Voorbeschouwing op speelronde 15

Van de redactie | Afgelopen weekend was een weekend vol verrassingen. Zo boekte TAVV een knappe uitzege, liepen zowel Aarlanderveen als Nieuwkoop tegen een grote nederlaag aan, leed zelfs Sportief puntverlies tegen een ploeg dat eerder met 13-2 verslagen werd en wist Altior te winnen van de koploper. Zevenhoven won van mede-koploper BSC en zag dat Nicolaas Boys en NSV’46 al met de gedachten bij de derby zaten. De Nieuwveners hadden namelijk een off-day tegen SJZ, waar de Noordenaren heel goed wegkwamen tegen Kickers’69 die in extremis met een eigen goal het duel besliste. Kijkend naar deze week voorspelt onze glazen bol veel goeds. Van ‘onze’ acht clubs verliest alleen NSV’46 volgens ons bovennatuurlijk hulpmiddel. Dit omdat we denken dat de Nieuwveners nu eindelijk eens een keer een derby winnend gaan afsluiten… Of het klopt? We gaan het zien! Iedereen weer veel kijk plezier gewenst!

TAVV – EMM’21
In de eerste drie wedstrijden behaalde TAVV al meer punten dan voor de winterstop en hierdoor heeft men de aansluiting gevonden met de ploegen boven zich. De achterstand op Kagia, Legmeervogels, Foreholte, DoCoS en RVC ’33 is overbrugbaar, maar het gat met de veilige achtste plaats is nog steeds erg groot. Toch zullen de resultaten in 2023 vertrouwen geven voor de komende wedstrijden en met nog twaalf wedstrijden voor de boeg is er nog van alles mogelijk, ook al is de uitdaging loodzwaar. Dit weekend krijgt met EMM’21 uit Roelofarendsveen op bezoek aan Sportpark Aardam West. De fusieclub uit “De Veen” pakte vooralsnog vier punten in de tweede seizoenshelft, maar ging afgelopen weekend met grote cijfers (4-7) onderuit tegen RCL, een ploeg waar TAVV op 21 januari nog van won. Waar de onderste zes met elkaar spelen om directe degradatie te ontlopen, lijken de bovenste acht juist om het kampioenschap te spelen. Ook daar zijn de verschillen nog klein en ook EMM is er dus alles aan gelegen om de drie punten mee naar huis te nemen. Toch denken wij dat TAVV opnieuw met de drie punten aan de haal gaat.
Poule tip: 2-1

Aarlanderveen – Lugdunum
Aarlanderveen leed afgelopen weekend zijn tweede competitienederlaag van het seizoen en verzuimde hierdoor de koppositie te pakken, aangezien de directe concurrenten Nieuwkoop en DWO ook onderuit gingen. Lugdunum, de tegenstander van dit weekend en de toenmalige nummer vier op de ranglijst, speelde op eigen veld teleurstellend met 1-1 gelijk tegen degradatiekandidaat SCW. Beide ploegen hebben dan ook wat goed te maken. Eerder dit seizoen eindigde de heenwedstrijd in Leiden in een 2-2 gelijkspel, waarbij Aarlanderveen zich knap terug knokte van een 2-0 achterstand. Ook dit weekend is de verwachting dat Aarlanderveen en Lugdunum aan elkaar gewaagd zijn, maar het voetballende vermogen van de thuis moet op het Polderpark de doorslag gaan geven. We gaan dan ook voor een nipte winst voor Aarlanderveen!
Poule tip: 2-1

Nieuwkoop – Sporting Leiden
Nieuwkoop kreeg afgelopen weekend een flink pak op de broek op bezoek bij RKDES, maar zag tot grote opluchting dat ook de naaste concurrenten puntverlies leden waardoor men nog altijd de lijstaanvoerder is. Wel kroop de middenmoot dichterbij waardoor er nu sprake is van een heuse top-8. Tegenstander Sporting Leiden vinden we niet terug in deze top-8. Zij staan op ruime afstand van de oranjehemden, maar pakten in de eerste ontmoeting begin Oktober in Leiden een punt tegen de mannen van Boris van Es. Men is gewaarschuwd dus. Toch denken we dat Nieuwkoop zich gaan revancheren ten opzichte van de oorwassing van afgelopen weekend. Het spel was niet eens onaardig, sterker nog het was aan de bal beter dan de ploeg uit Kudelstaart alleen kwam men niet door de gesloten defensie. Iets waar deze week een antwoord op moet zijn gevonden want ook de Leidenaren zullen zich ingraven wanneer je bij de koploper op bezoek gaat.
Poule tip: 3-1

Nicolaas Boys – NSV’46
Nicolaas Boys kende een slechte generale in aanloop naar de derby tegen ‘de koeten’. Op bezoek bij SJZ leed het een terechte 3-1 nederlaag. Buurman NSV’46 deed wel goede zaken door met 3-2 te winnen tegen hekkensluiter Kickers ’69, het voetbal was echter dramatisch en een afgang werd pas in de extra tijd door een eigen doelpunt voorkomen. Eerder dit seizoen was NSV’46 met name in de eerste helft veel te sterk voor een gehavend Nicolaas Boys. Inmiddels lijken de verhoudingen wat anders te liggen. Nu ontbreken er bij NSV’46 diverse belangrijke krachten. Robert Swart moet het nog altijd stellen zonder Jeffrey Pieterse, waar dit weekend ook Lars de Jong en Kevin Fransen ontbreken. Zeker de laatste gaat node gemist worden qua duelkracht tegen de fysieke Nieuwveners. Wel kan Swart weer beschikken over Menno de Jong en Michael van Koert. De thuisploeg daarentegen is dit keer wel nagenoeg compleet en lijkt daarmee de favoriet. Zeker ook op basis van de ranglijst en de uitslagen in de afgelopen periode. Wel heeft Nicolaas Boys een ander manco en dat is dat het in derby’s vrijwel altijd het onderspit moet delven. Ditmaal denken wij echter wel dat ze de punten in huis houden. Alhoewel een derby natuurlijk een wedstrijd op zich blijft… Het beloofd een mooi potje te worden aan de W.P. Speelmanweg in Nieuwveen, waarbij Vak-N en de meegereisde NSV-supporters ongetwijfeld van zich zullen laten horen.
Poule tip: 2-1

Meerburg – Zevenhoven
Ondanks een zwaar programma is Zevenhoven foutloos de eerste drie wedstrijden van de tweede seizoenshelft doorgekomen. Door ‘9 uit 3’ en de resultaten bij andere wedstrijden is het nu ook nog eens koploper in de strijd om de tweede periode. Daarvoor lijkt de ploeg van Danny ter Hoeve aan zeven punten in drie wedstrijden genoeg te hebben. Voordat de korte ‘winterbreak’ ingaat, gaat men eerst op bezoek bij Meerburg, thuis werd daar met 3-1 van gewonnen. Meerburg staat momenteel op de veilige achtste plaats, maar is vooralsnog niet meer dan een middenmoter. Afgelopen weekend won het wel met 1-3 van Teylingen en deze punten kon men in de strijd om lijfsbehoud wel goed gebruiken. Zevenhoven lijkt dan ook de torenhoge favoriet om opnieuw drie punten bij te schrijven en Ter Hoeve kennende zal hij er alles aan doen om zijn manschappen scherp te krijgen.
Poule tip: 1-3

Sportief – Sporting Martinus
Afgelopen weekend werd er in Haarlem puntverlies geleden tegen THB en na de wedstrijd werden er harde noten gekraakt. Met name de tactische keuzes van trainer Johan Peper riepen vraagtekens op, maar hopelijk is alles weer uitgesproken en waren het de emoties die bij het onnodige puntverlies horen. Er is namelijk niks aan de hand verder wanneer we kijken naar de ranglijst. Het puntverlies bleef zonder gevolgen en de club is dus nog altijd gewoon de koploper in 5A. Deze week wacht het nietige bij Sporting Martinus. De ploeg uit Amstelveen staat één na laatste, een geschikte opponent dus om de mogelijke plooien weer glad te strijken en een mooi resultaat neer te zetten. Wel is het zaak om weer alle neuzen dezelfde kant op krijgen natuurlijk. Strubbelingen of niet wij voorspellen ‘gewoon’ een zege.
Poule tip: 4-1

Sporting ’70 – Altior
Altior verraste afgelopen weekend vriend en vijand door de ongeslagen koploper Sporting Martinus op zijn eerste nederlaag te trakteren. Altior moest noodgedwongen aantreden met een jeugdig elftal en dit legde Arjan van der Laan dus bepaald geen windeieren. Zullen sommige spelers hun kans hebben gepakt en de trainer hebben overtuigd van hun kunnen? Dat gaan we dit weekend zien wanneer men op bezoek gaat bij Sporting ’70 in Utrecht. Ondanks de top-5 klassering valt het op dat de Utrechters moeite hebben met scoren. In Langeraar wist Altior de Utrechters al twee punten afhandig te maken en boekte het met 1-1 een resultaat. Na de winst op de koploper heeft het vertrouwen natuurlijk een boost gekregen en gaat Altior ook tegen de rood-gelen voor de winst. We hopen het van harte maar kiezen er toch voor om iets veiliger in te zetten en houden het op andermaal een puntendeling.
Poule tip: 1-1

De wedstrijd van de week is de derby in de vierde klasse tussen Nicolaas Boys en NSV’46. Ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis of iedere week op het Jumbo shoptegoed van € 50,-? SPEEL DAN MEE!
Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Kees Verhaar

0172SPORT, Nicolaas Boys, NSV'46-Ravi Pijper, Florencio Faneyte

Voorbeschouwen met Ravi Pijper en Florencio Faneyte op Nicolaas Boys-NSV’46

Koploper Sportief zet trainer Johan Peper op non-actief