Voorbeschouwing op speelronde 1

Van de redactie | We gaan eindelijk weer beginnen! De voorbereidingen zitten er nu officieel op en het is dus tijd de balans op te maken. Het is allemaal natuurlijk koffie dik kijken, op het veld moet het immers gaan gebeuren. Maar met de Jumbo Bas Bobeldijk Poule (powered by JRM Reizen) wordt van ons liefhebbers toch weer gevraagd in de glazen bol te kijken? In de onze zien we positieve dingen: slechts 1 van onze ploegen loopt tijdens de seizoenouverture tegen een zeperd op! Afgelopen seizoen had onze bol het vaak bij het juiste eind, gezien de mooie plaats in de top 15. De bol van Peter van der Zwet stond echter het beste afgesteld en hij won dan ook de geheel verzorgde JRM Reizen voetbalreis naar Engeland! Heb jij je poule al ingevuld? Doe dat anders heel snel hier…

TAVV – Legmeervogels
TAVV neemt het in zijn eerste wedstrijd als tweedeklasser direct op tegen een ploeg die horizontaal is overgestapt vanuit de zondagcompetitie. Legmeervogels uit Uithoorn speelde afgelopen seizoen namelijk nog in de zondag 1e klasse A, daarin degradeerde het echter roemloos. Toch staat Legmeervogels bekend als een goed voetballende ploeg en in de beker plaatste zij zich ten koste van Argon en CSW voor de volgende ronde. TAVV kan dan ook een meer dan behoorlijke tegenstander verwachten en afgelopen weekend heeft men daar al aan kunnen wennen in de laatste bekerwedstrijd tegen Voorschoten ’97. Ondanks de nederlaag stond de organisatie als een huis en daarop kan men voortborduren in de eerste competitiewedstrijd. Het strijdplan van Dennis Tijssen zal ongetwijfeld hetzelfde blijven en in de omschakeling moet men dan proberen toe te slaan. Het is nog even afwachten hoe de verhoudingen precies liggen, maar we verwachten dat een puntje het maximaal haalbare voor de Ter Aarders is. De wedstrijd is in de Jumbo Bas Bobeldijk Poule direct benoemd tot wedstrijd van de week.
Poule tip: 1-2

Aarlanderveen – Koudekerk
In speelronde 1 staat er direct een Alphense derby op het programma. Promovendus Koudekerk hoopt zich dit seizoen veilig te spelen en Aarlanderveen denkt voor een periode mee kunnen te kunnen doen. Op papier is de thuisploeg dan ook de favoriet en op basis van de uitslagen in de beker kun je ook zeggen dat ze er klaar voor lijken te zijn. Er werd eenmaal gewonnen en twee keer gelijk gespeeld. Koudekerk haalde vier punten in de beker, maar kende een slechte generale. Het verloor afgelopen weekend met 3-2 van Rozenburg. Voor Aarlanderveen wordt het zaak om de competitie in elk geval beter te beginnen dan afgelopen seizoen. Toen ging het ietwat verrassend in de seizoensopening onderuit en ook dat was op eigen veld. We zetten ditmaal in op een nipte overwinning voor de ploeg van Sander van Dijk.
Poule tip: 2-1

Nieuwkoop – RKDES
Als er één ploeg indruk heeft gemaakt in de voorbereiding is het Nieuwkoop wel. Boris van Es transformeerde de terughoudende counterploeg tot een ploeg dat middels balbezit en herkenbare patronen juist voor de aanval kiest. Vanuit de jeugd krijg hij een aantal talenten tot zijn beschikking waarbij Sam van der Hoorn direct in het oog springt. Ook de komt van routinier Mike Boelee is een belangrijke gebleken in de transformatie. Men start met een thuiswedstrijd tegen RKDES, dat dit jaar voor het eerst uitkomt op de zaterdag. Afgelopen week oefende de ploeg uit Kudelstaart nog tegen Zevenhoven, een wedstrijd die eindigde in een 2-1 overwinning voor de geelhemden. RKDES kan aan de bak dus zaterdag. Hun debuut gaat er in onze ogen geen één worden voor in de geschiedenisboeken. Nieuwkoop gaat dit feestje namelijk verpesten.
Poule tip: 3-0

Nicolaas Boys – SJZ
Nicolaas Boys heeft een wisselvallige voorbereiding achter de rug, maar won dinsdagavond wel zijn laatste bekerwedstrijd met 0-3 van Bodegraven. In de eerste competitieronde treft het een ploeg die vorig seizoen wispelturig presteerde. Er werden door SJZ punten gepakt tegen de bovenste ploegen, maar verloren van ploegen die onderaan de ranglijst stonden. Toch haalde het de nacompetitie en daarin was het te sterk voor Zevenhoven. Een ronde later zat ook voor SJZ het nacompetitie avontuur erop doordat Be Fair toen de winnaar van de onderlinge confrontatie was. Zowel Nicolaas Boys als SJZ moet het van een hecht collectief hebben, waarbij SJZ ook nog over een aantal gevaarlijke voorhoedespelers kan beschikken. We verwachten een spannende en gelijkopgaande wedstrijd die geen winnaar kent.
Poule tip: 1-1

S.V. Kickers ’69 – NSV’46
Voor NSV’46 is Kickers ’69 een onbekende ploeg, daar zij elkaar sinds beide ploegen op de zaterdag acteren nooit eerder in competitieverband troffen. De ploeg uit Leimuiden boekte in de beker twee nipte overwinningen en moesten buigen voor Zwammerdam. Vorige seizoen waren de Kickers een grijze muis in 4A met een achtste eindklassering en ruim negatief doelsaldo tot gevolg. Dan de ploeg van Robert Swart. In Noorden zijn de verwachtingen dit seizoen hooggespannen. Swart beschikt over een zeer brede selectie wat in zijn voordeel, maar ook in zijn nadeel kan gaan werken. Kwalitatief zit het wel goed, nu nog alle neuzen dezelfde kant op zien te houden. Met de komst van Jeffrey Pieterse en de terugkeer van Robin van Koert – die beide overkwamen van TAVV – werd de selectie voorzien van een grote kwaliteitsinjectie. Ook kwam er nog een speler zomaar aanwaaien waar ook muziek in zit. Florencio Faneyte kwam over van het inmiddels opgeheven zaterdagteam van Alphense Boys dat vorig seizoen in de vierde klasse uitkwam. De aanvallend ingestelde dribbelaar zorgt voor meer keuzes voor Swart. Vooral tegen de mindere ploegen verwachten we zijn naam vaak op het wedstrijdformulier. En met de kwaliteiten van NSV’46 zouden er op papier veel ‘mindere’ ploegen tussen zitten. De Noordenaren gaan meedoen voor de prijzen en wij denken dat zij dit direct kracht gaan bijzetten komende zaterdag.
Poule tip: 0-4 

BSC ’68 – Zevenhoven
Voor Zevenhoven staat er direct een lastige uitwedstrijd op het programma in Benthuizen. BSC ’68 deed vorig seizoen mee om de bovenste plaatsen en in de nacompetitie was het onder andere te sterk voor SCH ’44 uit Harmelen. Toch moesten de groen-witten in de finale het onderspit delven tegen OHVV uit Oudenhoorn en laat OHVV nou net dezelfde clubkleuren als Zevenhoven hebben… Voor Zevenhoven is het de eerste competitiewedstrijd onder leiding van Danny ter Hoeve. De Utrechtse oefenmeester heeft er in twee maanden voor gezorgd dat zijn spelersgroep conditioneel sterk is en ook heeft bij de beoogde speelwijze erin geslepen. De ploeg oogt fris en streeft aanvallend voetbal na. De achterhoede lijkt het meest kwetsbare gedeelte bij Zevenhoven, echter wist het in de laatste twee bekerwedstrijd wel ‘de nul’ te houden. We zetten deze zaterdag in op een doelpuntrijk gelijkspel.
Poule tip: 2-2

Sportief – THB
Sportief komt dit jaar uit in de vijfde klasse en treft voor zijn eerste ontmoeting in THB een onbekende tegenstander. Net als Sportief betreft dit een zeer kleine vereniging met slechts twee elftallen, spelen ‘The Haarlem Boys’ in het groen-wit én degradeerde men afgelopen seizoen uit de vierde klasse. Twintigmaal werd er verloren en in totaal incasseerde men maar liefst 111 tegentreffers. Dit moet vertrouwen bieden voor Sportief dat in Daan Koot en routinier Daniël van Leeuwen aanvallende versterkingen vond. Nu niet meer alles hoeft te komen van Stijn Molenaar zal dit het aanvalsspel ten goede komen. Achterin zal er nog het een en ander moeten gebeuren gezien het aantal tegengoals dat men bijvoorbeeld incasseerde in de twee wedstrijden tegen Zevenhoven tijdens de beker en 0172SPORT-CUP. Maar de seizoenouverture gaat tegen het nietige THB met ruime cijfers gewonnen worden, daar zijn we van overtuigd!
Poule tip: 4-1

Sporting Martinus – Altior
Altior is nog de enige overgebleven club dat op de zondag acteert, maar zoals bekend stappen ook zij volgens seizoen over naar de zaterdag. Dit seizoen is dus een tussenjaar hoe je het ook went of keert. Er mag alleen niet gedegradeerd worden, want dan start met volgend seizoen in de derde klasse in plaats van in de gewenste zaterdag tweede klasse. Arjan van der Laan zal zijn manschappen dus scherp moeten zien te houden, maar er moet heel wat gebeuren wil men in de gevarenzone komen. Altior houdt zich al een aantal jaar knap staande en hoewel zij met het verlies van Ed van der Weijden en Thijs Noordsij een behoorlijke tik hebben gekregen, zullen zij nog steeds in staat moeten zijn zich te handhaven. Waarschijnlijk wordt er nog iets meer reactievoetbal gespeeld en gaat men zich dus focussen op de omschakeling. Zondag treft men Sporting Martinus uit Amstelveen. De geel-roden werden afgelopen seizoen kampioen in de derde klasse en willen deze lijn natuurlijk door gaan zetten. Er was een groot verschil in tussen de zondagafdelingen en wij schatten Altior dan ook sterker in dan zijn opponent. In de bekerpoule kregen de Amstelveners negen tegentreffers in driewedstrijden, achterin liggen er dus zeker kansen. Altior start dan ook met een driepunter volgens onze glazen bol…
Poule tip: 1-2

De wedstrijd van de week is is TAVV – Legmeervogels. Ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis of iedere week op het Jumbo shoptegoed van € 50,-? SPEEL DAN MEE!
Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Jumbo Bas Bobeldijk Poule (powered by JRM Reizen) gaat weer van start!

Beleef zondag 9 oktober de leukste golfdag van je leven tijdens de Liemeer Golf Experience