Zevenhoven walst over zwalkend SCH ’44 heen

Zevenhoven | Voorafgaand aan dit seizoen werden de mannen uit Harmelen door alles en iedereen bestempeld als dé gedoodverfde titelkandidaat. Maar na twee niet afgemaakte voetbaljaren acteert de ambitieuze ploeg nog steeds op 4e klasse niveau. Het moraal lijkt hierdoor volledig te zijn verdwenen, want het team speelde ook zaterdag tegen Zevenhoven niet als eenheid en werd uiteindelijk een makkelijke prooi voor de hongerige thuisploeg.

Zonder twijfel beschikt SCH over de sterkste selectie van de 4e klasse B. Dit lieten de bezoekers bij vlagen ook echt wel zien in de eerste helft, waarbij de bal vrij gemakkelijk van voet naar voet ging. Zevenhoven had de handen vol om de ploeg bij de eigen zestienmeter vandaan te houden. Druk stond al vanaf het begin op de Zevenhovense achterhoede omdat de bezoekers vanaf de tweede minuut al op zoek moesten naar de gelijkmaker nadat Falco de Lange al heel vroeg in de wedstrijd de 1-0 had binnen geknald. Met een prachtige halfvolley die via de binnenkant van de paal achter doelman Mansveld belandde was de toon direct gezet. Het veldoverwicht was er zeker voor de ploeg uit Harmelen, tot echte kansen kwam men zelden. Toch moest keeper Jordy Aartman in de vijfentwintigste minuut capituleren na een van richting veranderd afstandsschot en zodoende mochten de ploegen de kleedkamer gaan opzoeken met een 1-1 ruststand.

‘Inmiddels ben ik gewoon meer gewend aan het team en heel eerlijk…ja, ik ben nu ook een stuk fitter’

Maurits Splinter | Middenvelder Zevenhoven

De tweede helft verliep als een sprookje voor Zevenhoven. De ploeg zette via de hardwerkende Robert Mooren eerder druk, schoof middenvelder Maurits Splinter door en dit resulteerde al direct in een 2-1 voorsprong. Een met gevoel gegeven lange bal van aanvoerder Sjoerd Zuijdervliet zorgde voor een vrije doorloop voor de diepgaande Splinter die slechts één aanname nodig had om keeper Mansveld te passeren om vervolgens koelbloedig af te ronden. Het was geen toeval dat juist Splinter deze belangrijke goal voor zijn rekening nam. De actieve middenvelder lijkt zijn ritme helemaal gevonden te hebben en is na de winterstop wekelijks uitblinker in het team van Chris Snatersen. Na een moeizaam begin lijkt de speler, die eerder uitkwam voor onder andere ARC en Noordwijk, nu helemaal op z’n plek bij de geelhemden. ‘In het begin van het seizoen was het inderdaad wel even zoeken, ik speel nu iets meer van achteruit en dat gaat beter. Die corona-periodes doen mij geen goed joh, dan raak ik uit mijn ritme en dat doet mij conditioneel geen goed. Inmiddels ben ik meer aan het team gewend en inderdaad (lachend) ben ik nu ook gewoon fitter.’

Een paar minuten na de 2-1 kreeg Zevenhoven een vrij makkelijk gegeven penalty. De wat onzeker ogende scheidsrechter Jansen wees pas na de stip, nadat heel Zevenhoven appelleerde voor een handsbal. Aan Marco Pellegrom is zo’n buitenkans wel besteed, de spits schoot koelbloedig zijn tiende van het seizoen binnen. SCH was inmiddels al geen schim meer van de ploeg die het Zevenhoven het in de eerste helft nog zo moeilijk maakte. Als los zand zwalkte de ploeg over het veld en na de 3-1 was er niemand bij de bezoekers die nog hoop hadden op een goede afloop. Zevenhoven daarentegen voerde het tempo op en speelde misschien wel de beste helft van het seizoen. De ingevallen Nick Mooren zorgde vlak voor tijd voor nog wat slagroom op de taart door met een knappe kopbal bij de eerste paal de stand op 4-1 te bepalen.

Zevenhoven lijkt op stoom, alle wedstrijden na de winterstop werden gewonnen en opeens ziet de wereld er voor de mannen van Chris Snatersen heel anders uit. Snatersen was zaterdag overigens afwezig nadat hij voor de tweede keer vader was geworden. De ploeg lijkt steeds beter op elkaar ingespeeld te raken en hoeft in deze vorm zeker niet onder te doen voor de komende sterke tegenstanders Zwammerdam en Nicolaas Boys.