Gruppen stopt, Kooistra eerste nieuwkomer Aarlanderveen

Aarlanderveen | Ondanks dat de tweede seizoenshelft nog moet beginnen is men bij Aarlanderveen al druk bezig met het invullen van de selectie voor het seizoen 2022-2023. Inmiddels hebben een groot aantal speler aangegeven te blijven, maar daar tegenover staat ook het vertrek van een viertal spelers.

Eén van de vertrekkende spelers is Derk Gruppen. Gruppen is momenteel naast Jorn Poelwijk de enige Aarlanderveender in de selectie, maar wordt de laatste jaren geteisterd door blessures. Daarom heeft de middenvelder besloten om een stapje terug te doen en gaat hij in het tweede elftal spelen. Wel blijft hij voor nood beschikbaar. Gruppen is één van de weinige spelers die nog over is van de kampioensploeg uit het seizoen 2018-2019. Naast Gruppen heeft ook Chris den Haan besloten om afscheid te nemen als selectiespeler. De voormalig speler van Altior en Zevenhoven blijft wel trainen en ook in nood beschikbaar.

Remo de Winter is per direct vertrokken bij de ploeg van Sander van Dijk. De Winter is namelijk vertrokken naar Cyprus en is daar voor een plaatselijke club gaan spelen. Ook Luca Janszen zal ‘De Trots van de Polder’ verlaten. Janszen heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een steunpilaar, echter zal zijn bijdrage maar tot één seizoen beperkt blijven aangezien hij het groen aan het eind van dit seizoen zal verruilen voor het rood-wit-zwart van zijn de oude club Alphense Boys.

Inmiddels is Dylan Kooistra de eerste nieuwkomer bij Aarlanderveen. De controlerende middenvelder van competitiegenoot FC VVC speelde jarenlang in de jeugd van Alphense Boys en heeft besloten om de overstap naar het Polderpark te maken.

Ramon Aronius, Killian Bouwhuis, Bram Egberts, Davey Grimmelius, Moussa Kalisse, Elias Karmiris, Robbie Nagtegaal, Jimmy Nieumeijer, Thom Nouwens, Valentijn Oudijk, Steven van der Pijl, Jorn Poelwijk, Junior Sonowo, Alessio van der Straaten en Jari van Veen hebben inmiddels al aangegeven ook volgend seizoen bij Aarlanderveen te blijven en daarmee blijft de kern in tact.

Archieffoto Ed Nagtegaal (op de foto Derk Gruppen)

Kom jij ook naar de proeftraining van De Complete Techniek?

Voorbeschouwing op de inhaalronde van 12 februari