Voorbeschouwing op de wedstrijden in speelronde 25

Van de redactie | De voorlaatste speelronde… Het is ongekend spannend in onze poule. Drie spelers staan binnen vijf punten van elkaar. Wie gaat er met de hoofdprijs vandoor en wie mag zich een jaar lang Meestervoorspeller noemen? Onze eigen Erik Luijben staat er ook nog vlakbij en zeker nog niet kansloos. Deze week twee derby’s dus tweemaal dubbele punten te verdienen! Misschien gaan we nu eindelijk het kaf van het koren scheiden!

TAVV – VVSB
Een gemiste strafschop tegen Lugdunum zorgde ervoor dat TAVV al voor de tiende maal dit seizoen gelijk speelde. En deze gelijke spelen komt de ploeg van Dennis Tijssen duur te staan, want met slechts twee nederlagen – welke ook nog werden geleden in de eerste twee wedstrijden – is het de ploeg met de minste verliespartijen in de competitie en daarmee zou je normaliter kampioen kunnen worden. Echter lijkt het kampioenschap naar Alphia te gaan, dat momenteel op pole position staat nadat FC Oudewater in de laatste weken veel punten heeft laten liggen. Tegenstander VVSB pakte tien punten uit de laatste vier wedstrijden en is momenteel de ploeg in vorm. Ze hebben nog een kleine kans om de nacompetitie te halen en TAVV is dus gewaarschuwd.
Poule tip: 1-1

Aarlanderveen – FC Oegstgeest
Het wisselvallige Aarlanderveen snakt naar het einde van de competitie. Lange tijd deed men mee om het kampioenschap, uiteindelijk bleek dat een brug te ver maar door de uitslagen in de laatste weken grijpt men zelfs naast een ticket voor de nacompetitie. Momenteel kampt de ploeg van Sander van Dijk ook nog eens met de nodige personele problemen en moet de oefenmeester terugvallen uit een aantal spelers van het tweede elftal. De aanstaande zomerstop lijkt dan ook als geroepen te komen en dan kan de blik op volgend seizoen gericht worden. Toch hoopt men in de laatste thuiswedstrijd het publiek nog eenmaal te willen vermaken. Uit werd er met maar liefst 5-1 van Oegstgeest verloren, dus Aarlanderveen heeft wat goed te maken. Ook Oegstgeest verkeerd niet in grootste vorm, we houden het daarom ditmaal op een gelijkspel.
Poule tip: 1-1

Nieuwkoop – CVC Reeuwijk
Tijdens het laatste thuisduel voor Nieuwkoop-trainer Manfred van den Bosch ontvangt zijn ploeg CVC Reeuwijk, waar Boris van Es – de komende trainer van de oranjehemden – nu nog de scepter zwaait. De Reeuwijkers doen het uitstekend en zijn zelfs nog niet uitgespeeld voor de titel. Alphia en Oudewater blijven punten morsen, dus wie weet wat er nog in het vat zit voor het team van Van Es. Zij móéten dus, Nieuwkoop speelt nergens meer om. Wel willen de jongens zichzelf natuurlijk zo goed mogelijk tonen aan de nieuwe technische man op de andere bank. Dit kan het wel eens heel interessant maken. Uit verloor Nieuwkoop met 3-0. Wij houden het ook nu op een overwinning voor CVC Reeuwijk.
Poule tip: 1-3

NSV’46 – Nicolaas Boys
De derby’s tussen beide ploegen gaan altijd gepaard met een hoop vuurwerk, zowel letterlijk als figuurlijk. De vorige ontmoeting was er één met twee gezichten: De eerste helft was voor de ploeg van Robert Swart, de tweede helft voor die van Mo Bougrine. ‘Zwart en Groen’ mocht toen echter wel van geluk spreken dat men niet vlak voor rust met een man minder verder moest. NSV’46 is fysiek de sterkere ploeg, voetballend doen ze niet voor elkaar onder. Misschien leggen de Nieuwveners doorgaans wel net wat meer energie in de wedstrijden. Hoe dan ook wordt dit weer een ontmoeting om van te smullen. Wij zetten een drietje en denken dus dat de ploegen net als in het heen duel de punten netjes zullen verdelen.
Poule tip: 1-1

Sportief – Zevenhoven
Door de degradatie naar de vijfde klasse speelt Sportief voorlopig zijn laatste derby. Uit bij Zevenhoven verloor men met 3-1, maar thuis heeft men de afgelopen jaren goede resultaten tegen de geelhemden geboekt en is men feitelijk gezien nog ongeslagen. Zevenhoven leek afgelopen weekend op weg naar een stunt tegen koploper Woerden, echter wist het een 2-0 voorsprong niet vast te houden en stond men na afloop alsnog met lege handen. De ploeg van Chris Snatersen, die zelf twee seizoenen bij Sportief aan het roer stond, heeft nu zes punten uit de laatste twee wedstrijden nodig én zelfs dan is het nog afhankelijk van SCH’44 en Rohda ’76 voor het bereiken van den nacompetitie. Voor aanstaande zaterdag denken wij aan dezelfde uitslag als ruim twee maanden geleden en dan kan het volgende week nog wel eens spannend worden aan de Stationsweg in Zevenhoven…
Poule tip: 1-3

ESTO – Altior
Altior lijkt het kwijt te zijn en hopelijk heeft het weekje rust de heren goed gedaan. De laatste drie wedstrijden pakte men slechts één puntje en kreeg het maar liefst elf (!) tegentreffers om de oren. De achilleshiel van de ploeg is sowieso de achterste linie maar gaandeweg het seizoen werden de oranjehemden steeds stabieler. Blessures zorgen ervoor dat Arjan van der Laan zelden hetzelfde viertal kan opstellen en dit is de laatste weken te merken. Gelukkig mag men nu op bezoek bij laagvlieger ESTO, een ploeg dat er niet gek veel meer aan doet en komend jaar op de zaterdag actief zal zijn. Hier liggen dus kansen om weer eens een overwinning te boeken. Er zullen ook zeker revanche gevoelens zijn, want in de thuiswedstrijd was Altior heer en meester maar moest men na een bizar lange blessuretijd toezien hoe de punten alsnog gedeeld werden. Dit gaan de Langeraarders zondag rechtzetten!
Poule tip: 1-3

We hebben dit weekend niet één maar twee “Jumbo wedstrijden van de week”, dat zijn NSV’46 – Nicolaas Boys en Sportief – Zevenhoven. Lees hier de uitgebreide voorbeschouwing op NSV’46 – Nicolaas Boys met Jim Groenendijk en Luke van Veen, later deze week volgt de voorbeschouwing op Sportief – Zevenhoven met Nick Stark en Falco de Lange. Vergeet niet je voorspellingen voor de poule in te vullen!

Archieffoto Kees Verhaar 

Voorbeschouwen met Jim Groenendijk en Luke van Veen op NSV’46 – Nicolaas Boys

0172SPORT, Nick Stark, Falco de Lange

Voorbeschouwen met Nick Stark en Falco de Lange op Sportief – Zevenhoven