Altior benut de kansen niet, DCG wel…

Amsterdam | In de druilerige regen trad Altior zondagmiddag voor een klein handje vol toeschouwers aan in Amsterdam tegen DCG, dat bovenin de middenmoot staat. De ploegen bleken aan elkaar gewaagd en gezien de kansenverhouding zou een gelijkspel volstaan hebben. Echter kreeg Altior de bal er niet in en lukte ditzelfde, zij het met een beetje Langeraarse hulp, de Amsterdammers wel…

De thuisploeg was in de openingsfase de betere ploeg en wist een doelpoging of drie te creëren waarvan er één door Jeroen Sassen uit het net moest worden gevist. Er was echter buitenspel geconstateerd waardoor Altior ook nog op jacht kon naar de openingstreffer. Tom van der Weijden kwam in kansrijke positie maar zijn kopbal na een voorzet van Reber Taha was te slap.
DCG nam uiteindelijk in de vierentwintigste minuut alsnog de leiding toen een voorzet mooi diagonaal werd binnengekopt. Nog voor rust waren de bezoekers dichtbij de gelijkmaker. Eerst was het Eray Bozkurt die na een prachtig balletje van Tim Heikoop voor het doel opdook, maar hij had zijn vizier te hoog afgesteld staan. Ook Heikoop zelf was dichtbij toen een schot van Van der Weijden werd gelost en hij de rebound opeiste. Hij zag zijn schot echter in de doelmond geblokt worden.

De tweede helft regende het naast hemelwater ook kansen. Bram Hartveld zag zijn inzet door de doelman worden gekeerd en aan de andere kant moest doelman Sassen ingrijpen en werd hij eenmaal gered door het aluminium boven zijn hoofd.
Met nog iets meer dan tien minuten op de klok verdedigde Sassen na een terugspeelbal niet goed uit en leidde zo onbedoeld de 2-0 in dat ook de genadeklap betekende. Dat het in de slotfase ook nog 3-0 werd was voor de statistieken…

Jeroen Sassen; Stijn van der Meer, Tom van Vliet, Stan Janssen, Bram Hartveld; Reber Taha, Sem van den Berg, Tom van der Weijden ©, Eray Bozkurt (Sebastiaan van Veen); Rick Keijzer (Luuk den Haan), Tim Heikoop (Sven de Regt)

Bron: Nico van Smoorenburg | Archieffoto: Kees Verhaar