Voorbeschouwing op de wedstrijden in speelronde 10

Van de redactie | Vorige week schreven we het al, maar nu is het écht zo ver: we gaan weer beginnen! Alle clubs komen in actie en er zitten een paar heerlijke affiches tussen. Zo gaat Nieuwkoop op bezoek bij zijn nieuwe trainer in Reeuwijk, gaat NSV’46-trainer Robert Swart op bezoek bij de club waar hij op vrijdagavond zelfs zijn wedstrijdjes afwerkt, en laat Zwammerdam nu net de koploper zijn in 4B… Alsof dat nog niet genoeg is staat er ook nog een échte derby op het programma: Zevenhoven – Sportief. Wij hebben er zin in!

VVSB – TAVV
TAVV begon met twee nederlagen aan de competitie, maar is sindsdien ongeslagen. Echter speelde het op 27 november voor het laatst in competitieverband. Ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft kwam het driemaal in actie, waarin eenmaal werd verloren van RCL en twee keer werd gelijk gespeeld tegen Kickers ’69 en de reserves van Argon. Op basis van deze uitslagen valt te betwijfelen om men in Ter Aar klaar is voor de hervatting van de competitie en dan gaat het ook nog op bezoek bij VVSB. VVSB kwam afgelopen weekend al in actie en ging verrassend met de drie punten aan de haal in Aarlanderveen. De paarshemden uit Noordwijkerhout scoren moeilijk, maar krijgen ook nauwelijks doelpunten tegen. TAVV scoort juist makkelijk, maar krijgen ook makkelijk de treffers om de oren. Op basis van de stand op de ranglijst lijkt het logisch om voor een gelijkspel te kiezen en dat doen we dan ook.
Poule tip: 1-1

FC VVC – Aarlanderveen
Aarlanderveen heeft wat recht te zetten na de teleurstellende nederlaag van afgelopen zaterdag. In VVC lijkt men de ideale tegenstander te treffer. De ploeg uit Nieuw-Vennep wist in de eerste negen wedstrijd slechts één schamel punt te pakken en dat deed men op bezoek bij Alphia. Verder kreeg VVC al zevenentwintig treffers om de oren en wist het slechts driemaal te scoren. Voor Aarlanderveen wordt het zaak om zich te herpakken. Met een achterstand van zeven punten op koploper FC Oudewater lijkt het kampioenschap uit zicht, maar een plaats in de nacompetitie lijkt realistisch voor de ploeg van Sander van Dijk. We voorspellen een makkelijke middag voor Aarlanderveen, waarin kwaliteit de doorslag zal geven.
Poule tip: 0-4

CVC Reeuwijk – Nieuwkoop
De eerste wedstrijd na de langdurige onderbreking is direct een interessante. Nieuwkoop maakte immers vorige week bekend wie er volgend seizoen voor de groep zal staan als opvolger van de afscheidnemende Manfred van den Bosch: Boris van Es, de huidige trainer van de gastheren… Zal dit effect hebben op de wedstrijd? Je zou kunnen denken dat de Nieuwkopers zichzelf extra willen laten zien aan hun nieuwe trainer. Nieuwkoop krabbelde de laatste wedstrijden op uit een diep dal maar treft in CVC Reeuwijk wel direct de meest scorende ploeg van de afdeling. We verwachten dan ook dat de thuisploeg het spel zal gaan maken en Van Es zijn nieuwe ploeg de baas zal zijn deze middag…
Poule tip: 3-1 

Zevenhoven – Sportief
Op papier is Zevenhoven dé favoriet, echter hebben ze in de laatste seizoen viermaal tegen elkaar gespeeld en op dit moment spreken de statistieken in het voordeel voor de ploeg van Cor Stoof. Tweemaal won Sportief, eenmaal werd het gelijk en afgelopen seizoen was Zevenhoven voor het eerst te sterk. Na een matige eerste seizoenshelft hoopt Zevenhoven in het tweede deel van de competitie de rug te rechten. Stiekem hoopt men nog de nacompetitie te kunnen halen en dan is het van cruciaal belang om in de komende weken de punten te pakken met Sportief, Kamerik en Linschoten in het vooruitzicht. Sportief hoopt de kater van afgelopen weekend weg te spoelen, toen het tegen een pijnlijke 5-1 nederlaag aanliep. Ook heeft men de punten hard nodig om weg te blijven bij de onderste vier. We voorspellen een nipte overwinning voor Zevenhoven, maar gemakkelijk zal het niet worden aan de Stationsweg.
Poule tip: 2-1

Zwammerdam – NSV’46
De Noordenaren hervatten de competitie met een bezoek aan medekoploper Zwammerdam. De thuisploeg heeft vier punten meer dan de ploeg van Robert Swart en heeft op eigen terrein nog geen punt verloren dit seizoen. Sowieso is ‘Damme’ doorgaans een lastig te nemen horde wanneer het speelt op de eigen grasmat, NSV’46 wist ook al een tijdje niet meer te winnen aan de Spoorlaan. Dat trainer Swart op vrijdagavond in de 40+ competitie actief is in Zwammerdam zal een extra motivatie zijn goed voor de dag te komen. Daarnaast zal een verliespartij beteken dat men definitief afhaakt bij de bovenste plekken, winst betekend aanhaken. Een paar velden verderop spelen de nummers twee SCH’44 en drie Woerden immers tegen elkaar. De thuisploeg beschikt over een uiterst gevaarlijke aanvalslinie en speelt met echte buitenspelers, achterin moet men de zaakjes dus goed op orde hebben. Wanneer men de taken goed uitvoert hebben de bezoekers op het middenveld hebben een mannetje meer en zal men van hieruit in de omschakeling de voorwaartsen moeten gaan bereiken. De potjes tussen beide teams leveren doorgaans zeer attractieve en open wedstrijden op, het publiek zal hoe dan ook een mooie middag gaan hebben.
Poule tip: 2-2

Bodegraven – Nicolaas Boys
Bodegraven zou afgelopen weekend in de derby aantreden tegen Rohda ’76. Echter ging deze wedstrijd niet door omdat bij Bodegraven teveel spelers corona zouden hebben. In de wandelgangen werd echter gefluisterd dat men niet in staat was om een representatief elftal op te stellen. We zijn dan ook zeer benieuwd met welke elf spelers de ploeg zal aantreden tegen Nicolaas Boys. De Nieuwveners hopen de ingezette weg uit de eerste seizoenshelft een vervolg te geven. Na negen wedstrijd is men nog altijd ongeslagen en het staat slechts drie punten achter koploper SCH ’44 op de ranglijst. In de wedstrijd tegen Bodegraven kan onderschatting nog wel eens de grootste tegenstander van Nicolaas Boys zijn. Maar bij een vroege voorsprong kan het ook zomaar een hele makkelijke middag worden.
Poule tip: 0-4

EMM’21 – Altior
Altior gaat op bezoek bij EMM’21 in Roelofarendsveen en kan bij winst een mooi sprongetje maken. De middenmoot staat immers dicht op elkaar en tussen nummer negen Altior en nummer vier EMM zit slechts 4 punten. Wel speelde de thuisploeg een duel minder dan de ploeg van Arjan van der Laan en verloor het slechts tweemaal. Altior stond al vijf keer aan de verkeerde kant van de streep, maar heeft er in aanvallend opzicht een belangrijke pion bij. Ed van der Weijden keerde namelijk in de winterstop terug en de behendige aanvaller bleek al eerder van onschatbare waarde. Ook clubtopscorer Tim Heikoop is weer hersteld van zijn enkelbreuk en dit samen met de terugkeer van Van der Weijden geeft ons vertrouwen om een ‘tweetje’ te plaatsen in de poule.
Poule tip: 1-2 

De “Jumbo wedstrijd van de week” is Zevenhoven – Sportief, lees hier de uitgebreide voorbeschouwing die we hadden met Marco Pellegrom en Stijn Molenaar, en vergeet niet je voorspellingen voor de poule in te vullen!

Archieffoto Kees Verhaar (fragment uit de wedstrijd NSV’46 – SCH ’44)

0172SPORT, Zevenhoven, Marco Pellegrom, vv Sportief, Stijn Molenaar

Voorbeschouwen met Marco Pellegrom en Stijn Molenaar op Zevenhoven – Sportief

Sportief zet joker in, derby verplaatst naar dinsdag 8 maart