0172SPORT, Nicolaas Boys, NSV'46-Ravi Pijper, Florencio Faneyte

Voorbeschouwen met Ravi Pijper en Florencio Faneyte op Nicolaas Boys-NSV’46

Nieuwveen | Komend weekend staat de derby tussen Nicolaas Boys en NSV’46 op het programma. De Noordenaren voerden voor de winter de ranglijst een even aan, maar zijn inmiddels voorbijgestreefd door de Nieuwveners. Het gat tussen de nummers drie en vier is slechts één puntje. Er is dus sprake van een ware topper waarin de verliezer waarschijnlijk definitief de aansluiting verliest met koploper Zevenhoven. Met de Nieuwveense linksback Ravi Pijper en de nog redelijk onbekende Florencio Faneyte van de bezoekers blikken we vooruit op de pikante ontmoeting.

Geheel tegen de normale gang van zaken in starten we een keer niet bij de speler van de thuisploeg maar bij jou Florencio. Je bent dit jaar een nieuw gezicht in de selectie van NSV’46, de hoogste tijd dus om je even voor te stellen. Wie ben je en hoe ben je bij NSV’46 verzeild geraakt?
“Nou mijn naam is dus Florencio Faneyte, ik ben twintig jaar jong en woonachtig in Alphen aan den Rijn. Na mijn overstap van Alphense Boys speel ik dit seizoen bij NSV’46, voornamelijk als linker middenvelder. Door mijn werk in Café de Klinker in Noorden kwam ik in aanraking met veel jongens die hier spelen en die hebben mij uiteindelijk overgehaald om bij NSV’46 te komen voetballen.”

En hoe bevalt je Noordense avontuur tot nu toe?
“Ja heel goed, Noorden is heel anders dan Alphen natuurlijk. Iedereen kent elkaar en elkaar is een stuk gezelliger naar mijn mening. Ik werd snel geaccepteerd en iedereen deed erg zijn best om mij hier thuis te laten voelen en dat is gelukt. Qua spel ben ik nog niet geheel tevreden. Bij mijn vorige club speelde ik minder aanvallend, maar ik vind het leuker om zoals mijn rol nu is mee aan te vallen en kansen te creëren. Maar ik vind niet dat ik mezelf al écht heb laten zien, ik heb meer in mijn mars dan dit. Met slechts één doelpunt tot nu toe kan ik natuurlijk ook niet tevreden zijn…”

Ravi, na dit voorstel rondje gaan we naar de wedstrijd toe, dus dan beginnen we als thuisspelende toch nog een soort van bij jou. Afgelopen zaterdag maakte je in de tweede helft pas je eerste speelminuten van 2023, waar had je precies last van?
“Ik heb drie weken geleden nogal een dom ongelukje gehad op de vrijdagavond. Er zat een flinke snee in m’n hand en door de hechtingen kon ik een paar weken niet voetballen. Gelukkig ben ik nu weer fit en heb ik nergens meer last van.”

Ai, dat klinkt niet best… Maar het positieve is dat jullie als club wel een erg goede periode achter de rug hebben. Alleen leden jullie zaterdag voor het eerst sinds lange tijd weer een nederlaag, hoe kijk je terug op die wedstrijd tegen SJZ?
“Dat we tegen een terechte nederlaag aanliepen. Zowel de tijdens de eerste als tweede helft waren de eerste twintig voor ons en lieten we echt goede dingen zien, dat was positief. Maar dat niveau konden we niet vasthouden en zij maakten vervolgens hun kansen goed af. Het is alleen erg jammer dat we hierdoor wel verder achterop zijn geraakt op BSC en Zevenhoven.”

Maar zoals gezegd maken jullie tot dusverre wel een behoorlijk goed seizoen door, hadden jullie dit zelf ook verwacht?
“Met de spelers die we dit jaar hebben weet je dat je van een hoop ploegen kan winnen. Voorafgaand aan het seizoen hebben we niet de doelstelling bepaald om kampioen te worden of iets dergelijks. Wel wilden we zo hoog mogelijk bovenin meedoen en dat gaat tot nu wel goed volgens mij…”

“We willen dit seizoen echt niet nog een keer van ‘die koeten’ verliezen”

Ravi Pijper | Linksback Nicolaas Boys

Florencio, terug naar jou. Waar jullie lange tijd weinig te vrezen hadden van bijvoorbeeld Nicolaas Boys ging het voor de winterstop een aantal keer mis en ondanks de winst afgelopen week tegen Kickers loopt het niet echt lekker bij jullie, waar ligt dit aan volgens jou?
“Het loopt inderdaad wat minder. Dit komt wel vooral door de vele blessures war we mee te maken hebben. Zo zijn we volgens mij nog geen twee weken achter elkaar met dezelfde basiself begonnen. Dan kan je moeilijk wennen.”

Ravi, Florencio bevestigd het al: De Noordenaren kennen wat problemen maar dit was jullie waarschijnlijk niet ontgaan. Wat verwacht jij voor wedstrijd?
“Ja dat was ons niet ontgaan, nee. Ze zijn inderdaad aan een mindere periode bezig. Ik begreep wel dat ze langzamerhand steeds meer spelers weer beschikbaar hebben, maar met de vorm waar wij nu in verkeren, ondanks de nederlaag van afgelopen zaterdag, kijken wij wel positief naar de wedstrijd. We willen allemaal eindelijk weer eens van ‘die koeten’ winnen, dus we gaan zoals gewoonlijk weer 100% geven en zorgen dat die drie punten in Nieuwveen blijven!”

Wat voor wedstrijd verwacht jij Florencio?
“Ik verwacht eigenlijk een zware wedstrijd waarin beide teams zullen strijden voor de punten. Zij zullen zoals altijd fel zijn en overal de duels hard ingaan. Hier zullen we mee om moeten gaan maar ik denk dat wij uiteindelijk als winnaar van het veld zullen stappen zaterdag.”

“Met deze selectie moet het kampioenschap makkelijk kunnen”

Ondanks de mindere periode is Florencio nog vol vertrouwen

De vorige ontmoeting met Nicolaas Boys zat je nog de gehele wedstrijd op de bank, maar je hebt je langzaam aan in het elftal weten te spelen. Gaan we je zaterdag aan de aftrap zien?
“Ik hoop het wel, ik doe mijn best en volgens mij laat ik zien dat ik het wil. Ik kijk er in ieder geval erg naar uit.”

En kunnen we jou ook weer aan de aftrap verwachten Ravi?
“Ik hoop het wel, ik heb namelijk nog wel wat goed te maken na de uitwedstrijd bij NSV eerder dit seizoen…(Pijper miste een strafschop, red.) Maar ik moet zeggen dat de linksbackpositie gewoon goed is opgevangen de afgelopen paar weken. Ik weet dat Mo (Bougrine, red.) het liefst wel gewoon een linkspoot daar heeft staan, dus als ik gewoon twee keer goed train deze week ga ik er wel vanuit dat ik die plek weer mag invullen.”

Waar verwacht je dat jullie uiteindelijk dit seizoen gaan eindigen?
“Ik vind dat wij voor de top-3 moeten gaan, zeker als we in ons achterhoofd houden dat er misschien nog wel een periode naar ons doorgeschoven kan worden. Als we goed in deze vorm blijven en het vertrouwen erin houden, zou dat ook zeker moeten kunnen.”

Hoe zit dat bij jullie Florencio? NSV’46 werd voorafgaand aan het seizoen gezien als titelkandidaat, maar nu lijkt de titel ver weg. Geloven jullie eigenlijk nog in het kampioenschap?
“Ja ik denk dat we nog steeds kans maken en mee zullen gaan doen om de titel. Het wordt zwaar, maar met deze selectie moet het makkelijk lukken.”

Gaat Vak-N eigenlijk weer op ludieke wijze uitpakken zaterdag dat jij weet Ravi?
“Daar ga ik wel vanuit in ieder geval. Ze zijn wel een beetje klaar met al onze nederlagen in de derby’s volgens mij, dus dat is een extra reden voor ons om natuurlijk ons best te doen. Ik ben vooral ook benieuwd hoe de vrijdagnacht gaat verlopen en wat NSV dan allemaal gaat uitproberen…”

Durven jullie je aan een voorspelling voor zaterdag te wagen en waarom denk jij dat jullie gaan winnen?
Ravi: “Ik houd het op een 2-1 overwinning voor ons en het wordt 3-1 als je de derde helft ook meetelt. We willen dit seizoen echt niet weer van die koeten verliezen, dus dat gaat de doorslag geven.”
Florencio: “Zoals ik aangaf, het wordt een zware wedstrijd maar wij zullen zegevieren. Als ik er een voorspelling aan moet hangen zou ik inzetten op een krappe 1-2 voor ons.”

Bedankt voor jullie bijdrage heren en beide veel succes gewenst zaterdag! Uiteraard is deze wedstrijd de Jumbo wedstrijd van de Week en speel je in onze poule sus voor de dubbele punten. Vul nu hier je poule gelijk in!

Altior verrast en wint verdiend van koploper Sporting Martinus

Voorbeschouwing op speelronde 15