie versterkt.
Poule tip: 3-1

Nieuwkoop – Alphen
Nieuwkoop ontvangt zaterdag op het eigen sportpark het tegenvallende Alphen en dit mag zeker op papier niet al te veel moeite op gaan leveren. De Alphenaren staan in de gevarenzone en dat is niet zo vreemd want men incasseert gemiddeld 3,5 tegendoelpunt per wedstrijd. Wel kende het een goede generale want het hield afgelopen weekend RKDES op een brilstand, precies de enige ploeg dat Nieuwkoop dit seizoen wist te verslaan. De ploeg van Boris van Es creëert doorgaans zeer veel kansen per wedstrijd en met Hamza Elmaraije en clubtopscorer Sam Vijfhuizen worden er ook doorgaans genoeg verzilverd om de drie punten thuis te houden. Afgelopen weekend kregen de oranjehemden drie tegentreffers te verwerken, het hoogste aantal tot nu toe dit seizoen. Dat had ongetwijfeld te maken met de afwezigheid van Mike Boelee en aanvoerder Joris Verweij. We zien het dan ook als een incident en denken dat Nieuwkoop in de achtervolging op Aarlanderveen tegen Alphen in ieder geval geen fout gaat maken…
Poule tip: 3-0 

LSVV 70 – Nicolaas Boys
Na een moeizame seizoensstart, waarin men ook nog beide derby’s verloor, is Nicolaas Boys weer helemaal opgebloeid. Inmiddels is men door uit de laatste vijf wedstrijden twaalf punten te behalen opgeklommen naar een gedeelde derde plaats! Dit weekend gaat men op bezoek bij de Leidse ‘Super Studenten’. LSVV beschikt over een zeer ervaren ploeg, maar de fitheid laat nog wel eens te wensen over. Afgelopen weekend zorgde men echter wel voor een puike prestatie door Teylingen met 1-2 te verslaan. Toch staat de ploeg van VI-verslaggever Freek Jansen momenteel onder de rode streep, de verschillen tussen de nummers zes t/m twaalf zijn overigens nog klein. Met een overwinning kan men zomaar een paar plaatsen stijgen, iets wat ze in Nieuwveen absoluut willen voorkomen. Nicolaas Boys hoopt in de laatste twee wedstrijden voor de winterstop de volle buit te pakken en dat is zeker niet onmogelijk. Echter zal het een pittige wedstrijd in Leiden worden, maar de drie punten gaan mee in de tas.
Poule tip: 1-2

Roodenburg – NSV’46
NSV’46 mag een week na het gevoelige verlies in de derby tegen Zevenhoven op bezoek bij het lastige Roodenburg. De ploeg uit Leiden was bezig aan een indrukwekkende opmars maar deze werd afgelopen weekend een halt toegeroepen door SJZ. De Noordenaren zien Menno de Jong in ieder geval terugkeren op het middenveld, maar zijn nog niet geheel compleet. De kwetsbaarheid in balbezit bij het ontbreken van voetballende middenvelders als De Jong, Kevin Fransen en zeker Jeffrey Pieterse werd tegen Zevenhoven duidelijk. Robert Swart zal hier een oplossing voor moeten vinden wil hij niet verder achteropraken totdat zijn beoogde middenlinie weer beschikbaar is. Waarschijnlijk moet hij ook voorin keuzes gaan maken. Hij beschikt daar voor twee posities over drie meer dan uitstekende krachten. Eén van de drie op het middenveld posteren is tot nu toe steeds geen gelukkige keuze gebleken. Hoe dan ook zal er in Leiden gewonnen moeten gaan worden, iets dat makkelijker gezegd is dan gedaan. Roodenburg heeft slechts twee punten minder dan de Noordenaren en zal bij winst dus stuivertje wisselen met de opponent. Ook qua doelsaldo ontlopen de ploegen elkaar nauwelijks. Het belooft hoe dan ook een spannende pot te worden. Wij hopen op een driepunter maar zetten voor nu in op een punt.
Poule tip: 2-2

Zevenhoven – Teylingen
Zevenhoven blijft momenteel in het spoor van koploper BSC ’68 en samen hebben ze ook een klein gaatje op de rest geslagen. Waar Teylingen normaliter zijn wedstrijden om 17:00 uur speelt, moet men ditmaal om 13:00 uur al aan de bak in Zevenhoven. Door de achtste finale wedstrijd van Oranje is in onderling overleg de wedstrijd vervroegd. Teylingen hoopte dit seizoen een gooi naar de titel te kunnen doen, maar presteert tot dusverre wisselvallig en teleurstellend. Sterker nog, bij een nederlaag ziet men zichzelf waarschijnlijk bij de onderste vijf terug en daar wil je aan het eind van dit seizoen niet staan. Zevenhoven draait – ondanks twee zeperds – een uitstekend seizoen. Vooraf wist men niet hoe de trainerswissel zou uitpakken en of men weer voor de prijzen kon meedoen, maar dit blijkt dus absoluut wel het geval te zijn. Wel moet Zevenhoven het dit weekend doen zonder een aantal verdedigers, vanwege een schorsing, blessure en vakantie. We zijn benieuwd hoe Danny ter Hoeve dit gaat opvangen, wellicht wordt Jordy Zwart andermaal van stal gehaald. In onze ogen blijft Zevenhoven in het spoor van de ploeg uit Benthuizen en wordt er een nipte overwinning geboekt.
Poule tip: 2-1

Sportief – MMO
Sportief leed zeer pijnlijk puntverlies afgelopen week. En dat precies een week voor de wedstrijd waar al zo lang naar uitgekeken wordt; die tegen koploper MMO. Door de remise bij UNO is de achterstand nu vier punten en kan men de koppositie bij winst dus niet overnemen. Bij een gelijke stand had de koppositie naar Sportief gegaan gezien het doelsaldo, dat nu voor beide ploegen +32 is. De mannen van Johan Peper maakten er tien meer maar kregen er logischerwijs dus ook tien meer tegen. De Hoogmadenaren incasseerden tot nu toe slechts zes tegentreffers in negen duels, dat is knap te noemen. Eens zien of ze dit ook lukt tegen de meest productieve ploeg van de ranglijst. MMO zal naar alle waarschijnlijkheid aan de bal gelaten worden, waar Sportief hoopt te kunnen profiteren van de geboden ruimtes. Peper kan beschikken over alle spelers en ze staan te popelen MMO kennis te laten maken met hun dadendrang. Het vertrouwen is dan ook groot bij de groen-witten. Dit vertrouwen werkt aanstekelijk merken we, want we zetten in op een overwinning voor de thuisploeg dat de competitie weer spannend zal gaan maken!
Poule tip: 3-1

Altior – DIOS sv
Wil Altior rechtstreekse degradatie ontlopen dan moeten er tegen ‘de kleintjes’ punten gepakt gaan worden. In dit kader bleek KDO eerder te sterk, maar tegen DSVO werden de punten wel gepakt. Deze week wacht de kraker tegen DIOS. De ploeg uit Nieuw-Vennep heeft één punt minder dan de Langeraarders, staat op de laatste plaats en wist tot nu toe slechts eenmaal te winnen. De drie punten werden gepakt tegen KDO… Dat zegt genoeg, deze competitie kent, zoals we eerder beschreven, een top-5 en de rest daar doet niet erg veel voor elkaar onder. Afgelopen seizoen won Altior de ontmoeting met 2-0. Toen betrof het een onderlinge strijd om plaats vier, hoe anders zijn de kaarten nu geschud… Wij gaan voor een herhaling van zetten, maar noteren ook een tegengoal aangezien Altior dit seizoen nog niet eenmaal de nul wist te houden…
Poule tip: 2-1

De wedstrijd van de week is de topper de vijfde klasse tussen Sportief en MMO. Ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis of iedere week op het Jumbo shoptegoed van € 50,-? SPEEL DAN MEE!
Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Gerard Haak

Altior benut de kansen niet, DCG wel…

Aanvangstijden zaterdagwedstrijden aangepast