Voorbeschouwing op de wedstrijden in speelronde 13

Van de redactie | Het is dat er een derby op het programma staat in de vorm van Sportief – Nicolaas Boys anders hadden we met de handen in het haar gezeten wanneer we een “Jumbo wedstrijd van de week” hadden moeten aanwijzen, er zijn zoveel mooie wedstrijden! Aarlanderveen neemt het bijvoorbeeld op tegen koploper FC Oudewater en bij winst doet men écht helemaal mee om de titel. Ook NSV’46 kan hele goede zaken doen wanneer het koploper SC Woerden pootje weet te lichten. Verder gaan we zien of de ploeg van Chris Snatersen ook in staat is de haperende machine uit Harmelen te bedwingen, of Nieuwkoop zijn zegereeks voortzet en of TAVV zich hersteld van vorige week en weer een bekende vijfklapper kan gaan noteren…

Aarlanderveen – FC Oudewater
Aarlanderveen kwam door meerdere coronagevallen niet in actie tegen FC Oegstgeest en heeft een week langer de tijd gehad om zich voor te bereiden op de topper tegen koploper FC Oudewater. Oudewater moest dinsdagavond inhalen en ging op eigen veld verrassend onderuit tegen CVC Reeuwijk (1-3). Reeuwijk is overigens niet de minste in deze poule, maar het was voor Oudewater wel de eerste nederlaag van deze competitie.
Aarlanderveen heeft dus nog een inhaalwedstrijd tegen Oegstgeest tegoed, maar kan bij een overwinning op Oudewater op slechts één verliespunt van de rood-wit-blauwen komen. En daarmee zouden ze weer volledig meedoen om de titel. De ploeg van Sander van Dijk heeft over het algemeen ook de kwaliteiten om er te staan in de belangrijke wedstrijden, toch denken wij dat een overwinning net teveel is van het goede en houden het op een gelijkspelletje.
Poule tip: 1-1

Nieuwkoop – Sporting Leiden
Zaterdag treffen we op De Dulen twee ploegen die zeer aan elkaar gewaagd zijn, tenminste wanneer we naar de overeenkomsten op de ranglijst kijken. Zowel het doelsaldo als verliespunten zijn exact hetzelfde, maar Nieuwkoop heeft één wedstrijd meer gespeeld en staat met drie punten meer één treetje hoger. Ook behaalden zowel de oranjehemden als de ploeg uit de sleutelstad na de winterse break zes punten. Tot zover de overeenkomsten. Nieuwkoop zit de laatste weken in een flow en verdubbelde met de laatste twee duels zelfs hun doelpuntentotaal. Men is dus op dreef en ook spits Sam Vijfhuizen weet het net weer te vinden. Bij winst vindt met definitief de aansluiting met de middenmoot en laat men de mindere goden én Sporting Leiden achter zich. Ook Manfred van den Bosch lijkt weer meer te kiezen te hebben en wordt door wisselen niet per definitie zwakker. Tel daarbij op dat zijn formatie op het eigen kunstgrasveld doorgaans goed voor de dag komt en we hebben onze keuze voor de poule gemaakt: winst.
Poule tip: 3-0

TAVV – Lugdunum
Na het 0-0 gelijkspel tegen hekkensluiter FC VVC staat TAVV weer met beide benen op de grond. Alles en iedereen verwachtte dat ze de ingeslagen weg van de eerste twee wedstrijden na de winterstop een vervolg zouden geven, maar ‘ineens’ liet men dure punten liggen tegen een ploeg die volgend seizoen waarschijnlijk in de vierde klasse zal uitkomen.
Thuis tegen Lugdunum hoopt men dit pijnlijke puntverlies recht te zetten en op papier zou dit ook wel moeten lukken. Zeker als je kijkt naar de meest recente uitslagen van Lugdunum. Na de winterstop kwam het vier keer in actie en deze wedstrijden werden allemaal verloren. De laatste twee zelfs met grote cijfers (6-1 tegen Alphia en 7-1 tegen CVC Reeuwijk). Toch kan hier ook het gevaar liggen voor TAVV. Ook vorige week dacht men het klusje wel even te klaren en kwam men bedrogen uit. Verder zal Lugdunum ongetwijfeld ook de scherven bij elkaar geraapt hebben en een derde oorwassing op rij ten koste van alles willen voorkomen.
Poule tip: 2-0

Sportief – Nicolaas Boys
Voor het eerst in de historie staat deze wedstrijd in competitieverband op de rol. Wie zal de boeken in gaan als eerste winnaar van deze derby? Vak-N zal de bezoekers ondersteunen en zich nadrukkelijk laten gelden op het Sportpark Govert van Tilburg. Beide ploegen zullen de mouwen opstropen en negentig minuten lang elkaar het vuur aan de schenen leggen. Het spel zal gemaakt gaan worden door de bezoekers, de thuisploeg zal loeren op de counter. Nicolaas Boys speelt als collectief en betrekt ook de backs veelal in het aanvalsspel, hier liggen de kansen voor Sportief. Het zal zaak worden voor de Nieuwveners om vooral topscorer Stijn Molenaar in de gaten te houden. De spits heeft aan een klein kansje genoeg, sleurt en trekt waar hij kan en maakt doorgaans negentig minuten lang oorlog. Nieuwveen zal het baltempo hoog moeten houden en al combinerend de groen-witte muur moeten afbreken. Balverlies kan dodelijk zijn, concentratie is dus vereist. Eén ding is duidelijk: deze derby wordt een waar voetbalgevecht! Wij denken dat clubarchivaris Jan van der Geest na afloop een remise in de boeken kan noteren.
Poule tip: 1-1 

SC Woerden – NSV’46
Een zeer belangrijke wedstrijd voor de mannen van Robert Swart, dat is wel duidelijk wanneer we een blik op de stand werpen. NSV’46 staat momenteel vijfde en gaat op bezoek bij de gedeeld koploper van de vierde klasse B. Dat klinkt als een David tegen Goliath-verhaal maar dat is het zeker niet. Woerden is niet echt ongenaakbaar als koploper en wint de meeste van de wedstrijden ook maar moeizaam. Daarnaast klimmen de Noordenaren bij winst zelfs over de Woerdenaren heen, zij het met een wedstrijd meer. Bij verlies kan men zomaar naar de zevende plaats zakken, de belangen zijn dus groot voor deze pot! Het staat bovenin zo dicht op elkaar dat er van alles mogelijk is, immers morsen SCH’44 en Zwammerdam na de winter ook de nodige punten.
Woerden zal thuis waarschijnlijk het spel willen en gaan maken en dit gegeven ligt de Noordenaren doorgaans uitstekend. Het meedoen van spits Lars de Jong lijkt wederom twijfelachtig, dit is toch wel een aderlating. Verder heeft Swart geen klagen wat betreft zijn selectie die alsmaar breder lijkt te worden. Zaak is nu iedereen tevreden te houden en er het maximale uit te halen. Te beginnen zaterdag in Woerden. Wij denken dat ‘de koeten’ zich weer definitief nestelen in de top en Woerden verlaten met de punten.
Poule tip: 1-2

Zevenhoven – SCH ’44
SCH ’44 lijkt op geen schim meer van de ploeg voor de winterstop. Na de coronabreak heeft het in drie wedstrijden pas twee punten gepakt en daarmee heeft het afstand moeten doen van de koppositie. Het gaat nu ook nog eens op bezoek bij Zevenhoven, dat met negen uit drie nog zonder puntverlies is in de tweede seizoenshelft. Natuurlijk had Zevenhoven met Kamerik, Linschoten en Sportief niet de lastigste tegenstanders, echter zien we dat ploegen uit het linkerrijtje het steeds moeilijker krijgen tegen de ploegen uit het rechterrijtje. Zevenhoven is in elk geval weer helemaal terug in de top van het klassement en de resultaten uit de afgelopen week wil men dan ook een goed vervolg geven tegen de ploeg uit Harmelen. Het vertrouwen is groot en stiekem denkt men dat er wel een volgende driepunter in zit. In de eerste twee wedstrijden was het voetbal nog niet altijd even goed, tegen Sportief zag het er al een stuk beter uit. Volgens ons gaat Zevenhoven minimaal een punt toevoegen aan het totaal, maar misschien zit er nog wel meer in het vat.
Poule tip: 1-1

Altior
Altior speelt in een competitie met dertien ploegen en heeft daardoor een vrij weekend.

De “Jumbo wedstrijd van de week” is Sportief – Nicolaas Boys, lees hier de uitgebreide voorbeschouwing die we hadden met Jorg van der Laan en Niels Verhaar, en vergeet niet je voorspellingen voor de poule in te vullen!

Foto: wedstrijdbeeld van Sportief – Nicolaas Boys tijdens de 0172SPORT-Cup © Archief Kees Verhaar

0172SPORT, Sportief - Nicolaas Boys, Jorg van der Laan, Niels Verhaar

Voorbeschouwen met Jorg van der Laan en Niels Verhaar op Sportief – Nicolaas Boys

Zevenhoven walst over zwalkend SCH ’44 heen