Voorbeschouwing op de inhaalronde van 12 februari

Aarlanderveen/Woerden | Ein-de-lijk gaan we weer beginnen! Helaas betreft het nog een inhaalronde, maar desalniettemin is er weer iets om naar uit te kijken. Zie het als een amuse, volgende week volgt het driegangendiner. Aarlanderveen ontvangt thuis VVSB dat een uitstekende seizoensstart kende maar daarna weer ver weg zakte na vier nederlagen op rij. Sportief gaat mét de herstelde Nick Stark terug naar Woerden waar de doelman in november nog zwaar geblesseerd raakte. Bij winst neemt Sportief definitief afstand van de onderste plekken. Dit besef moet er zijn. Al met al twee mooie affiches. Wij voorspellen twee winstpartijen, we zijn benieuwd wat jullie invullen…

Aarlanderveen – VVSB
Als je puur naar het resultaat kijkt moet je concluderen dat Aarlanderveen gisteravond een slechte generale kende. De oefenwedstrijd tegen de Onder-23 van De Jodan Boys werd namelijk met 5-4 verloren en eerder leed men in de oefencampagne ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft ook al een 4-3 nederlaag tegen Hazerswoudse Boys. Met het scorend vermogen zit het dus wel goed, echter lijkt de verdediging momenteel de achilleshiel voor de ploeg van Sander van Dijk.
Dat is opvallend want Aarlanderveen kreeg in de eerste acht competitiewedstrijden slechts twaalf doelpunten tegen.
Aarlanderveen hervat de competitie met een thuiswedstrijd tegen VVSB uit Noordwijkerhout. VVSB stond na drie wedstrijden nog fier bovenaan met de maximale score van negen punten. In de vier daaropvolgende wedstrijden bleef men telkenmale met lege handen en inmiddels is men afgegleden naar een plaats in de middenmoot.
Normaliter staan er twee ploegen aan de aftrap die willen voetballen, maar is het reëel om na deze lange winterstop een open en aantrekkelijke wedstrijd te verwachten? We denken in elk geval dat ‘De Trots van de Polder’ na twee oefennederlagen de rug recht en er direct met drie punten vandoor gaat. Bij een overwinning gaat men FC Oegstgeest ook weer voorbij op de ranglijst en nestelt men zich op de tweede plaats.
Poule tip: 2-1

VEP – Sportief
Op 20 november was deze wedstrijd na iets meer dan zes minuten voetbal over. Doelman Nick Stark kwam, in een poging de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg te voorkomen, verkeerd terecht en moest met de ambulance naar het ziekenhuis.
Nu zo’n tweeënhalve maand later wordt de wedstrijd hervat, in de zevende minuut met dus een 1-0 stand voor de Woerdense zebra’s. Stark is inmiddels gelukkig volledig hersteld en zal dus ‘gewoon’ zijn plaats tussen de palen in gaan nemen. Wel zal Cor Stoof het – zoals het er nu naar uitziet – voorlopig moeten stellen zonder Sven van Oudenallen. De aanvaller raakte op de training geblesseerd aan de knie wat er dus niet goed uitziet. Verder is de selectie van Stoof fit en klaar voor de ontmoeting op Sportpark Cromwijck.
Als we kijken naar de stand liggen er ondanks de achterstand wel degelijk kansen voor Sportief. De Woerdenaren wisten slechts eenmaal te winnen en verloren de overige zeven duels… Ook is er nog voldoende tijd om de vroege 1-0 te boven te komen. Wij slaan ‘The Green White Army’ dan ook hoger aan dan de ploeterende zebra’s en denken dat men alsnog met de volle buit huiswaarts zal keren.
Poule tip: 1-2

Met twee inhaalwedstrijden gaat ook de Jumbo Bas Bobeldijk Poule weer beginnen. Dit doen we nog zonder ‘Jumbo wedstrijd van de week’. Vul hier nu wel je voorspellingen voor de poule in!

Archieffoto Ed Nagtegaal

Gruppen stopt, Kooistra eerste nieuwkomer Aarlanderveen

Ruud Bos, 0172SPORT, 0172SPORT column, Het Bos Ingestuurd

Onze MO15